۱۷ دی ۱۴۰۳، ۸:۲۹

تحصیل در تخصص‌های پزشکی از سکه افتاد؛ چرایی خالی ماندن ظرفیت پذیرش دستیاری

تحصیل در تخصص‌های پزشکی از سکه افتاد؛ چرایی خالی ماندن ظرفیت پذیرش دستیاری

علاقه به تحصیل در دوره های تخصصی پزشکی در سال های اخیر افت زیادی را تجربه می کند و عوامل مختلفی از شرایط زندگی پزشکان جوان تا سختی دوره های تخصصی در این امر دخیل هستند.

خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه؛ دوره دستیاری رشته‌های تخصصی بالینی یکی از مقاطع تحصیلات عالی دانشگاهی (Academic) است، که متقاضیان واجد شرایط با داشتن مدرک دکتری پزشکی عمومی پس از موفقیت در امتحان پذیرش دستیاری و گذراندن دوره‌های آموزشی تئوری و عملی و قبولی در امتحانات لازمه (تکوینی و نهایی)، موفق به اخذ مدرک تخصصی در رشته مربوطه می‌شوند.

از همین رو دستیار به فردی اطلاق می‌شود که با داشتن مدرک دکتری پزشکی عمومی و پذیرش در امتحان ورودی دستیاری، جهت آموزش‌های نظری و کسب مهارت‌های عملی در یکی از رشته‌های تخصصی پزشکی، طی مدت زمان مشخصی که از سوی شورای آموزش پزشکی و تخصصی تصویب شده است، به امر تحصیل، آموزش، پژوهش و انجام فعالیت‌های کارورزی تخصصی اشتغال دارد.

در واقع هدف دوره دستیاری تربیت پزشک متخصص و متعهد در رشته‌های مورد نیاز کشور جهت کسب مهارت‌های نظری و عملی، آموزش پزشکی، تعمیم و گسترش بهداشت در جامعه، امور درمانی و انجام فعالیت‌های پژوهشی در راستای پیشبرد دانش پزشکی است.

در حال حاضر در ۲۹ رشته تخصصی پزشکی و ۴۹ دانشگاه علوم پزشکی این دوره اجرا می‌شود. رشته‌های تخصصی پزشکی از سال‌ها پیش مورد توجه پزشکان عمومی قرار داشت و بسیاری از پزشکان عمومی پس از فارغ التحصیلی در آزمون پذیرش دستیار شرکت می‌کردند تا در یکی از رشته‌های تخصصی ادامه تحصیل دهند و فعالیت پزشکی خود را به عنوان یک متخصص ادامه دهند. این میزان اشتیاق تا حدی بود که آزمون پذیرش دستیار همواره به یکی از مهمترین آزمون‌های کشوری بدل می‌شد و قبولی در آن به سختی امکان پذیر بود.

در مطالعه‌ای که در سال ۱۴۰۰ و با مشارکت پزشکان عمومی با سابقه شرکت در امتحان دستیاری انجام شد داده‌ها نشان داد که مشارکت‌کنندگان از شرایط حاکم بر پزشکی عمومی و دوره دستیاری، ناراضی و نسبت به آینده، نگران هستند در چند سال اخیر شرایط دستیاران تخصصی پزشکی تحت تاثیر شرایط آموزشی، اجتماعی و اقتصادی در حوزه سلامت قرار گرفته است و تا حد زیادی موجب عدم تمایل برای ورود به دوره دستیاری پزشکی شده است که همین امر را به یکی از چالش‌های مهم نظام سلامت ایران بدل کرده است. در مطالعه‌ای که در سال ۱۴۰۰ و با مشارکت پزشکان عمومی با سابقه شرکت در امتحان دستیاری انجام شد داده‌ها نشان داد که مشارکت‌کنندگان از شرایط حاکم بر پزشکی عمومی و دوره دستیاری، ناراضی و نسبت به آینده، نگران هستند.

