تعدادی از نویسندگان ایران و چین در دیداری مشترک که از ۱۹ تا ۲۳ فروردین در چین برگزار شد، پیشنهاد همایش لائوتسه و مولانا را مطرح و بر برگزاری آن تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، این دیدار بر اساس هماهنگی‌های انجام‌شده در زمان برگزاری بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب پکن که ایران به‌عنوان مهمان ویژه در آن نمایشگاه حضور داشت صورت گرفت.

بر اساس توافق صورت گرفته، با معرفی انجمن نویسندگان دو کشور دیداری مشترک بین نویسندگان ایران و چین به‌صورت رفت برگشت برگزار می‌شود. جمشید خانیان، نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان، ابوالقاسم اسمعیل پور مطلق، برگزیده کتاب سال در سال‌های ۸۶ و ۸۸ و مریم برادران حقیر، برگزیده جشنواره جلال در حوزه مستند نگاری در سال ۹۵ در این سفر با نویسندگانی از چین دیدار کردند.

 گفتگو با نویسندگان جوان پکن در محل آکادمی ادبیات «لوشون»، نشست با نویسندگان ساکن «شانگهای» و نیز دیدار از بخش آسیا و آفریقای دانشگاه مطالعات بین‌الملل شانگهای و گفتگو با اساتید چینی‌زبان فارسی و تعدادی از دانشجویان، دیدار با معاون و اعضای برگزیده انجمن نویسندگان شانگهای و پیشنهاد هم اندیشی مشترک برای داستان نویسان کودک و نوجوان ایران و چین، بازدید از بخش فارسی و ایران‌شناسی دانشگاه مطالعات بین‌المللی شانگهای و نشستی با استادان و دانشجویان فارسی و تبادل تجربیات و همکاری مشترک، دیدار با معاون انجمن نویسندگان چین و پیشنهاد دعوت نویسندگان و شاعرانی از این انجمن برای بازدید از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سال ۹۸ و برگزاری نشست در خصوص ادبیات کودک و نوجوان هردو کشور و نیز حضور زنان در عرصه‌ی هنر و ادبیات ازجمله برنامه‌هایی بود که در این سفر دنبال شد.

همچنین در مدت حضور نویسندگان کشورمان در این کشور، دیداری با اعضای منتخب انجمن نویسندگان چین در آکادمی ادبیات «لوشون» برگزار شد. در این دیدار چاپ ویژه‌نامه ادبیات معاصر ایران در مجله ادبیات جهان به زبان چینی (در آینده نزدیک) پیگیری و برنامه‌ریزی شد.

در ادامه برنامه‌های در نظر گفته‌شده برای گروه نویسندگان کشورمان، دیداری با سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن و رایزن فرهنگی کشورمان صورت گرفت. در این دیدار پیشنهاد همایش لائوتسه و مولانا در مهرماه سال جاری به میزبانی موسسه فرهنگی شهر کتاب و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران مطرح و قرار شد تا مقدمات انجام آن نهایی شود.

اشتراک فکری لائوتسه و مولانا در حوزه اندیشه و عرفان زمینه‌ساز برگزاری این همایش است که با شرکت متخصصان اندیشه لائوتسه از چین و مولوی شناسان از ایران قرار است یک بار در ایران و یکبار در چین برگزار شود.