به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمود محمودی در خطبههای امروز نماز جمعه کنگان با تسلیت ارتحال آیت الله هاشمی شاهرودی اظهار داشت: اخلاص، مجاهدت بزرگ علمی، تلاش بی وقفه در حوزه دین و انقلاب اسلامی از ویژگی های بارز این یار و خادم نظام و دین بود.
وی با اشاره به رزمایش پیامبر اعظم (ص) و نمایش سلاح های نظامی تولید داخل گفت: پیام این رزمایش برای همسایگانی که توطئه نمی کنند صلح و دوستی و برای توطئه گران و دشمنان نظام بویژه استکبار جهانی این است که کوچکترین اشتباه از سوی آنها تاوان سختی برای آنها بدنبال خواهد داشت.
خطیب جمعه با تبیین اهداف آمریکا برای مقابله با جریان مقاومت در منطقه و حمایت از سران مرتجع عرب گفت: به برکت انقلاب اسلامی جبهه مقاومت در دنیا در حال پیشروی و استکبار در سراشیبی سقوط است.
محمودی با گرامیداشت حماسه بزرگ ملت در ۹ دی افزود: ملت انقلابی و مومن ایران اسلامی در ۹ دی ثابت کردند دین، ارزشهای دینی و نظام مبتنی بر دین خط قرمز آنهاست و اجازه نخواهد داد کسی ارزشها را مخدوش کنند.
وی بیان کرد: ملت ایران در ۹ دی با شور و شعور انقلابی و حضور حماسی با دشمن شناسی و زمان شناسی و با غیرت مندی از ولایت و نظام دینی دفاع کردند و به حق این روز، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت است.
خطیب جمعه ضمن دعوت از عموم مردم به حضور در مراسم نکوداشت ۹ دی در مصلای کنگان گفت: نهم دی یک معجزه الهی بود که در آن ریشه فتنه و فتنه گران به دست مردم کنده و سوزانده شد و مردم با حضور تاریخی خود جلوتر از خواص جامعه فتنه ۸۸ را که یک ظلم بزرگ و نابخشودنی به نظام دینی بود را خنثی و دشمن و حامیانش را مایوس کردند.
وی بیان داشت: فتنه ۸۸ خطای نابخشودنی طمع کاران و دست نشاندگان استکبار جهانی بود که با حضور ملت بصیر انقلابی دندان طمع شان کشیده شد.
محمودی گفت: پیام ۹ دی دشمن شناسی و زمان شناسی و آمادگی برای مبارزه با فتنه هایی همچون فتنه ۸۸ و جریان نفوذ است.
نکوداشت یاد و خاطره و خدمات شهید بزرگ حضرت آیت الله غفاری (ره)، تحلیلی برنامه تاریخی امام امت به گورباچف و تبیین و تشریح ابعاد خروج آمریکا از سوریه از دیگر مباحث مطرح شده توسط خطیب جمعه کنگان بود.
مسئولان رافع مشکلات باشند
شیخ محمد جمالی امام جمعه اهل سنت کنگان در خطبه اول نماز جمعه اهل سنت شهر کنگان که به زبان عربی بیان کرد، به شش خصوصیت متقین در سوره مبارکه بقره اشاره کرد و گفت: شش خصوصیتی که در یک انسان متقی واقعی وجود دارد، در حقیقت عناصر تشکیل دهنده تقواست و آن تقوای صحیح و عینی با این شش خصوصیت در انسان تامین میشود.
وی ایمان به غیب، به پا داشتن نماز، انفاق در راه خدا، ایمان به پیامبر اسلام، ایمان به پیامبران پیشین و یقین به آخرت را را ه رستگاری و فلاح دانست.
وی در خطبه دوم نماز که به زبان فارسی بیان کرد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم آیت الله شاهرودی، درگذشت این فقیه ربانی و جلیل القدر را صدمه ای به اسلام و مسلمین دانست.
وی در ادامه ضمن دعوت اقشار مردم شریف ایران اسلامی به وحدت، آن را رمز پیروزی و موفقیت کشور دانست و جامعه را از هر گونه نفاق و تفرقه و اختلاف و انحراف بر حذر داشت.
وی انحراف و اختلاف را موجب صدمه به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دانست و ضمن تقدیر از هوشیاری و موقعیت شناسی مردم، از مسئولین کشور تقاضا کرد در توجه بیشتر در جهت خدمت و حل مشکلات مردم گام بردارند.
مردم از اختلاف اعضای شورا نگرانند
حجت الاسلام رضا خدری در خطبه های امروز نماز جمعه چغادک خواستار رفع اختلاف بین اعضای شورای شهر چغادک شد و اظهار داشت: به اعضای شورای شهر چغادک توصیه می کنم مسائل اختلافی که به مرز ناپسندی رسیده است را متوقف کنند
وی اضافه کرد: اگر اختلاف به مرز اتهام افکنی و اهانت به یکدیگر برسد، چنین اختلافی هیچ نتیجه ای جز ضرر ندارد؛ هم ضرر برای خودتان و هم برای شهر و مردم است. همچنانکه متأسفانه این ضررها را داریم میبینیم.