پژوهشگران در این مطالعه به سه مضمون «شرایط ساختاری، کژکارکردی دانشگاه، فرهنگ مهاجرت» رسیدند که به پدیده یأس و بی‌انگیزگی برای ادامه تحصیل در دوره دستیاری تخصصی منجر شد و در نهایت پاسخ افراد به این شرایط انصراف از ادامه تحصیل برای تخصص و یا مهاجرت به خارج از کشور بوده است که نتیجه آن کمبود پزشک متخصص و هدررفت استعدادهای جوان است.

در این پژوهش بر لزوم توجه به نیازهای دانشجویان پزشکی، ایجاد تحول در آموزش پزشکی و به‌روزرسانی برنامه‌های درسی، امیدآفرینی و بهبود شرایط اقتصادی به‌ویژه حمایت مالی از پزشکانی که در مناطق محروم خدمت می‌کنند، تاکید شده است.

پژوهش‌های دیگری نیز در این زمینه انجام شده است که به یافته‌های مشابهی دست یافتند و به این نتیجه رسیده‌اند که کاهش تمایل به ادامه تحصیل در تخصص‌های پزشکی ریشه در مشکلات عدیده‌ای دارد که در نهایت به ضرر نظام سلامت و بیماران منجر می‌شود.

روند ادامه دار کاهش علاقه به دوره‌های تخصصی پزشکی موجب این نگرانی شده است که در آینده پزشک متخصص برای رشته‌ها و مناطق مختلف کشور تامین نمی‌شود و از همین رو وزارت بهداشت به عنوان متولی تربیت نیروی انسانی متخصص باید این روند را اصلاح کند.

در همین زمینه وزارت بهداشت سعی کرد در شورای آموزش پزشکی و تخصصی به عنوان اصلی‌ترین محمل قانونی تصمیم‌گیری درباره آموزش دستیاری، مصوباتی را تصویب کند که بر اساس آن ظرفیت چندین رشته افزایش یابد، برای چند رشته پذیرش مستقیم ایجاد شود و در نهایت تکمیل ظرفیت برای آزمون دستیاری اجرا شود.

اما با وجود این تمهیدات همچنان کاهش کیفیت آموزش دانشجویان و دستیاران، انتقاد از شرایط نامناسب تحصیلی، پایین بودن میزان کمک هزینه تحصیلی پرداختی به دستیاران از دیگر عوامل دخیل در این عدم تمایل به دوره‌های تخصصی پزشکی است.

شاید عجیب‌ترین میزان پذیرش مربوط به رشته‌های تخصصی طب سالمندی و پزشکی قانونی است، برای طب سالمندی ۴ نفر ظرفیت و برای پزشکی قانونی ۴۲ نفر ظرفیت در نظر گرفته شده بود که در هر دو این رشته‌ها، میزان پذیرش صفر بوده است بررسی ظرفیت دستیاری در دوره پنجاه و یکم به عنوان آخرین دوره پذیرش دستیاری در سال ۱۴۰۳ نشان می‌دهد که از مجموع ظرفیت ۵ هزار و ۱۸۱ نفری با تعداد حدود ۱۲ هزار داوطلب بیش از ۲ هزار ظرفیت خالی مانده است که در مرحله تکمیل ظرفیت هم ظرفیتی به میزان ۲ هزار و ۷۱ نفر اعلام شد.

اما با وجود اجرای مرحله تکمیل ظرفیت در این بخش بازهم ظرفیت رشته‌های اصلی تکمیل نشد. از میان ظرفیت ۲ هزار و ۷۱ نفری که برای این مرحله در نظر گرفته شده بود تنها ۲۶۹ نفر پذیرش شدند.

عدم تمایل به رشته‌های تخصصی در سه رشته به مرز هشدار رسیده است. سه رشته تخصصی کودکان، طب اورژانس و بیهوشی رشته‌هایی هستند که کمترین تمایل در آنها وجود دارد. در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری دوره پنجاه و یکم، رشته تخصصی کودکان با ۴۷۰ ظرفیت تنها ۱۷ نفر، رشته تخصصی طب اورژانس با ۴۱۶ نفر ظرفیت تنها ۶ نفر و رشته تخصصی بیهوشی با ظرفیت ۳۵۲ نفر تنها ۱۷ نفر پذیرفته شده داشته‌اند.

اما شاید عجیب‌ترین میزان پذیرش مربوط به رشته‌های تخصصی طب سالمندی و پزشکی قانونی است. برای طب سالمندی ۴ نفر ظرفیت و برای پزشکی قانونی ۴۲ نفر ظرفیت در نظر گرفته شده بود که در هر دو این رشته‌ها، میزان پذیرش صفر بوده است. این موضوع نشان می‌دهد که عدم تمایل به تخصص‌های پزشکی تنها به چند رشته محدود نیست و موضوع به کل رشته‌های تخصصی بازمی گردد.

تحصیل در تخصص‌های پزشکی از سکه افتاد؛ چرایی خالی ماندن ظرفیت پذیرش دستیاری

این در حالی است که مسئولان وزارت بهداشت نیز به این موضوع اذعان دارند. دکتر سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت پزشکی در رشته‌های تخصصی گفت: در دوره‌های تخصصی افزایش ۱۲ درصدی داریم ولی در برخی رشته‌ها مانند بیهوشی، طب اورژانس، سالمندی و … پزشکان مراجعه نمی‌کنند و ظرفیت تخصصی ما نیز تا حدی خالی است.

حسینی تاکید کرد: ضرورتی برای افزایش برخی رشته‌های تخصصی که لوکس هستند، وجود ندارد. افزایش ظرفیت باید بر اساس نیاز کشور باشد. نیاز است که افزایش ظرفیت ۱۲ درصدی در رشته‌های مورد نیاز به ویژه ۶ رشته ضروری بیهوشی، کودکان، طب اورژانس، داخلی، عفونی و پزشکی خانواده باشد.

در همین حال بر اساس مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی نیز به دانشگاه‌های علوم پزشکی اجازه داده شده است که در رشته‌های تخصصی «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی اجرایی شود اما میزان استقبال دانشجویان پزشکی که در دوره کارورزی بسر می‌برند، مشخص نیست.

به نظر می‌رسد تمهیدات قانونی در کنار افزایش ۳۰ درصدی کمک هزینه تحصیلی برای دستیاران پزشکی همچنان راهگشا نیست و عدم تمایل به تحصیل در رشته‌های تخصصی ادامه دارد. در این میان پزشکان عمومی داوطلب آزمون دستیاری و دست‌اندرکاران حوزه سلامت که در این حوزه فعال هستند پیشنهادهایی را ارائه کرده‌اند که مهمترین آن در نظر گرفتن دوره دستیاری به عنوان شغل است که با توجه به فراز و نشیب‌های این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۴ امید آن است که این مساله به نتیجه برسد.

همچنین بازنگری آیین نامه‌ها و مقررات در حوزه تعهدات و وظایف قانونی طرح برای دستیاران پزشکی، بهبود شرایط معیشتی دستیاران، بهبود شرایط آموزشی و کاهش ناهنجاری‌های محیط و شرایط آموزشی که به مواردی از جمله انصراف یا خودکشی افراد منجر شده و در نهایت تفکیک رشته‌های تخصصی برحسب کم تقاضا یا پرمتقاضی از سوی وزارت بهداشت و بازتوزیع منابع جهت توسعه متوازن رشته‌ها می‌تواند به بهبود این وضعیت منجر شود.

