سایت خبری لیتریچر هاب در ادامه مروری بر مهم‌ترین خبرهای ادبی سال میلادی گذشته ۱۰ مورد خبرساز دیگر را فهرست کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، سایت خبری لیتریچر هاب در سلسله گزارش‌هایی به مرور مهم‌ترین خبرهای دنیای کتاب و نشر در سال ۲۰۱۷ پرداخته است. دو بخش این گزارش‌ها با آغاز سال نوی میلادی منتشر شد و امروز ۱۰ خبر بعدی مهم سال گذشته میلادی را فهرست می‌کنیم.

این خبرها عبارتند از:

۳۰- جویس کرول اوتس همچنان توییت می‌کند و همچنان گاف می‌دهد

نویسنده سرشناس آمریکایی با گاف‌های توییتری خیلی بیگانه نیست. یکی از بزرگ‌ترین لحظه‌های چنین گافی در اکتبر ۲۰۱۷ رخ داد و آن زمانی بود که خانم اوتس با استفاده از تصویری از ویلیام فاکنر نویسنده مشهور در دانشگاه ایالت می‌سی‌سی‌پی در کنار آن نوشت: «چه بامزه! اگر اهالی می‌سی‌سی‌پی‌ کتاب‌خوان بودند، فاکنر ممنوع می‌شد» در پاسخ یاسمین وارد نویسنده‌ای از این منطقه و برنده دو جایزه کتاب ملی آمریکا در میان خیلی‌های دیگر به این حرف واکنش نشان داد و نوشت: بهتر است آنچه تو را می‌رنجاند را نخوانی و به جای آن خودت یک دفتر نشر و مجله راه بیندازی و همان کاری را بکنی که خیلی از ماها کرده‌ایم.»

۲۹. جین آستن روی اسکناس پوند ظاهر شد و در اینترنت خشم به پا کرد

در دویستمین سالگرد درگذشت جین آستن نویسنده مشهور بریتانیایی، بانک انگلیس یک اسکناس ۱۰ پوندی جدید با تصویر وی منتشر کرد. این اسکناس که نخستین اسکناس بریتانیا با تصویر زنی به جز ملکه است، گروه‌هایی متنوع از معترضان را برانگیخت: از وگان‌ها گرفته تا تاریخ‌نگاران و شیفتگان کتاب. دوستداران حیوانات برای ترکیب جدید اسکناس ناراحت شدند چون برای استحکام جنس کاغذ، نوعی چربی حیوانی در ساخت آن به کار رفته که موجب شد در اعتراض به این مساله بیش از ۱۰۰ هزار امضا به صورت آنلاین جمع شود. تاریخ‌نگاران به تصویر آستن اعتراض کردند و گفتند این تصویر درستی از وی نیست و نقاشی‌هایی که پس از مرگ وی منتشر شده‌اند بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند (هر چند به نظر می‌رسد نباید بانک را برای تصویری که خواهر وی از این نویسنده کشیده سرزنش کرد) و در عین حال نقل قولی معروف از رمان معروف «غرور و تعصب» پشت اسکناس ۱۰ پوندی مشاهده می شود که شامل این عبارت است: «اعلام می‌کنم هیچ لذتی مانند خواندن وجود ندارد!». این علامت تعجب که در انتهای جمله آمده در کتاب وجود ندارد و شیفتگان رمان نیز از این بابت اعتراض کردند.

۲۸. فیلم مستندی از جوآن دیدیون پرسروصدا شد

ساخت فیلم مستندی از جوان دیدیون نویسنده آمریکایی که از سوی برادرزاده و نوه خواهرش صورت گرفت، با نقدهای متنوعی روبه رو شد و زاویه جدیدی از زندگی این نویسنده مشهور ارایه ‌کرد. جوان دیدیون نویسنده و روزنامه‌نگار ۸۳ ساله آمریکایی است که برای روزنامه‌نگاری ادبی و خاطراتش بیش از همه شهرت دارد. وی در آثارش به بررسی آشوب‌های فرهنگی و اخلاقی آمریکایی می‌پردازد.  

۲۷. خوانندگان مجذوب آثار ناکجاآبادی شدند

به نظر می رسد جهنم سیاسی نیاز به آثار داستانی ناکجاآبادی بیشتری دارد. در هر حال با اقبال مجدد به آثاری چون «داستان خدمتکار» مارگارت آتوود و «۱۹۸۴» جرج اورول، سال ۲۰۱۷ شاهد فروش دو کتاب جدید از نویسندگانی نامدار بود. یکی کتاب لوییز اردریچ با عنوان «خانه آینده خداوندگار زنده» درباره تصویری از یک زن جوان که برای زندگی خود و فرزندش در برابر نیروهای مخرب پس از رویدادی ویرانگر تلاش می‌کند و دیگری رمان نائومی آلدرمن با عنوان «قدرت» که در آن یک جهش ژنتیکی موجب می‌شود تا دختران قدرتی برای تولید الکتریسیته کسب کنند.