امام جمعه چغادک افزود: خواهش من این است که سطح شورای شهر را برسانید به حدی که در شأن این شهر و در شأن مردم این شهر باشد. مردم از اختلافات شما به شدت ناراحتند، این مسائل را نسبت به همه افرادی عرض میکنم که با هم اختلاف دارند. مسائل اختلافی که بسیاری از آنها شخصی است را بین خودتان و در شورا حل کنید و آن به سطح جامعه و مردم نکشانید، زیرا مردم از این کار اصلاً خوشحال نمی شوند.
وی بیان داشت: اگر قرار باشد بد اخلاقی ها ادامه پیدا کند جور دیگری با شما سخن خواهیم گفت و اقدامات دیگری خواهیم داشت. بنابراین تا اوضاع بدتر از این نشده با هم بنشنید و مهر و محبت و اخلاق اسلامی را بین خودتان حاکم کنید و اختلافات را با حفظ احترام یکدیگر در همان محل شورا نگه بدارید. همه به قانون احترام بگذارید، و در جلسات شورا شرکت کنید و بر اساس مصوبات قانونی هم عمل کنید. تا وقتی که یک مصوبه قانونی نشده هم دست به اقدامی نزنید.
وی با تسلیت درگذشت آیت الله شاهرودی اظهار داشت: این اتفاق ضایعه ای اسفبار و جبران ناپذیر برای نظام و حوزه های علمیه بود، در روایت داریم که درگذشت یک عالم فقیه و بصیر، ثلمه و ضایعه ای است که جبران نمی شود.
امام جمعه چغادک این عالم را یار با وفای نظام اسلامی دانست و ابراز داشت: با اینکه در قم در درجه مرجعیت قرار داشت ولی به خاطر نیاز نظام اسلامی او مسئولیت دستگاه قضایی را به عهده گرفت و خود را فدای نظام اسلامی کرد و کمتر عالمی به این درجه از فداکاری میرسد.
خدری با گرامیداشت حماسه ۹ دی، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت بر عبرت آموزی از گذشته در متون و نصوص دینی تاکید کرد و گفت: فتنه ۸۸ فتنه از پیش طراحی شده دشمنی که مترصد فرصت بود تا از ضعف و قانون گریزی عده ای از خواص در داخل استفاده کند و نظام اسلامی را با چالش جدی مواجه کند. خواصی که متأسفانه به خاطر مسائل شخصی گرفتار این فتنه شدند و کشور را به هم ریختند.
وی با بیان اینکه شناخت ماهیت دشمن داخلی و خارجی مهم است افزود: آنچه که آتش فتنه را خاموش کرد در درجه اول، لطف خدا و توسل به اهل بیت، سپس درایت و فراست رهبر عزیز انقلاب که نحوه برخورد با این فتنه را به تدریج مدیریت کردند و در درجه بعد هوشیاری مردم بود که از اعتقادات دینی سرچشمه میگرفت.
امام جمعه چغادک افزود: در حماسه ۹ دی همه مردم و جناح ها و گروه ها به صحنه آمدند، بنابراین حماسه ۹ دی روز ملی و متعلق به همه مردم و همه گروهها و جناح هاست و نباید این حماسه تاریخی و بزرگ را به گروه خاصی تقلیل دهیم؛ باید از این واقعه بزرگ به خوبی درس بگیریم و خود را برای جلوگیری از بروز فتنه های مشابه در آینده آماده کنیم.
مشکل تامین نفت حل شود
حجتالاسلام حسن مصلح در خطبههای امروز نماز جمعه برازجان اظهار داشت: همه مسئولان باید برای رفع مشکلات مردم تلاش کنند و این روزها مردم در زمینه تامین نفت سفید با مشکلاتی روبرو هستند که میطلبد برای رفع آن تلاش شود.
وی بخ فتنه سال ۸۸ اشاره کرد و ادامه داد: نقشه های دشمنان در فتنه با مدیریت رهبری و بصیرت مردم همیشه درصحنه نقش برآب شد و باید آسیب های فنته ها را با هوشیاری به نسل جوان و آیندگان منتقل کرد تا مقابله با فتنه های جدید و پی درپی دشمنان آسان تر شود.
امام جمعه برازجان با بیان اینکه فتنه گران برای رسیدن به اهداف خود از ابزارهای مختلف بهره می گیرند افزود: استخدام چهره های محبوب و موجه و موقعیت دار، بهره گیری از شعارهای موثر در افکار عمومی، کوبیدن بی امان حاکمیت، توهین وزیر سئوال بردن مقدسات و ارزشهای دینی و انقلابی و سردادن شعارهای هنجار شکن علیه ولایت فقیه و عاشورا از جمله اهداف آنان بود.
وی با بیان اینکه درس ها و عبرت های فراوانی در فتنه ۸۸ برای همگان وجود دارد،گفت: تبعیت از ولی امر وحجت الهی موجب سعادت و رستگاری است و عدم تبعیت از ولایت فقیه موجب خسران دنیا و آخرت است؛ زهد و بی رغبتی به جا و مقام دنیوی سعادت آور و عزت آفرین است، در مقابل تشنه جاه و ریا و بی تقوایی موجب حبط اعمال و سقوط انسان می شود.