کد خبر 6337315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مینا US ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      27 19
      مافیای پزشکی اجازه افزایش بعضی رشته ها را نمی‌دهد مثل ارتوپدی چشم با وجود نیاز خصوصا مناطق محروم بعضی رشته ها واقعا نیازی نیست ولی هر سال افزایش ظرفیت داریم مثل داخلی
      • IR ۱۰:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        21 8
        منطقه ما چهار شهرستان هستیم یک پزشک متخصص رادیولوژی واسمون گذاشتن نوبتی به چهار شهرستان سرک میکشه . این وضعیتی هستش که وزارت پزشکان واسه ملت درست کرده و جالبه تو بوق و کرنا کردن که ظرفیت‌ها خالی میمونه و کسی نمیاد واسه تحصیلشون.
      • علی IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        27 7
        مناطق محروم رو بومی های همون منطقه حاضر نیستن برن کار کنن .شما چه انتظاراتی دارین .شما به پزشک احتیاج ندارین ربات می‌خواین که ۲۴ساعته در خدمتتون باشه .به زودی باید جایزه بذارن که جوونا برن پزشکی بخونن .
      • IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        27 10
        کسی دیگه نمیاد برای رزیدنتی چون همه سخته هم صرفه مالی نداره اونوقت پزشکان این‌وضع رو برای مملکت درست کردن از نظر شما؟
      • آرشاوین IR ۱۵:۲۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        11 10
        تمام این مشکلات به خاطر تعارض منافع موجود در وزارت بهداشت است . اشتباهی که در سال ۱۳۶۴ خورشیدی انجام شد و آموزش پزشکی از وزارت علوم به وزارت بهداشت محول شد که در هیچ کجای دنیا نمونه ندارد !! حالا هم برای حل مشکل باید آموزش پزشکی از وزارت بهداشت سلب بشه و به نهاد تخصصی آموزش عالی کشور یعنی وزارت علوم محول بشه دوباره
      • آرین IR ۱۵:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        17 36
        خیلی از این بیانات مقاله از جمله کم بودن درآمد پزشکان متخصص جوان اشتباه و شاید مغرضانه است ، همین الان یه متخصص تازه فارغ التحصیل ماهانه با احتساب کارانه بیشتر از سیصد میلیون تومان درآمد دارد این یعنی تقریبا به اندازه حقوق سی نفر کارگر با حقوق اداره کار !!! آیا این عدد کمه برای یه جوان تقریبا سی ساله ؟ کدوم شغلی در ایران همچین درآمدی داره که باز هم آقایان ناراضی هستند ؟ کجای دنیا یه پزشک جوان متخصص همچین درآمدی در ماه داره ؟؟!!!!
    • علی IR ۱۰:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      17 44
      این نوشته سر تا پا دروغ بود وگرنه 90 درصد جوانان طالب رشته های پزشکی هستند ولی مافیای پزشکی اجاره این کار را نمی دهند
      • پیمان IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        30 10
        چون تمثال تفکر شما توی جامعه رواج پیدا کرده که مافیای پزشکی اجازه نمیده اجازه نمیده ! اتفاقا اون کسی که اجازه نمیده دولت که میخواد نیروی مفت و ارزون در اختیار داشته باشه و پذیرش تعهدی میگیره که همه در بند باشن. کسی هم زیر بار این برده داری نوین نمیره.
      • IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        23 7
        اون یه سری دانش آموز هستن که فکر میکنن خبری هست و‌فله ای دارن میان پزشک عمومی اینجا درمورد‌ تخصص داره صحبت‌میکنه که دیگه تا آن موقع همه عاقل میشن‌و‌ میفهمن هیچی توش نیست و کسی دیگه برا تخصص نمیاد بهتره اول درست خبر رو بخونی
      • IR ۰۳:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
        1 0
        دقیقا منطقه ما دو هفته یک بار یک متخصص رادیولوژی میاد دو دو سه روز میمونه بعد میره تا دو هفته دیگه . هیچ کجای این کره خاکی چنین چیزی وجود نداره.
    • حسین IR ۱۱:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      30 9
      من خودم متخصص داخلی هستم و بشدت از اینکه تخصص داخلی گرفتم ناراضی هستم
