۲۳ تیر ۱۳۹۶، ۲۰:۱۲

سلامت در کابینه دوازدهم -۲

قانون تعرفه‌گذاری پرستاران اجرا شود/ ادامه طرح تحول به شرط اصلاح

قانون تعرفه‌گذاری پرستاران اجرا شود/ ادامه طرح تحول به شرط اصلاح

یک کارشناس حوزه سلامت گفت: سوابق اجرایی وزارت بهداشت در مورد پرستاران و طرح‌هایی که موجب نارضایتی و کاهش انگیزهٔ کاری آنان شده است، قابل تأمل و بررسی است.

یک کارشناس سلامت دربارهٔ اولویت‌های وزارت بهداشت در دولت دوازدهم به خبرنگار مهر گفت: ادامه طرح تحول سلامت اگر با اصلاحات همراه باشد قطعاً به صلاح کشور است.

جواد توکلی با اشاره به اینکه یکی از ایراداتی که طرح تحول داشت، توجه خاص به گروه پزشکی نسبت به سایر رشته‌های این حوزه بود، گفت: افزایش سه برابری تعرفه‌ها، سبب انگیزه در گروه پزشکان شد و نتیجهٔ آن عمل‌های جراحی غیرضروری است که امروزه شاهد آن هستیم. در واقع این وضعیت تا حدودی سبب هزینه‌های القایی شده که فقط گروه خاصی از آن نفع می‌برند.

وی افزود: متأسفانه در طرح تحول سلامت برای سایر گروه‌ها از جمله پرستاری کاری انجام نشده که باعث رضایت مندی شده باشد.

این کارشناس حوزه سلامت با بیان اینکه قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری باید اجرا شود، گفت: این قانون در مجلس شورای اسلامی بدون حتی یک رای مخالف یا ممتنع به تصویب رسید و مورد تأیید شورای نگهبان نیز قرار گرفت اما عده‌ای مانع از اجرایی شدن این قانون می‌شوند.

توکلی افزود: خواستهٔ اصلی پرستاران اجرای قانون تعرفه گذاری پرستاری است. زیرا تعرفه‌های مشترک با پزشکان ارزان می‌شود، مثلاً انجام خیلی از خدماتی که در بیمارستان توسط پرستار انجام می‌شود به عنوان کار پزشک در پرونده بیمار ثبت می‌شود و این خود سبب افزایش هزینه‌های فراوان می‌شود.

وی با بیان اینکه با اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری می‌توان از ورشکستگی طرح تحول سلامت جلوگیری کرد، تصریح کرد: اجرا شدن این قانون سبب ایجاد انگیزه و رضایت مندی در پرستاران می‌شود و به طبع افزایش کیفیت خدمات را شاهد خواهیم بود. اما متأسفانه چون کادر وزارت بهداشت همه پزشک هستند به نوعی از اجرای آن سر باز می‌زنند.

مدیر روابط عمومی نظام پرستاری مشهد افزود: سوابق اجرایی وزارت بهداشت در مورد پرستاران و طرح‌هایی که موجب نارضایتی و کاهش انگیزهٔ کاری آنان شده است، قابل تأمل و بررسی است. از جملهٔ این طرح‌ها می‌توان به طرح مبتنی بر عملکرد و طرح آموزش کمک پرستار یک ساله و اکنون طرح آموزش پرستار با استفاده از ظرفیت بیمارستان‌ها اشاره نمود.

توکلی در این رابطه افزود: این طرح‌ها موجب نگرانی و عدم رضایت شغلی پرستاران و عدم امید به آینده در دانشجویان پرستاری گردیده است. از طرفی اجرای صحیح قوانین مترقی پرستاری از قبیل تعرفه گذاری و بهره‌وری و مشاغل سخت و استخدام‌های به موقع، می‌تواند به ایجاد جذابیت و انگیزهٔ شغلی در میان پرستاران، کمک نماید. بنا بر این وظیفهٔ وزارت بهداشت صیانت از نیروی انسانی شاغل و فعال و ایجاد امنیت شغلی برای پرستاران می‌باشد. نه طرح برنامه‌های ضد پرستاری.

وی با بیان اینکه نوع برخورد با گروه‌های پزشکی و پرستاری کاملاً متفاوت است، افزود: مثلاً همه پزشکان می‌توانند از امکانات بیمارستان استفاده کنند ولی این امکانات برای قشر پرستار محدود می‌شود. یا اینکه حضور پزشکان در بیمارستان کمترین حضور است اما برایشان حضور کامل محاسبه می‌شود اما حضور پرستاران اگر بایک دقیقه تأخیر همراه باشد با کسری حقوق مواجه می‌شوند.

این کارشناس حوزه سلامت دربارهٔ آخرین وضعیت کمبود پرستار در کشور و راهکار حل آن نیز گفت: اگه چه کمبود پرستار در بخش‌ها داریم ولی همکاران ما با شیفت‌های اضافه سعی در جبران این مسئله دارند، علاوه بر این مراجعاتی برای استخدام داریم که ورود آنها به این عرصه می‌تواند کمبودها را جبران کند.

توکلی در آخر افزود: ما مشکل را فقط در کمبود پرستار نمی‌بینیم بلکه بهتر است با اجرایی کردن قانون تعرفه‌گذاری سطح رضایت‌مندی را در پرستاران بالا ببریم. بسیاری از پرستاران منتظر هستند تا به ۲۰ سال سابقه کاری برسند و طبق قانون بتوانند خود را بازنشسته کنند. بعضی دیگر از پرستاران مهاجرت کرده‌اند و برخی ترجیح می‌دهند به خاطر وضعیت بد معیشتی شغل خود را تغییر دهند.

کد خبر 4030683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha