به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمد ولی روزبهان با بیان اینکه هر سال پول چایکاران از اواخر خرداد و اوایل تیرماه پرداخت میشد، اظهار داشت: این اقدام در راستای حمایت از کشاورزان و توسعه چای کشور صورت گرفته است.
وی میزان تولید برگ سبز چای امسال را تا کنون ۴۰ هزار تن عنوان و تصریح کرد: ارزش ریالی این میزان برگ سبز چای ۴۰ میلیارد تومان است.
روزبهان افزود: ۸۳ درصد تولید برگ سبز چای امسال درجه یک و ۱۷ درصد آن درجه دو است، ضمن آن که تولید کنونی این محصول نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد رشد نشان میدهد.
وی با پیش بینی افزایش ۱۰ درصدی تولید برگ سبز چای در سال جاری، ارتقای کیفیت محصول، استقبال مردم از چای داخلی و پرداخت قدر السهم اکثر کارخانجات چای کشور را از دلایل رشد تولید چای کشور برشمرد.
رییس سازمان چای کشور با اذعان به این که دولت با حمایتهای خود در راستای نجات صنعت چای گام برداشته است، گفت: امسال برای هر هکتار چایکاری دو میلیون تومان پرداخت شده که بخشی از آن یارانه است.
وی درباره تزریق وامهایی با کارمزد کم اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون ۳۲ میلیارد تومان وام به کارخانههای چای و چایکاران پرداخت شده که از این مبلغ ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به چایکاران و ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به کارخانههای چای دادهایم.
روزبهان ادامه داد: وام چایکاران به منظور عملیات بهزراعی باغات چای اعطا شده و طبق گزارشها در سال گذشته نزدیک به ۱۱۵۰ هکتار باغات چای تحت عملیات بهزراعی قرار گرفته که شامل هرس کف بر، هرس کمر بر و احیای باغهای رها شده میشود.
وی اضافه کرد: بخشی از این وامها نیز برای تأمین هزینههای ضروری، نگهداری و تغذیه باغ اختصاص یافته است.
روزبهان با بیان این که تاکنون ۴۲۰۰ نفر از این وام ۳۲ میلیارد تومانی استفاده کردهاند، تصریح کرد: ۴۰ درصد این وام بدون کارمزد و با بازپرداخت ۵ ساله و دو سال اول تنفس پرداخت و بقیه وام نیز با کارمزد ۴ درصد پرداخت شد.
وی افزود: قسمت اعظم وام با کارمزد ۴ درصدی از محل صندوق چای پرداخت شده است.
رییس سازمان چای به توسعه مکانیزاسیون در باغات چای نیز اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در ۱۵ سال اخیر، برای خرید ۵۵۰ دستگاه موتور هرس باغات چای، وام بدون کارمزد با بازپرداخت ۵ ساله به چایکاران پرداخت کردهایم.
وی در توضیحی بیشتر اعلام کرد: ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از وام ۱۳.۵ میلیارد تومانی به منظور بهسازی کارخانجات چای و با کارمزد ۴ درصد پرداخت شد که در صنعت چای کشور بی سابقه بوده است.
روزبهان موارد مصرف این وام را برای بهسازی مصرف انرژی و گازسوز کردن کارخانجات چای، بهداشتی کردن فرآیند تولید و تجهیز و نوسازی اعلام کرد.
وی افزود: از این وام ۱۳.۵ میلیارد تومانی ۱۰۵ کارخانه چای از مجموع ۱۴۸ کارخانههای کشور استفاده کردند.
روزبهان ظرفیت فرآوری ۱۴۸ کارخانه فعال چای را ۳۷۰۰ تن برگ سبز چای در روز عنوان کرد ضمن اینکه کل سرمایه صندوق چای ۴ میلیارد تومان است.
رییس سازمان چای گفت: ۶۲ کارخانه چای و ۴۱ هزار و ۵۰۰ خانوار چایکار اعضای این صندوق را تشکیل میدهند.