به گزارش خبرنگار مهر، جواد حضرتی شنبه شب در جلسه ستاد ساماندهی باغستان سنتی قزوین که در استانداری برگزار شد اظهارداشت: اگر کارگزاران دولت می خواهند برای باغستان تصمیم بگیرند باید به نظریه و مبانی دولت در مدیریت شهری پایبند باشند و در مسیر تعیین شده گام بردارند.
وی اضافه کرد: رئیس جمهور در سفر به قزوین اعلام کرد باغستان یک ثروت بین نسلی است که ما حق نداریم آن را نابود کنیم و بدترین درآمد برای شهرها نابود کردن باغات است.
باغستان در مسیر ثبت جهانی
مدیرکل میراث فرهنگی استان قزوین تصریح کرد:درقزوین سه ظرفیت برای ثبت جهانی وجود دارد که به اعتقادکارشناسان یونسکو، باغستان سنتی روان ترین مسیر را برای این افتخار بین المللی دارد.
وی اضافه کرد: باغستان یک میراث بزرگ و استثنایی بشری است که در یک دشت کم آب پدران ما از۱۲۰۰ سال قبل با شیوه ای منطقی هم منابع آبی را مدیریت می کردند و هم یک سرزمین را سبز نگهداشته واز خطر سیلاب هم در امان داشته بودند.
حضرتی اظهارداشت: باغستان در برابر سیلاب ها مانند سدی محکم عمل میکرده اما امروز با مشکلات فراوانی مانند کمبودّ آب، نداشتن راه دسترسی، روبروست.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بیان کرد: باید چاه خانه ها را احیا کنیم و ساخت اتاقک در باغستان منطقی نیست و اگر ساخت و ساز کنترل نشود امکان ثبت جهانی سلب خواهد شد.
باغداری اقتصادی نیست
وی اضافه کرد: اینکه باغستان اقتصادی است یا نه باید واقع بین بود و نگذاشت تصمیمات غلط به باغستان آسیب برساند اما به نظر می رسد درآمد باغداری جذابیت لازم را برای فعالان آن ندارد و باید فکری کرد.
حضرتی یادآورشد: آب در اطراف باغستان هست اما سوار باغ نمی شود و امکان استفاده از روان آبها در باغستان نیست و در شورای پنجم بسیار امیدوار هستیم ضمن بازنگری در مسائل گذشته اگر اشتباهی شده آن را جبران کنیم.
وی گفت: برای تصمیم گیری در مورد باغستان باید باغداران در جلسات حضور داشته باشند و نظر دهند تا چاره اندیشی ها کاربردی باشد.