رئیس بنیاد پژوهش‌های قرآنی معتقد است نمایشگاه کتاب فرانکفورت بهترین فرصت برای دیپلماسی فرهنگی ایران است و کشورمان باید حضور قدرتمندتری در این رویداد داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسن عباس‌نژاد رئیس بنیاد پژوهش‌های قرآنی که امسال از طرف این نهاد در هفتادمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت حضور داشت، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره فواید حضور در این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه در حکم جام جهانی فرهنگ و به نوعی المپیک کتاب است. اما نکته‌ای که درباره حضور ایران در این رویداد مهم وجود دارد، این است که عکس رویه مسئولان کشور در زمینه رویدادی مثل جام جهانی فوتبال که با همه وجودشان مایه می‌گذارند، در نمایشگاه فرانکفورت فقط عده کمی از مسئولان به فکر هستند.

وی افزود: راستش پیش از حضور در این نمایشگاه، فکر می‌کردم امکان حضورمان در چنین رویدادی وجود ندارد اما دیدم که رایت کتاب‌های ما در آمریکا، یونان و کشورهایی که فکرش را هم نمی‌کردم، خریدار دارد. به این ترتیب بود که به مظلومیت کار فرهنگی باور پیدا کردم.

رئیس بنیاد پژوهش‌های قرآنی درباره مولفه‌های اقتصادی حضور در نمایشگاه فرانکفورت گفت: از منظر اقتصاد فرهنگی، حضور در فرانکفورت، بهترین فرصت است. اما فرهنگ را نباید اقتصادی دید و مفهوم اقتصاد فرهنگ، چیز دیگری است. اگر با چنین دیدی به این رویداد نگاه کنیم، بهترین فرصت برای دیپلماسی فرهنگی است. در وضعیت فعلی دنیا، صنعت ما نیست که برای دنیا جالب است. در زمینه اقتصاد یا مسائل نظامی و صنعتی، دست پُری نداریم و این فرهنگ ماست که می‌توانیم با آن خودی نشان بدهیم.

عباس‌نژاد گفت: ما نهادهای فرهنگی زیادی در کشورمان داریم که بودجه‌شان هدر می‌رود. برآوردی که من از نمایشگاه فرانکفورت داشتم، این است که اینجا بخش اندکی از توان فرهنگی کشور به نمایش در می‌آید و به این نمایشگاه باید به چشم مکانی برای نشان دادن قدرت فرهنگی کشورمان نگاه کنیم. فرانکفورت فرصتی برای گفتگو با دنیاست. با حضور در این رویداد، باید سعی کنیم هم یاد بگیریم و هم یاد بدهیم.

وی ادامه داد: همان‌طور که اشاره کردم، مزیت ما برای دیگر کشورها، فرهنگ ماست و خریدار هم دارد. امیدوارم مانعی مثل کپی‌رایت هرچه سریع‌تر از سر راه کشور ما برداشته شود تا بتوانیم حضور قدرتمندتری در فرانکفورت داشته باشیم. چون با حضور قدرتمند در این نمایشگاه می‌توانیم هم فرهنگ کشورمان را به دنیا عرضه کنیم و هم اقتصاد نشرمان را نجات بدهیم.

رئیس بنیاد پژوهش‌های قرآنی در پایان و در پاسخ به این سوال که چه ناشران و شرکت‌هایی برای خرید رایت کتاب‌های این بنیاد در نمایشگاه فرانکفورت مذاکره‌ کرده‌اند، گفت: ما با افراد و نمایندگانی از کشورهای آلمان، آمریکا، اندونزی، یونان، مصر و ترکیه گفتگو و مذاکره داشتیم.