دکتر کامران باقری لنکرانی وزیر بهداشت دولت نهم در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: سلامت جز مواردی ست که دولتها میبایست برای آن برنامهٔ مشخصی داشته باشند. دولت یازدهم سلامت را به عنوان یکی از اصلیترین برنامههای خود در سیاستهای داخلی مد نظر قرار داد و ازین بابت از او تشکر میکنیم.
وی با بیان اینکه نگاه تک بعدی در مسئله پیچیدهای مثل حوزه سلامت گاهی نهتنها رفع مشکل نمیکند بلکه میتواند مشکلآفرین هم باشد، افزود: در طرح تحول سلامت که محوریترین برنامه دولت یازدهم در بخش سلامت بود، شاهد رشد چشمگیر اعتبارات بودیم بهگونهای که هیچوقت این میزان ورودی از نظر منابع مالی نداشتیم.
باقری لنکرانی افزود: حال که در پایان دولت یازدهم هستیم طبق اطلاعاتی که وزرات بهداشت و وزارت رفاه اعلام میکنند، بیمهها بدهی نسبتاً بالایی در حدود ۱۰هزار میلیارد تومان به مراکز دولتی دارند و مراکز دولتی هم بدهکار کارکنان، شرکتهای دارویی و شرکتهای تجهیزات پزشکی هستند و شرکتهای دارویی نیز به دلیل فقدان نقدینگی با مشکل تأمین مواد اولیه برای تولید دارو روبرو شدهاند و متأسفانه یک چرخه معیوب علیرغم افزایش اعتبارات رخ داده است.
افزایش اعتبارات راهگشای بخش سلامت نیست
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: چرخه معیوبی که در نظام سلامت شکل گرفته، نشان میدهد صرفاً افزایش اعتبارات راهگشای بخش سلامت نیست و باید با یک نگاه چند جانبه موضوع را بررسی کرد. میبایست گردش امور، فرایندها، تعاملها، کنشها و واکنشها را در نظر داشت.
باقری لنکرانی اذعان کرد: علی رغم افرایش اعتبارات با چنین بحران مالی روبه رو هستیم که طبق اعلام مراکز دولتی بیسابقه است واین مسئله به ما هشدار را میدهد که دولت دوازدهم باید با تدبیر بیشتر و نگاه عمیقتری به مقوله سلامت توجه کند.
وی همچنین تصریح کرد: در این بین تکالیفی که هم در قانون توسعه پنجم و هم در قانون توسعه ششم آمده باید محور کار قرار گیرد و از تصمیمات سلیقهای و فردمحور خودداری کرد تا بتوان جامع تر به موضوع نگاه کینم.
مشکلات طرح تحول سلامت قابل پیشبینی بود
باقری لنکرانی با بیان اینکه بسیاری از مشکلاتی که ما امروزه شاهد آن هستیم از ابتدای اجرای طرح تحول سلامت قابل پیشبینی بود، افزود: ما با افزایش نیاز القایی و کمبود اعتبار با یک روند فزایندهای در هزینهها روبرو خواهیم شد.
وی تصریح کرد: بسیاری از بیمارستانها در پرداخت حقالزحمه پزشکان تأخیر یکساله دارند و اضافه کاریهای آنها با تاخیرهای چندماهه روبروست. وقتی گروه درمانی دستمزدشان را به موقع دریافت نکنند با فرسودگی روبرو خواهند شد و افت کیفیت نمود بیشتری پیدا میکند.
باقری لنکرانی در پایان تصریح کرد: کسی که کار تجربه شدهای را مجدداً بخواهد تکرار کند دچار ندامت میشود. امیدواریم از اتفاقات چهار سال گذشته درس کافی گرفته شود و در چهار سال پیشرو روندی را شاهد باشیم که شیرینی افزایش اعتبار را به یک شیرینی ماندگار تبدیل کند.
نظر شما