حمید ظهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه مجاورت با جاده و آغل دامداری دو تهدید عمده یوز آسیایی در شاهرود است، تاکید داشت: مساحت پارک ملی توران ۱۰۰ هزار هکتار است که حدود ۱۲ هزار هکتار آن توسط دامداری ها اشغال شده است که اگر در این محدوده مدیریت درستی صورت گیرد و آغل های موجود جا به جا شوند پارک ملی توران تبدیل به محدوده امن زیستگاه یوز خواهد شد.
وی با بیان اینکه یوز پلنگ از جمله گونه های نادر در معرض خطر انقراض قرار دارد و وجود دامداری ها در پارک ملی توران شاهرود شرایط را برای ادامه حیات این گونه ارزشمند سخت می کند، ابراز داشت: بی شک تلاش سازمان محیط زیست برای رفع این چالش ها و ادامه حیات یوز آسیایی است و اعمال تمهیداتی برای حفظ این گونه در دستور کار قرارر دارد.
معاون سازمان محیط زیست گفت: در بیارجمند شاهرود و همچنین محور عباس آباد-میامی محدوده ضلع شمالی پارک ملی توران بیشترین حرکت و تردد یوز آسیایی را دارد لذا مطالعات طرح های حفاظت از یوز در این منطقه آغاز شده است.
ظهرابی بیان کرد: به دلیل وقوع جاده اصلی شاهرود-مشهد در مسیر تردد یوز، شاهد هستیم که از توران به میان دشت به صورت مداوم کوچ یوزها شکل می گیرد لذا محدوده ای به طول ۱۲ کیلومتر که بیشترین تردد را دارد شناسایی و مقرر شد در فاز اول این محدوده در دو طرف جاده فنس کشی انجام شود.