      • علی IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        6 5
        میشه بفرمایید دلیل نارضایتی شما در تخصص رشته مادر داخلی چیه ممنون میشم
      • محمد IR ۱۶:۴۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        4 11
        خوب به خودت ۲ سال بزن فوقتخصص روماتولوژی یا کبد و گوارش یا آنکولوژی یا ریه بگیر پول درو کن
      • علی IR ۱۳:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
        0 0
        بله من من هم متخصص داخلی هستم و بسیار از شرایطم بعد از 30 سال کار شرافتمندانه ناراضی هستم چون اصلا این حق ویزیت ها برای پزشکانی که بیمار را ویزیت میکنند و فقط حق ویزیت دریافت می‌کنند با هزینه های مطب وزندگی روزمره به هیچ عنوان هماهنگی نداره وشاید کیلومترها فاصله باشرایط جامعه و وضعیت تورمی موجود داره که سالی یک بار درصدی افزایش که با واقعیت های زندگی و مسئولیت های بیمار و..هماهنگی نداره چون نون ما به سفره مردم گره خورده وکسی مسئولیتی نداره جز پزشک مشاغل دیگه شناور بسته به بازار و نظر خود اصناف
    • IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      9 3
      چرا جاهایی که رزیدنت ندارند یا یکی دوتا دارند چندین استاد حقوق هییت علمی میگیرند
    • مادر چند پزشک IR ۱۱:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      20 5
      سلام ،بهترین راهکار برداشتن سهمیه های متفاوت ازجمله سهمیه ایثارگری و،،درپذیرش است ،این موضوع باعث شده ،پزشکان نتوانند در رشته ای که مورد علاقه آنها است تحصیل کنند ،درحالی‌که آنها خیلی راحت قبول می‌شوند، درهر رشته ای،آنها یک بار از سهمیه استفاده کرده اند ،واقعا بسه،این باعث ناامیدی پزشکان شده است
    • سعید IR ۱۱:۴۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      27 2
      مهمترین دلیل بدرفتاری با دانشجویان هستش. رابطه زندانی و زندانبان بر دوره های دستیاری حاکم هستش. باید کرامت انسانی در رفتار با دانشجوهای دستیاری رعایت بشه و سپردن اجرا و نظارت بر این موضوع به خود پزشکان مصداق تعارض منافع هستش. باید از بیرون مجموعه ناظر بیطرف بیاد.همچنین باید استاد خارجی برای ارتقای کیفیت باید بیارن
    • آرش IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      21 4
      چرا باید مثلا تعداد رزیدنتهای ورودی سال یک بعنوان مثال در رشته مغز و اعصاب در بسیاری دانشگاه‌ها مثلا ۴ نفر باشد.خب اینطوری یا باید ۱۵ کشیک نفری در ماه بدهند یا تک نفری بخوان یک کشیک سنگین بدن و یک بیمارستان رو در طول ساعات کشیک اداره کنند که نمیدونند در یک لحظه باید به کدوم قسمت و کدوم مريض برسند.بهانه گروه آموزشی اینه که بیشتر از ۴ نفر از بار آموزشی کم میشه ! میشه بفرمایید کدوم آموزش ؟ رزیدنتی که ۱۵ شب در ماه داره فقط اینور به اونور دوندگی میکنه آیا آموزش میگیره ؟ سقف کشیک ۱۲تا چی میشه؟
    • IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      15 1
      سلام سختی‌های آنها را درهمه مورد بردارید تا بتوانند ادامه تحصیل بدهند
    • IR ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      14 1
      سلام سختی های آنها در همه مورد بردارید تا بتوانند ادامه تحصیل بدهند واقعا همه آنها نمی دانند با این مشکل چه گونه مبارزه کنند من با خیلی از آنها صحبت کردم خواهشمندم رسیدگی فرمائید
    • IR ۱۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      13 7
      خیلی از افراد هم چون سهمیه ای هستن و استعداد ندارن به همین خاطر دیگه تمایلی به شرکت در تخصص ندارن همون عمومی رو هم با زوز سهمیه اومدن
    • IR ۱۳:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      22 15
