یک کارشناس حوزه سلامت گفت: باید نظام ارجاع و پزشک خانواده، اجرایی شود تا بتوان طرح تحول سلامت را به مقصد رساند.

یک کارشناس سلامت در خصوص اولویت‌های نظام سلامت در دولت دوازدهم به خبرنگار مهر گفت: نخستین نکته مهم در حوزه سلامت این است که طرح تحول سلامت به مجلس برده شده و تبدیل به قانونی شود تا برای آن منابع پایدار تعریف کنند. به عبارت بهتر، دخل و خرج و منابع طرح را مجلس معرفی کند و ورودی و خروجی آن مشخص شود.

علیرضا وهاب‌زاده افزود: مجلس شورای اسلامی باید روی عملکرد طرح تحول سلامت نظارت داشته باشد.

وی تصریح کرد: هیچ منابعی برای این طرح، دیده نشده است و این از عمده‌ترین مشکلات طرح تحول سلامت است. سو مدیریت در این طرح باعث شد تا بیمه‌ها بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان بدهی داشته باشند که توان پرداخت آن را نیز ندارند و این ناشی از عملی نشدن نظام ارجاع و ساختار دقیق و مدیریت مناسب در طرح تحول سلامت است.

این کارشناس سلامت اظهار داشت: باید نظام ارجاع و پزشک خانواده، اجرایی شود تا بتوان طرح تحول سلامت را به مقصد رساند. یکی دیگر از مسائلی که در دولت دوازدهم باید روی آن تأکید کرد موضوع نظارت بر روند درمان است. نسخه‌نویسی‌ها، تجویزها و عمل‌های جراحی بدون هیچ نظارتی در حال انجام هستند. نه بیمه‌ها و نه وزارت بهداشت نظارتی بر این موضوع ندارند.

وی ادامه داد: با نظارت دقیق بر این حوزه از بسیاری از خدمات القایی جلوگیری می‌شود و از بسیاری از تخلفات پیشگیری می‌شود. ضمن آنکه قطعاً بسیاری از تخت‌های بیمارستانی آزاد خواهد شد. در حال حاضر سود در بستری بیمار است و همان‌طور که شاهد هستید بیمارستان‌ها با کمبود تخت مواجه هستند که این مسئله نیز با مدیریت و نظارت قابل حل است.

به گفته وهاب‌زاده، بسیاری از پزشکان متخصص و متعهد، بسیاری از عمل‌های جراحی به صورت غیرضروری انجام می‌شود که کاملاً القایی هستند و با نظارت دقیق می‌توان از این موضوع جلوگیری کرد.

این کارشناس حوزه سلامت در پایان خاطر نشان کرد: در حال حاضر هیچ سقفی برای تعداد عمل‌های جراحی و میزان پرداختی‌ها به پزشکان در نظر گرفته نشده است که این موضوع هم به نظارت وزارت بهداشت بر می‌گردد و باید برای آن تمهیداتی اندیشیده شود.