به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، خداکرم جلالی افزود: ۱۴ میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار جنگل در کشور داریم که فقط از ۵۰ درصد جنگلهای شمال بهره برداری میشود.
وی گفت: براساس توصیههای مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت و برنامه ششم توسعه باید بهره برداری از جنگلها تا سه سال آینده متوقف شود اما ما درصدد هستیم این اقدام تا پایان امسال محقق شود.
جلالی افزود: هم اکنون بهره برداری از جنگلها به حداقل ممکن رسیده است و همه قراردادهای مربوط به بهره برداری را متوقف خواهیم کرد و رویکرد حفاظتی در جنگلهای شمال را پیگیری میکنیم.
وی ادامه داد: البته بهره برداریهای غیرچوبی در جنگلهای جنوب انجام میشود به این ترتیب که هم اکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار کشور معیشت و اقتصادشان وابسته به جنگل است و از طریق گیاهان دارویی ارتزاق میکنند و در برخی مناطق که هنوز گازرسانی انجام نشده است سوخت هیزم از جنگلها و درختان خشک شده تأمین میشود.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از توقف بهره برداری جنگلها چه برنامهای برای حفاظت از جنگلها خواهید داشت، گفت: توقف بهره برداری به معنای رهاکردن جنگل نیست بلکه همه عوامل آسیب رسان به جنگل باید کنترل شود و ما تلاش میکنیم با مجریانمان درخصوص اقدامات پرورشی و حفاظتی قرارداد منعقد کنیم.
جلالی افزود: در بخش مرمت راهها، جلوگیری از آتش سوزی و دیگر تهدیداتی که جنگلها را تهدید میکند با مجریان قراردادهایی منعقد کردهایم.
وی درخصوص نقش مردم در بهره برداری غیرچوبی از جنگل گفت: ما ۱۶ گونه از گونههای جنگل را باتوجه به شرایط اقلیمی رویشگاههای جنگلی شناسایی کردهایم که این گونههای جنگلی را مردم کاشته و از محصولاتش بهره برداری میکنند و در دولت یازدهم ۱۴۳ هزار هکتار به این شکل اداره شد.
جلالی افزود: ما به آنها نهال میدهیم و مراقبت و حفاظت به عهده خودشان است و از محصولات تولید شده امرار معاش میکنند اما مدیریت عرصه همچنان در اختیار دولت است.
وی گفت: در بحث حفاظت از جنگل هم اقدام مشارکتی انجام دادهایم که هم اکنون حفاظت ۱۸ میلیون هکتار از جنگلها به عهده مردم است و در این مناطق هم تخریب و هم تصرف و هم آتش سوزی جنگل به حداقل رسیده است و باید تلاش کنیم این رویکردهای مردمی تقویت شود.