      بنده پزشک عمومی هستم. در زمان دولت قبل پیشنهاد دادم که مثلا رادیولوژی را به چهار شاخه سونوگرافی، ام ار آی، سی تی اسکن و عکس برداری تقسیم کنند و دوره هر کدام هم دوسال باشد و تربیت یافتگان هم تخصصی تر می شوند و هم بیشتر. قبول نکردند. علت همان مافیاست. شما فرض کنید بجای 50 رادیولوژیست سالی 100 نفر و در 4 گروه 25 نفره تعلیم ببینند ، چقدر کار رزیدنت راحتتر و طول آموزش و ورود به کار آسانتر خواهد شد. سایر رشته ها هم به همین شکل قابل تفکیک هستند.
    • هما IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      24 1
      تعداد زیاد شیفتها در ماه و ساعتهای طولانی شیفت و حساب نکردن ان به اضافه کاری همه را دلسرد کرده و واقعا در شرایط سخت شیفت رو سپری میکنن
    • متین IT ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      15 11
      جلوی درخواست زیر میزی پزشکان برای عمل جراحی را بگیرید ظرفیت پذیرش رو افزایش بدید، ای مافیای پزشکی به مردم رحم کنید به خدا همینطوریشم مردم زندگیشون نمیچرخه بیماری که ادمو خبر نمیکنه تو هر خونه ای دو سه تا بالای پنجاه سال هست مریضی یدفه ای یقه شونو میگیره اون موقع اگه کسی پول نداشته باشه وای به حالش
    • سعید CZ ۱۴:۳۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      33 5
      منطقه محروم هزارتا پزشکم داشته باشه اهالی اون مناطق میان شهرای بزرگ .پس دلیلی نداره پزشگ ب منطقه محرومی بره ک قدرشو ندونن. همون پزشکی ک تو روستاهس توهمون دانشگاهی خونده ک تو شهربزرگ پزشکش خونده. دیدگاه جامعه ما هیچوقت اصلاح نمیشه. مردم انتظاردارن تو یک روستا بیمارستان مجهز باشه. توقع ها خیلیییی جالبه
    • دکتر علی قیاسی IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      23 7
      تا زمانی که مسئولان کشور و وزارت بهداشت از خواب خرگوشی بیدار نشن و درآمد پزشکان چه عمومی چه متخصص متناسب باتورم افزایش نداشته باشه آش همون آش،و کاسه همون کاسه،یعنی چی که اینجانب بعنوان متخصص جراحی عمومی ضریب ۱کا،بابت یک ماه عمل جراحی مبلغی بین ۵تا۱۳میلیون تومان با تاخیر ۶تا۸ماهه پرداخت بشه!!!!!کدوم عقل سلیمی اینو باور میکنه!!!!؟؟؟؟
    • محمد IR ۱۴:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      7 6
      وقتی که برای تحصیل از دانشجو کلی تعهد خدمتی و اشکال تعهدات مختلف را می گیرند؛ در حالی که امکانات وجود ندارد، اساتید تامین نمی شوند و از اساتید سطح پایین استفاده می شود و از طرفی هم تسهیلات و حمایت مالی برای دانشجو وجود ندارد و پس از فارغ التحصیلی هم درآمد قابل توجهی وجود ندارد و پزشکان نمی توانند بدون دغدغه اقتصادی به وضعیت درمان بیماران بپردازند، چه انتظاری دارد پزشک مهاجرت نکند یا برای طبابت کاملا پاک دست و متعهد باشد. دکتر ....868
    • طاهر محمدیان IR ۱۴:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      18 15
      حدودا 10 سال پیش حقوق پزشک عمومی 5 برابر معلم بود ولی حالا تقریبا برابر شده وحقوق پزشک برابرست بامعلمی که یا با جمع کردن شناسنامه یا فارغ التحصیل دانشگاه آزاد فلان روستا معلم شده البته احترام معلمانی که باز بهترین رتبه وبار علمی فابل قبولی دارند محفوظ است
    • علی IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      9 10
      ابر مافیای پزشکی قدرت مطلق و ابرقدرت اجازه افزایش ظرفیت در رشته های پر متقاضی و پردرآمد رو هرگز نخواهد داد مثل چشم پزشکی و قلب و عروق ارتوپدی...‌‌
      • IR ۰۳:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
        3 0
        اومدن افزایش ظرفیت رو به اطفال و ... دادن ! آیا هیچ مسئول دلسوز و مردمی در این کشور نیست آموزش پزشکی رو برای همیشه از پزشکان بگیره و به وزارت علوم برگرداند؟؟؟
      • آبی IR ۱۳:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
        0 0
        نیازه نیازهههه پزشک کشور اینه که اطفال زیاد باشه نسبت به پوست
    • هموطن IR ۱۵:۴۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      11 27