وی افزود: کینه ورزی و عدم رعایت خطوط قرمز انسان را تا مرحله ذلت و عملی برای دشمنان می کشاند و بی بصیرتی و کوتاهی در شناخت دشمن را در برابر جبهه حق و نیروهای خودی قرار می دهد و موجب می شود انسان در زمین دشمن بازی کند.
مصلح با بیان اینکه بصیرت و دشمن شناسی و اقدام به موقع از درس های مهم فتنه سال ۸۸ بود، افزود: باید دشمنان را شناخت و با ابزار مناسب با آنان به مبارزه پرداخت.
امام جمعه برازجان با بیان اینکه بصیرت و پیمان امت با ولایت نقشه شوم دشمنان را در هر مکان و زمانی نقش برآب خواهد کرد، گفت: همه اقشار مردم در لحظه های حساس آماده حفاظت از کیان و مرزهای اعتقادی و دینی هستند.
حماسه ۹ دی الگویی برای حل مسائل امروز جامعه است
حجت الاسلام صادق عاشوری امام جمعه بندر سیراف در ابتدای خطبه دوم ارتحال حضرت آیت الله هاشمی شاهرودی رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت و همچنین جان باختن ۱۰تن از دانشجویان در حادثه اتوبوس را تسلیت گفت و با اشاره به یوم الله ۹ دی گفت: ارزش های ماندگار حماسه ۹ دی ماه الگویی برای حل مسائل امروز جامعه است.
وی افزود: حماسه ۹ دی یکی از مقاطع مهم ظهور و عینیت یافتن ارزش ها و خصایص دینی و ملی جامعه ایران است و از آن جا که این ارزش ها و معانی برآمده از ویژگی های مبنایی جامعه دینی ایراناست، فهم و استنباط آن ها می تواند به تجویز نسخه حل مشکلات در زمان های دیگر منجر شود، چراکه بخشی از این ارزش ها، ویژگی فرازمانی و فرامکانی داشته و ازاین رو، می تواند چارچویی برای حل مشکلات کنونی جامعه باشد .
امام جمعه بندر سیراف گفت: هرگز چنین تصور نمی شد که ۱۳ قرن و اندی پس از واقعه دلخراش عاشورای حسینی جماعتی رفتار امویان را تکرار کنند و با نمادهای سبز علوی به جنگ با آموزه ها و مظاهر عاشورای حسینی برآیند. اما تاریخ تکرار شد. مهم ترین شاخصه این جریان که به ظاهر در پس اعتراض به نتایج انتخابات ۲۲ خرداد به راه افتاد، «نفاق و دورویی» بود که در عرصه های مختلفی خود را متجلی ساخت. جریانی که خود با دروغ و فریب توانست در عرصه انتخابات وارد شده و فرصت رقابت بیابد، اما نظام را به دروغ و فریب متهم کرد.
وی ادامه داد: حماسه نهم دی ماندگارترین تجلی حضور مردم در دفاع از نظام اسلامی بود.
حجت الاسلام عاشوری افزود: فتنه ۸۸ را می توان سناریوی فتنه علیه مردم سالاری دینی دانست. در نظام مردم سالاری دینی امور کشور با مدیریت اکثریت مردم ممکن گردیده و انتخابات مظهر تجلی رقابت سیاسی و تشخیص رای اکثریت ملت است. رای اکثریتی که تحت هدایت آموزه های اسلامی به فرآیندی برای شایسته سالاری بدل گردیده و امور کشور به صاحبان صلاحیت تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: فتنه گران اما با دروغ پردازی و متهم کردن نظام اسلامی به تقلب در انتخابات با الگوگیری از نسخه های کودتای مخملی که توسط دستگاه های امنیتی غرب طرحریزی شده بود، پس از اعلام نتایج انتخابات، هواداران را به خیابان ها ریختند تا با اردوکشی های خیابانی مانع از تحقق اراده اکثریت ملت گردند و با ابطال انتخابات و متهم کردن رقیب به عدم پاکدستی و کشاندن پای بیگانگان به انتخابات کشور، زمینه به قدرت رسیدن غیرقانونی خود را فراهم کنند. اما هوشیاری ملت و دستگاه های مختلف اطلاعاتی - امنیتی و در راس همه عوامل، تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی موجب شد تا این پروژه به شکست بینجامد.
خطیب نماز جمعه بندر سیراف به تدابیر سه گانه رهبر انقلاب در شکل گیری حماسه ۹ دی اشاره کرد و گفت: در فتنه ۸۸ حکیم فرزانه انقلاب رهبری اردوگاهی را بر عهده داشت که وظیفه خود را دفاع از انقلاب و حقوق ملت می دانست و با همه توان به میدان آمده بود تا با مهار و مدیریت فتنه گران و قانون گریزان، هم آرامش و امنیت و عدالت و آزادی را در جامعه تأمین کند و هم افکارعمومی را نسبت به عمق حوادث سیاسی آگاه سازد.