به گزارش خبرنگار مهر، دو رمان «دست آبهران» و «بارگاههای آشوب» نوشته راجر زلازنی بهتازگی با ترجمه پیمان اسماعیلیان توسط نشر پیدایش منتشر و راهی بازار نشر شدهاند. این دو کتاب، عناوین چهارم و پنجم مجموعه افسانه امبر هستند.
«افسانه امبر» مجموعهای است که از دو چرخه ۵گانه تشکیل شده است. ۵ کتاب اول درباره شاهزاده کروین جنگجو و کتابهای سری دوم هم درباره پسر کروین، شاهزادهمرلین جادوگر هستند. داستان این مجموعه از جایی شروع میشود که شاهزاده کُروین که قرنهاست به زمین تبعید شده، قصد دارد برای پسگرفتن تاج و تختی که آن را از آن خود میداند، دست به اقدامات جنونآمیز بزند.
امبر جهانی واقعی است که باقی دنیاها از جمله زمین، تنها سایهای از آن هستند. «افسانه امبر» یکی از معروفترین مجموعههای فانتزی حماسی ادبیات جهان است.
راجر زلازنی نویسنده فقید آمریکایی متولد سال ۱۹۳۷ و درگذشته به سال ۱۹۹۵ است. او مجموعهای داستانی درباره جهان امبر نوشته که ۱۰ جلد و «تواریخ امبر» نام دارد. پیدایش این مجموعه رابا نام «افسانه امبر» چاپ میکند. «نشان تکشاخ» یکی از عناوین همین مجموعه است که مخاطبانش نوجوانان، جوانان و بزرگسالان هستند. زلازنی شاعر و نویسندهای بود که به نوشتن داستانهای علمیتخیلی و فانتزی شناخته میشود.
در «دست آبهران» که کتاب چهارم این مجموعه است، انگاره اولیه آسیب میبیند و کروین متوجه آن میشود؛ لکه سیاهی که بخشی از انگاره را تخریب کرده، سرمنشا پیدایش جاده سیاه و علت این آسیب است. کروین متوجه میشود که خون یکی از اعضای خاندان امبر بوده که باعث پیدایش این لکه شده است. به این ترتیب کروین به خواست خودش به سیاهچال برمیگردد تا شخصیتی به نام دِوُرکین را ملاقات کرده و روش مرمت انگاره را از او یاد بگیرد. اما خالق لکه سیاه نقشههای دیگری هم دارد. او که با نیروهای ناشناخته همپیمان شده، گوهر داوری را هم به چنگ میآورد و ...
این رمان ۱۳ فصل دارد. در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
پرسیدم: «چی شده؟»
جواب داد: «برند. دیگه تو اقامتگاهش نیست. دست کم بیشترش نیست. پشت سر رد خون باقی گذاشته. اقامتگاهش هم به قدر کافی به هم ریختهست که نشون بده جنگ و دعوا بوده.»
من هم نگاه مختصری به جلوی پیراهن و شلوارم انداختم.
«چیه، دنبال لکههای خون میگردی؟ همونطور که میبینی این همون لباسهاییه که قبلا هم تنم بودن، ممکنه کثیف و چروکیده باشن، ولی خونی نیستن.»
جرارد گفت: «این چیزی رو ثابت نمیکنه.»
«تو بودی که ورانداز میکردی، نه من. چی شده که فکر میکنی من...»
گفت: «چون تو آخرین کسی بودی که دیدیش.»
«به جز اونی که باهاش جنگیده _ اگه همچین کاری کرده باشه.»
«منظورت از این حرف چیه؟»
این کتاب با ۲۸۰ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.
کتاب پنجم مجموعه افسانه امبر هم «بارگاههای آشوب» است که در آن، هزاران سال است که انگاره کیهانی نظم را در امبر و تمام دنیاهای سایهاش برقرار کرده است. اما نیروهای آشوب و همدستانش موفق شدند در انگاره خللی پدید بیاورند و نیروهای ویرانگر را بر سر امبر و سایههایش نازل کنند. هدف اصلی این نیروها، ترسیم دوباره کل گیتی است. حالا کروین باید دوباره درگیر سفر شود و از میان خطرات و وحشتها، به آخرین استحکامات دشمنش برسد.
کروین شاهزاده امبر در این سفر خطرناک تا لبه عالم هستی و بارگاههای آشوب پیش میرود و ...
بارگاههای آشوب در ۱۴ فصل نوشته شده است. در قسمتی از این رمان هم میخوانیم:
از آن فرورفتگی رد شدم و به رفتن ادامه دادم. بعد از آن نوعی کورهراه طبیعی بود که مارپیچوار بالا میرفت. پا در آن کورهراه گذاشتم.
هنوز کسی را نمیدیدم، ولی احساسم به گوهر میگفت که با جلوتر رفتن به آن نزدیک شدهام. فکر کردم صدای پایی منفرد را از سمت راستم شنیدهام و به آن سمت چرخیدم، ولی کسی را ندیدم. گوهر هم به گمانم نزدیکتر نبود، پس ادامه دادم.
با نزدیک شدنم به تارک برآمدگی، از ورای هیاهوی آشوبی که پشت سرم بود، صداهایی را شنیدم. برایم قابل تشخیص نبود که چه میگفتند، اما کلمات با هیجان و عصبانیت ادا میشد.
با نزدیکتر شدنم به ستیغ، سرم را دزدیدم و از پشت تختهسنگی سرک کشیدم.
این کتاب هم با ۲۴۸ صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت ۲۶ هزار تومان نوشته شده است.