      حقوق پزشکان مانند همه اقشار دیگه جامعه مثل معلمان و مهندسان و کارمندان دولت باید باشه و دلیلی نداره که چندین برابر دستمزد بگیرند در اینصورت کسانی که واقعا علاقه به پزشکی دارن وارد میدان میشن و نه مهاجرت می کنن و هم به مناطق محروم هم می رن.وقتی حقوق های نجومی به پزشکان میدن با اندک کاهش دستمزد علاقمندان پول در حوزه پزشکی میدان را خالی می کنن.
      • IR ۲۳:۱۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
        3 2
        هیچکس به درد و بیماری علاقه نداره چرت و پرت و فضایی حرف نزن
    • IR ۱۶:۰۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      14 4
      کار زیاد وپولش کم دیگه کسی نمییاد .
    • جوان IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      20 4
      چقدر باید ادم درس بخونه ؟جایی که میشه پول را از کارهای دیگه به راحتی بدست اورد چرا باید رفت دنبال این کار سخت و پر مصیبت و پراز درد سر و همیشه خسته و بی خوابی و بی پولی
    • علی US ۱۷:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      0 0
      سلام،تکمیل ظرفیت نوبت دوم دستیاری کی اعلام میشه.؟ با پاسخنامه غلطی که رای آزمون دوره ۵۰ دادن امثال خیلی ها متضرر شدن و موندن تکمیل تا به رشته دلخواهشون قبول بشن
    • ناشناس IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      1 3
      خیرچون پزشکی عمومی اتمام سهمیه ها پرکرده اند اینها توانایی ادامه تحصیل راندارن چون ازنظر هوشی پایین هستند عمومی راهم به زور وبا ا فاق اساتید میگذرانند
    • منصور IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      1 3
      با تورم موجود یه پزشک متخصص روانپزشک با ۱۸ سال سابقه کار ۱۸میلیون حقوق و ۷ میلیون کارانه میده .به نظر شما درسته اینکار . الان یه تعمیرکار پکیج این درآمد رو در ۳تا۴ روز به دست میاره
    • س.م IR ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      2 2
      دوره دستیاری پزشکی دوره بیگاری با توهین‌ها و رفتارهای نامتعارف و مشقت های بسیار و با کمترین دستمزد حتی کمتر از یک کارگر بیسواد و با اخذ تعهد محضری بسیار سنگین . متاسفانه
    • عقل که نیست جون در عذاب است IR ۲۳:۰۲ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۷
      0 1
      چه ربطی داره الان اگه خونده باشید داره میگه پذیرش برخی رشته ها بدون کنکور هست خود دکترا علاقه ای به رفتن به یه سری رشته ها رو ندارن چرا قیمه ها رو میریزید تو ماستا
    • فرهاد IR ۰۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
      0 2
      واقعا نظر بعضی ها جالبه. این‌مقاله در مورد رشته هایی هست که به شدت به اونها نیاز هست ک کسی حاضر نیست بره بعد یه عده میگن ظرفیت‌تخصصهای ارتوپدی و چشم زیاد بشه.‌ اگر الان ۱۰ هزار ارتوپد تربیت کنید، رشته های طب اورژانس و اطفال و بیهوشی مشکلش حل میشه؟ ببینید چرا این رشته ها طرفدار ندارند.
    • سعید IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
      1 0
      یکی از علل اصلی مغفول در این بین سهمیه های بی حساب و کتابی است که باعث شده اکثر این پزشکان به دلیل پایین بودن بار علمی توان قبولی در آزمون دستیاری رو ندارند اگرچه متاسفانه حتی دستیاری هم سهمیه دارن ولی چون بار علمی کمی دارند تو دستیاری دیگه گیر می کنند
    • عبدالعظیم کریمب IR ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
      0 1
      سلام به نظر من افزایش نرخ ویزیت رشته های داخلی کودکان و طب اورژانس و بیهوشی را باید بالاتر ببرند حداقل به اندازه یک هزینه سنوگرافی چون این گروه پزشکان غیر از ویزیت عایدی دیگری ندارند
    • IR ۱۳:۲۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
      1 0
      متاسفانه به قدری کارانه پزشکان افزایش نجومی داشته که دانشجویان پزشکی فکر می کنند اگر کمتر از دویست میلیون بگیرند حقشان ضایع شده .