به گزارش خبرنگار مهر، خورشید گزدرازی بعد از ظهر دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور تلاش داریم که در راستای بهبود وضعیت کسب و کار حرکت کنیم و در این زمینه مطالبهگر باشیم.
وی با اشاره به اینکه با استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی در راستای مطالبهگری بخش خصوصی حرکت میکنیم اضافه کرد: به عنوان فعالان بخش خصوصی در حوزه کسب و کار و فعالیت اقتصادی در کنار تحریمها با مشکلاتی در حوزه اداری روبرو هستیم و تلاش میشود که خودتحریمیهای داخلی رفع شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر با اشاره به تاثیر نوسانات نرخ ارز بر فضای کسب و کار بیان کرد: نوسانات نرخ ارز از اواخر سال قبل شروع شد و با توجه به رویکردهای دولت و اعلام نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی که قابل قبول نبود، و تقاضای خرید نرخ ارز بالا گرفت و با خیلی از افراد ارز را دریافت کردند و کالایی وارد نشد و حتی کالاها اولویتبندی برای واردات نشده بود.
وی بیان کرد: با افزایش تقاضای ارز، کنترل بازار ارز غیرقابل کنترل شد و بعد از آن دولت مدیریت کرد و اولویتبندی انجام شد و کنترل ارز انجام شد ولی چیزی که هدف فعالان اقتصادی بود انجام نشد.
۶۰ درصد افت کانتینتر ورودی
گزدرازی با اشاره به اینکه تعداد زیادی کانتینر کالا در گمرک وجود دارد که ترخیص نشده است، ادامه داد: ۶۰ درصد افت کانتینتر ورودی در هشت ماهه سال جاری داشتیم. اگر دولت بحث ثبت سفارش را حل کند هم میتوان نرخ ارز را کنترل کرد و هم اینکه مواد اولیه مورد نیاز وارد شود. نرخ ارز بین هشت تا ۱۰ هزار تومان طبیعی و قابل قبول است.
وی اضافه کرد: قطریها با توجه به نیازی که به کالاهای ایرانی دارند، استقبال خوبی از کالاهای ایرانی دارند. قطر برخی از نیازهای خود در جام جهانی برای ساخت و ساز و توسعه زیرساختها از منابع کشور ما استفاده خواهد کرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر گفت: مسئولان کشور قطر برای تامین مصالح ساختمانی مورد نیاز در ساخت و سازهای جام جهانی به کشور ما نیاز دارند چون کالاها موجود است و قیمت مناسبی نیز دارد.
حضور در بازار قطر
وی با اشاره به اینکه حضور بموقع ایران در کشور قطر باعث شده تا بخشی از بازار قطر به کالاهای ایرانی اختصاص یابد، افزود: باید کنترل مناسبی بر روی کیفیت و کمیت داشته باشیم تا این بازار را توسعه دهیم و بازار موجود را از دست ندهیم.
گزدرازی تصریح کرد: با حضور هیئت استان بوشهر در کشور قطر اتفاقات خوبی رقم خورده است و علاقمند هستند که در ایران نیز سرمایهگذاری کنند. در زمینه ورود و خروج شناورها نیز همکاریهای بیشتری صورت میگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: بهزودی واردات دام زنده از کشور استرالیا به استان بوشهر انجام میشود و در کشور ما ذبح خواهد شد تا مشکل تامین گوشت قرمز در کشور رفع شود.
صادرات خرما و گوجه
وی اظهار داشت: مهمترین محصول کشاورزی استان بوشهر خرما است که ۱۵ درصد خرمای کشور در استان بوشهر تولید میشود. ۷۰ درصد خرمای کشور در داخل مصرف میشود. مهمترین بازار خرمای استان بوشهر کشورهای اورآسیا است.
گزدرازی افزود: گوجهفرنگی خارج از فصل یکی از محصولات مهم استان بوشهر است که با چالشهای جدی روبرو بوده است. پیشنهاد این بود که سطح زیرکشت کنترل شود تا کشاورز توجیه شود که بهرهوری بهتری داشته باشد و منابع زیرزمینی حفظ شود. یکی از مشکلات مهم در استان این است که گوجه فرنگی جزو کالاهای ممنوعه صادراتی است. با بسته بودن صادرات چالش بزرگی در زمینه فروش این محصول در کشور را شاهد خواهیم بود.
وی گفت: دو هزار تن گوجه فرنگی را به کشور قطر صادر کردیم و کشورهای اوراسیا از دیگر مشتریان استان ما است که ممنوع بودن صادرات کشور ما را با چالشی جدی روبرو خواهد کرد.