به گزارش خبرنگار مهر، آیین سومین نمایشگاه لباس عاشورایی امروز صبح ۲۸مهرماه، با حضور منصور تیرداد رئیس مرکز پژوهشهای اتحادیه پوشاک، سومبات هاکوپیان بنیانگذار پوشاک هاکوپیان و حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد ولباس کشور در تالار رودکی افتتاح شد.
محبوبه الهی در این مراسم درباره روند برگزاری این جشنواره لباس عاشورایی گفت: با همت بنیاد مد و لباس و اصناف پوشاک تعدادی از همکارا گرافیست سعی کردند طرحهایی متناسب با جریانات عاشورا طراحی کنند تا نمونههای مناسبی برای مصرفکننده باشد. امیدواریم اتفاقات خوبی هم رخ دهد.
طراحی لباسهایی که نمادی از عاشورا دارد را به تولید انبوه برسانیم
او ادامه داد: در بخش رقابت مسابقات از ایده تا اجرا هم امیدواریم، بتوانیم رویداد خوبی را در پیش بگیریم و طراحی لباسهایی که نشانی از عاشورا دارد به تولید انبوه برسند.
الهی تصریح کرد: باید سعی کنیم طراحی لباسهای سنتی و نمادهای عاشورایی را به مردم بهخوبی بشناسانیم. باید برای تییین این موضوع از پژوهشگران کمک بگیریم. البته کارگاهها و نشستهایی را در کنار بحثهای عملی برگزار میکنیم. آرزو داریم موتور متحرکه جامعه که جوانان هستند با طراحی، تحقیقات و پژوهشهای عمیق و مناسبشان به ما کمک کنند تا در این راه بتوانیم گامهای موثری برداریم.
گردش خوبی در صنعت مد و لباس عاشورایی باید ایجاد کنیم
منصور تیرگر، رئیس مرکز پژوهش اتحادیه پوشاک، در ادامه این برنامه اظهار کرد: اتفاقی که در این نمایشگاه لباس عاشورایی افتاد اگر بخواهیم تعریفی از این ماهیت داشته باشیم، ما در گذشته پتانسیلهایمان را ندیدیم، امسال با پژوهشهای مستمر میتوانیم در بحث لباس عاشورایی گردش خوبی در این صنعت داشته باشیم.
او افزود: امیدوارم با همکاری کارگروه مد و لباس، اصناف و تولیدکنندگان عرصه مد و لباس بتوانیم عرصه لباس عاشورایی را در کشور گسترش دهیم.
آینده خوبی برای حوزه مد و لباس کشور متصور هستم
سومبات هاکوپیان بنیانگذار پوشاک هاکوپیان در ادامه این مراسم بیان کرد: با توجه به وحدتی که میان اصناف پوشاک ایجاد شده، برای من ارزشمند است من قبل از اینکه خودم را ارمنی بدانم ایرانی هستم و همیشه بر این اعتقادم ما اقوام ایرانی مانند شاسی سیاه و سفید پیانو هستیم که با هم نغمه های زیبایی را به صدا در میآوریم.
او با اشاره به طراحی یک اندیشه و فکر در مد و لباس اظهار کرد: باید سعی کنیم این اندیشه را اتقا ببخشیم. زیرا همه اندیشهها از پدیدههای اجتماعی گرفته میشود و پیوندی با موضوع تاریخی دارد، اگر جوانان ما درست و آزاد فکر کنند میتوانند خلا های که محصولات خارجی ایجاد میکنند را پر کنند. من به آینده این کشور و صنعت اطمینان خاطر دارم و مطمئنم آینده خوب در پیش روی ما است.
هاکوپیان در ادامه گفت: برخی تولیدکنندگان اذعان دارند در سطح کشور کالای خارجی نمیبینم امیدواریم اینگونه که میگویند باشند. اگر هر کسی در هر جایی بتواند به منافع ما کمک کند استقبال میکنیم ما در دوران گذار هستیم و مسلما از سختیها عبور میکنیم.
تهاجم فرهنگی در حوزه پوشاک را متوقف کنیم
محسن خردمند رئیس اتحادیه سراجان تهران در این مراسم عنوان کرد: با توجه به اینکه امروزه فضای مجازی ضربههای به فرهنگ ما در حوزه مد و لباس زدهاند باید تلاش کنیم تا بتوانیم کالاهای ایرانی را جایگزین کالاهای خارجی کنیم باید اتحاد میان اصناف پوشاک وجود داشته باشد تا بتوانیم جلوی صدمات و تهاجم فرهنگی را بگیریم.
او ادامه داد: امیدوارم از بحران مواد اولیه و اجناس گذر کنیم و صنعت و معدن کالاهای موردنیاز تولیدکنندگان را در اختیارشان قرار دهند. با شعار نمیتوانیم کاری را از پیش ببریم باید وارد عمل شویم و با اتحاد و کمک همدیگر جایگاه خوبی برای مد و لباس ایجاد کنیم تا کالای خوب ایرانی در میان مردم جا باز کند.
حوزه مد و لباس با همکاری دانشگاه علمی ـ کاربردی علمیتر دنبال کنیم
قبادی در ادامه مراسم افتتاحیه نمایشگاه لباس عاشورایی ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) گفت: هنوز در توضیح و تشریح لباس عاشورایی نیازمند تعاریف هستیم. ورود معانی و مبانی که لزوما همراه و همساز اندیشه ایرانی دینی ما نیست مواضعی مشاهده میشد و این تهاجم فرهنگی بسیار هدفمند مقدسات ما را نشانه گرفته است. لذا تلاش هنرمندان و طراحان و تولیدکنندگان گامی بلند به این تلاشهای مذبوحانه است.
او افزود: بررسی محدودی که داشتم میبینم نمونههایی که در تاریخ حوزه لباس آیینی و عاشورایی وجود داشته آمیخته با موضوعات عاشورایی است، درختان نخلی که به عنوان نماد استواری و پایداری در فرهنگ ایرانی نقشآفرینی کرده است، میتواند مورد استفاده طراحان قرار بگیرد لباسهای بلند مفهوم استواری و پایداری است که میبینیم در برخی استانها مردان و زنان ما استفاده میکنند. این فرهنگ نسلبهنسل به ما رسیده است. مفاهیم ارزشمند عاشورایی را باید از طریق مد ولباس با تدوین و برنامهریزی اندیشههای مناسب به ثمر برسانیم.
قبادی با اشاره به دو عنوان کتاب عاشورایی گفت: مجموعه اشعار عاشورایی توسط سید جواد هاشمی تدوین شده است که در اختیار هنرمندان قرار بگیرد.
او در ادامه افزود: مبانی نظری را باید وارد دانشگاهها کنیم که با همکاری دانشگاه علمی و کاربردی توانستیم موضوعاتی که براساس نیاز جامعه شکل میگیرد وارد حوزه علمی شود تا با آزادی اندیشه در حوزه مد لباس محدودیتی برای بروز و ظهور اندیشهها و روش ها وجود نداشته باشد.
ما تغییرات محسوسی در پوشیدن لباسها در ایام محرم شاهد بودیم و امیدواریم تولیدکنندگان کمک کنند تا محصولاتی که بر ضد فرهنگ ما هستند حتی اگر بازار خوبی دارد، تولید نکنند و براساس اندیشهها و باورهای ما محصولات فاخر را تولید کنند.