۲۶. انتشار نخستین ترجمه از «اودیسه» توسط یک مترجم زن

برای نخسیتن بار در تاریخ «اودیسه» که قرن هشتم پیش از میلاد نوشته شده و نخستین بار در سال ۱۵۸۱ به انگلیسی ترجمه شد، توسط یک مترجم زن به زبان انگلیسی برگردانده شد. امیلی ویلسون مترجمی است که با مدرنیزه کردن این اثر ضمن احترام به هومر بخش ضد زن کتاب را نادیده گرفته است. وی می گوید اینطوری بهتر است که اودیسه توسط یک خدای یونانی زن روایت شده، توسط یک خدای زن هدایت شده و حالا توسط من ترجمه شده است.

۲۵. سوءتفاهم حسابی در درک جین آستن و تاریخ اروپایی

یک گروه دست راستی افراطی موسیقی به سراغ شماری از شمایل‌های ادبی در اشعارش رفت و از جین آستن تا قرون وسطی را هدف گرفت. در شعر آنها جین آستن به عنوان سمبل جنس زن، حامی استانداردهای نژاد سفید و به عنوان استثنایی در پست بودن جنس زن به عنوان یک قانون مطرح شده است. در هر حال به نظر می‌رسد هنوز نئوفاشیست‌ها سرحرف خودشان درباره برتری نژاد سفید ایستاده‌اند و سعی می‌کنند برای خود دلیل بتراشند.

 ۲۴. آمازون در تلاش برای کتاب‌فروشی‌های فیزیکی افتاد

ماه مه، آمازون نخستین کتاب‌فروشی فیزیکی خود را در نیویورک دایر کرد که هفتمین کتاب‌فروشی از نوع خود در کل بود. این کتاب‌فروشی که در طبقه سوم مرکز تایم وارنر واقع شده از نظر روزنامه‌نگاران به عنوان جایی قلمداد شد که ممکن است برای توریست‌ها جذاب به نظر برسد تا برای دو ساعتی در زمان نهار  آنجا وقت بگذرانند ولی به نظر می‌رسد هدف آمازون پیدا کردن مشتریان بیشتر برای سیستم آمازون پرایم خود بوده تا کاری کند اپلیکیشن خرید آمازون، کیندل‌ها، تبلت‌ها و دیگر وسایل آن را خریداری کنند. این مغازه پول نقد قبول نمی کند و مشتری‌ها فقط می‌توانند از طریق کارت اعتباری و پرداخت پول از طریق اپلیکیشن اسمارت فون آمازون خرید کنند.

۲۳. ربکا سولنیت هم نتوانست سکوت کند

نویسنده آمریکایی که در موضوع‌های مختلف می‌نویسد و وارد مباحث محیط زیست، سیاسی، سفر و هنر می‌شود، سردبیر مجله هارپر نیز هست. این نویسنده ۵۶ ساله که به عنوان مطرح کننده کلامی منطقی در آمریکا شناخته می‌شود، در پی پیروزی ترامپ در انتخابات الکترال کالج، دیگر نتوانست خشم خود را کنترل کند و اعلام کرد در این مقطع نبرد برای پیروزی عقل و درایت از همیشه مهم‌تر است.

۲۲. شعر آخرین مرزهای اینترنت را فتح کرد

۲۰۱۷ سال خوبی برای پیروزی شعر بود و البته بیش از همه برای شاعری به نام روپی کائور که ماه اکتبر با انتشار دومین مجموع شعرش به نام «خورشید و گل‌های او» در راس فهرست پرفروش‌ها قرار گرفت و کمابیش همان جایگاه را حفظ کرد. در وصف او گفته‌اند وی با شعرهایش موجب درگرفتن بحث و جدل موافق و مخالف می‌شود؛ آن هم از سوی مردمی که  هرگز چندان شعر را درک نکرده‌اند.

به دنبال انتشار این مجموعه، شعرهای آن به سرعت با اقبال مردم روبه رو شدند و در شبکه‌ها اجتماعی و به ویژه اینستاگرام تک بیت‌های آن بارها و بارها نقل شدند. به دنبال اعتراض برخی روزنامه‌نگاران به مفهوم این شعرها، در کمال تعجب نشریات مهمی چون نیویورک تایمز، مجله نیویورک و در نهایت مجله رولینگ استون از وی حمایت کردند و او را استیو جابز دنیای شعر نامیدند. البته شاعران دیگری نیز بودند که بعد کنایه‌هایی نثار وی کردند تا به این وسیله نارضایتی خود را ابراز کنند.

۲۱. آمریکایی‌ها به نفوذ در جایزه بوکر ادامه دادند

جورج ساندرز برای نخستین رمانش با عنوان «لینکلن در برزخ» برنده جایزه بوکر شد تا دومین آمریکایی باشد که پشت سر هم این جایزه را به خانه می‌برد. پل بتانی سال پیش همین موفقیت را کسب کرده بود. آمریکایی‌ها تنها در چهار سال اخیر موفق به شرکت در این رقابت شده‌اند و در همین مدت دو بار آن را از آن خود کرده‌اند.