۱۶ مهر ۱۳۹۶، ۹:۴۴

تشکل های زیست محیطی قزوین:

ساختار اداره باغستان بعنوان یک فرصت درآمدزایی و گردشگری اصلاح شود

ساختار اداره باغستان بعنوان یک فرصت درآمدزایی و گردشگری اصلاح شود

قزوین- تشکل های زیست محیطی استان قزوین خواستار اصلاح ساختار اداره باغستان به عنوان فرصت ارزشمند درآمدزایی و جلب گردشگر داخلی و خارجی برای رونق اقتصادی استان شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، طاهره پرهیزگاری شنبه شب در جلسه ستاد ساماندهی باغستان سنتی قزوین که در دفتر استاندار برگزار شد، گفت: باغستان فقط یک کمربند سبز نیست بلکه فرصتی ارزشمند است که نتوانسته ایم از آن برای رونق اقتصادی و کسب درآمد بخوبی استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: امروز ایجاد یک هکتار باغ هزینه های سنگینی دارد در حالی که باغستان می تواند زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی را فراهم کند اما از آن غفلت کرده ایم.

عضو هیئت مدیره ی انجمن زیست محیطی الموتیار تصریح کرد: باغستان ارزش بیولوژیک بالایی دارد و یک درخت ۱۰۰ ساله یک میلیارد تومان ارزش دارد و می تواند برای ۱۴ نفر اکسیژن تولید کند و از آب و خاک هم صیانت کند.

پرهیزگاری یادآورشد: باغستان همچنین یک سیل بند بزرگ است که یک منبع ارزشمند تولید اکسیژن است و اگر شاهد تخریب لبه های باغستان هستیم بدلیل نداشتن طرح جامع توسعه ی شهری مبتنی بر محیط زیست وتوسعه ی پایدار و احترام به طبیعت است.

وی گفت: مدیران ما مصلحت اندیش هستند در حالی که برای رسیدن به توسعه پایدار باید رویکرد ما بر اساس مسائل زیست محیطی باشد.

پرهیزگاری اظهارداشت: بحران آب و باغستان مرز سیاسی و جغرافیایی نمی شناسد و سیاست گذاری ها باید بر اساس توسعه پایدار و آمایش محیط زیست باشد.

وی اضافه کرد: قزوین دیگر ظرفیت توسعه کشاورزی و صنعتی را ندارد و تنها باید توسعه صنایع های تک در آن عملیاتی شود و توسعه بر مبنای احترام به محیط زیست باشد.

پساب بهترین منبع تامین آب باغستان

پرهیزگاری گفت: باید از باغستان صیانت کنیم و پساب یکی از راههای تامین آب باغستان است و هزینه اجرای پساب بسیار کمتر از هزینه های تخریب این میراث ارزشمند است.

شکوه کرمانشاهانی عضو انجمن توسعه شهری و نماینده تشکل های زیست محیطی هم در این جلسه گفت: هنوز درک مشترکی از باغستان سنتی قزوین نداریم و معلوم نیست این میراث ارزشمند برای ما حکم یک موزه تاریخی را دارد و یا محل درآمدزایی است.

وی اضافه کرد:باید پذیرفت باغستان توانسته در طول دهه های گذشته شهر قزوین را از بلایای طبیعی مانند سیل و آلودگی هوا نجات دهد و اگر امروز با ندانم کاری ما آسیب ببیند حیات شهر قزوین به مخاطره خواهد افتاد.

این عضو تشکل زیست محیطی تصریح کرد:باغستان مانند یک آبخوان وسیع است که با مقاومت بالا در برابر خشکسالی می تواند قزوین را از بحران نجات دهد و زندگی سالمی را برای ساکنانش رقم بزند به شرط آنکه ما آن را نابود نکنیم.

کرمانشاهانی تصریح کرد: باید بپذیریم وضعیت باغستان بخوبی مدیریت نشده و در حالی که صدها راهکار منطقی و علمی برای نجات باغستان وجود دارد به دلیل ضعف در تصمیم گیری همه فشارها به باغدار وارد شده است.

وی اضافه کرد: هر چند در جلسات حرف های خوبی زده می شود اما طرح ها در اجرا مشکل دارد و نمی تواند مشکلات را برطرف کند و هنوز یک طرح مدون که اولویت ها را پیش بینی کند نداریم.

کرمانشاهانی یادآورشد: آرامستان در باغستان توسعه پیدا می کند و پل ها در محدوده باغستان ایجاد شده و با این همه آسیب برای اجرای طرح پساب که می تواند بخش زیادی از نیاز آبی باغستان را تامین کند تعلل می کنیم در حالیکه آسیب های آن از اجرای طرح هزینه بیشتری دارد.

وی گفت: بودجه اجرای طرح پساب یک دهم ساخت یک پل در شهر است اما به نظر می رسد صیانت از باغستان هنوز در اولویت برنامه بسیاری از مدیران ما نیست به همین دلیل بعد از ۱۶ سال هنوز مشکلات باغستان باقی است.

کرمانشاهانی اظهار داشت: ایجاد سازمان باغستان حرکت خوبی برای احیا باغستان بوده اما ساختارهای آن غلط است و این سازمان به تنهایی قادر نیست مشکلات موجود را حل کند لذا باید برای آن چاره اندیشی کنیم.


 

کد خبر 4107436

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha