محقق بخش پژوهش های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی، از ظرفیت تولید سالانه ۳۰۰ تن بره موم طبیعی در ایران خبر داد و گفت: این محصول، دارای خواص ضدسرطانی بوده و یک آنتی بیوتیک طبیعی است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، هوشنگ افروزان گفت: بره موم زنبورعسل، در پیشگیری و درمان سرطان و همینطور بیماری‌های عفونی بسیار اثرگذار است.

وی در ادامه بره موم را از تولیدات مهم جانبی زنبور عسل بیان کرد و اظهار داشت: زنبور عسل حشره‌ای بسیار مفید و دارای تولیدات متنوع همچون ژل رویال، موم عسل، بره موم، گرده گل، شهد عسل و زهر است.

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: در ایران به طور عمده، از این حشره به عنوان جمع آوری کننده شهد گل‌ها برای تولید عسل استفاده می‌شود.

وی افزود: حشره مورد نظر علاوه بر شهد، از صمغ و رزین گیاهان برای تولید ماده‌ای دارویی و پر اهمیت به نام «بره موم» استفاده می‌کند.

افروزان بیان داشت: نتایج تحقیقات مشترک انجام گرفته بین بخش زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، مرکز تحقیقات سرطان و انستیتو پاستور ایران نشان می‌دهد، بره موم در پیشگیری و درمان سرطان معده بر روی موش‌ها مؤثر بوده و این ماده دارای خاصیت ضد سرطانی است.

وی گفت: با توجه به اهمیت بره موم زنبورعسل در پیشگیری و درمان سرطان در کشور، باید گام‌های موثری در این زمینه و استفاده از آن برداشته شود.

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در ادامه، ظرفیت تولید سالانه بره موم طبیعی در ایران با احتساب بیش از هفت میلیون کلنی زنبور عسل را ۳۰۰ تن اعلام کرد و افزود: این فرآورده در دنیا به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی اظهارداشت: خواص آنتی اکسیدانی و ضدعفونی کنندگی بره موم، موجب شده محصول مزبور در بسیاری از کشورهای جهان به صورت قرص، کپسول، پماد، خمیر دندان و کرم ضدآفتاب در بسته بندی‌های مشابه داروهای شیمیایی در داروخانه‌ها عرضه شود.

افروزان گفت:: استفاده از بره موم در درمان التهاب حاد و مزمن کولون، زخم معده و زخم اثنی عشر نیز بسیار مؤثر گزارش شده است.

تاکید بر فرآوری بره موم

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی بر ضرورت فرآوری محصول بره موم در کشور تاکید کرد.

هوشنگ افروزان افزود: بره موم از جمله محصولات جانبی و سودمند زنبور عسل است.

وی در ادامه به ترکیبات موجود در بره موم اشاره کرد و اظهارداشت: موم، رزین و بالزام، روغن‌های فرار، گرده گل، فلاونوئیدها، استرها، فنولیک اسیدها، صمغ‌ها، اسیدهای چرب، پروتئین‌ها، ماده آلی و معدنی، ویتامین‌ها، قندها از جمله این موارد است.

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: بره موم ضمن نقش آفرینی در اقتصاد صنعت زنبورداری از خواص درمانی فراوانی از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، خاصیت ضد سرطانی، کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و ... برخوردار است.

وی همچنین با بیان اینکه بره موم سبز و قرمز برزیل شهرت جهانی دارد، افزود: بره موم برخی از مناطق ایران قابل رقابت با بره موم‌های برزیلی است.

افروزان بر ضرورت فرآوری بره موم در مملکت تاکید کرد و گفت: ارزش افزوده بالا از مزیت‌های انکار ناپذیر این محصول است.

وی با اعلام اینکه ظرفیت بالقوه سالانه تولید بره موم در ایران ۳۰۰ تن است، تصریح کرد: فرآوری بره موم در ایجاد اشتغال، ارزش افزوده، جلوگیری از خام فروشی، صادرات، ارزآوری و سایر موارد ضروری اقتصادی در مملکت بسیار حائز اهمیت است.

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با بیان اینکه تولید دارو از بره موم در کشور کلید خورده است، اظهارداشت: این محصول از خواص و کاربردهای فراوانی به لحاظ درمانی و دارویی برخوردار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش زنبور عسل در گرده افشانی اشاره کرد و گفت: زنبور عسل با عملیات گرده افشانی موجب ازدیاد گیاهان دارویی در مراتع می‌شود.

افروزان با اشاره به این جمله که کندوی عسل یک کارخانه داروسازی است، افزود: این حشره فوائد زیادی برای انسان و گیاهان دارد.

وی ضمن یادآوری اهمیت زنبور عسل در حفظ و احیای محیط زیست بر ضرورت حمایت از صنعت زنبور داری و آگاه کردن کشاورزان از مزایای فراوان این صنعت در کشور تاکید کرد.

عضو انجمن زنبور عسل و محقق بخش پژوهش‌های زنبور عسل در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: زنبورهای عسل با گرده افشانی خود بزرگترین حافظان تنوع گیاهی در کره زمین و طبیعت خدادادی هستند و مهارت خارق العاده این حشره در گرده افشانی سبب مرغوبیت و افزایش کمی و کیفی محصولات باغی، زراعی، گیاهان دارویی و ... می‌شود.

وی افزود: ارزش افزوده حاصل از گرده افشانی رنبورعسل صدها برابر بیشتر از تولید عسل و همچنین عامل حفظ محیط زیست و تنوع گیاهی است.