رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه ­سموم دفع آفات به اندازه کافی در کشور وجود دارد وکشاورزان نگران نباشند،گفت:درمقایسه با سایرکشورها­ وحتی اروپا ​مصرف سموم کشاورزی درایران بسیار کمتر است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، محمدرضا درگاهی با بیان اینکه بخش سموم دفع آفات از تحریم‌های ظالمانه و یک طرفه آمریکا تاثیر می‌پذیرد اظهار داشت: با وجود همه این فشارها، ​­دو انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان سموم کشور از خردادماه جاری در خصوص تامین سموم اقدام کردند و اکنون هیچ گونه مشکلی ­­در ­تامین سموم آفت کش‌های کشاورزی برای سال زراعی پیش رو نداریم.

وی با تاکید بر اینکه در این خصوص تدارک لازم صورت گرفته افزود: علاوه بر ­­ سموم خاش‌کش‌ها و­ علف کشها، سایر آفت کش‌های مورد نیاز بخش زراعی، مرتعی، باغی و منابع طبیعی ­در کشور وجود دارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: سالانه بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تن سم در بخش کشاورزی برای جلوگیری از خسارت آفات، ­بیماری‌ها و حفظ محصولات تولید شده، استفاده می‌شود که این مقدار در کشور تامین شده­ و­ هیچ گونه دغدغه‌ای در این زمینه نداریم.

درگاهی گفت: ­۸۰ درصد این میزان­ توسط ۵۰ تا ۶۰ کارخانه داخلی تهیه می‌شود ­اما­ مواد­­ اولیه آن از ­چین، هند و برخی کشورهای اروپایی وارد می‌شود و­ فقط ­ ۲۰ درصد به صورت آماده­ مصرف، ​­از همین کشورها تامین می‌شود.

وی با اشاره به سوء استفاده احتمالی دلالان در خصوص کمبود سموم کشاورزی افزود: در این خصوص تدارک لازم صورت گرفته و با هماهنگی تعزیرات حکومتی با افرادی که با قیمت‌های نامتعارف، سموم را در اختیار کشاورزان قرار ­­دهند و موجب اخلال در بازار شوند­­ برخورد قانونی خواهد شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: سازمان حفظ نباتات دستور العمل اجرایی را برای استان‌ها و سازمان‌های جهاد کشاورزی ابلاغ کرده که در آن تیم‌های مختلف متشکل از سازمان نظام مهندسی، تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و سازمان حفظ نباتات در استان‌ها به صورت مستمر و روزانه از فروشگاه‌های سم بازرسی می‌کنند و در صورتی که قیمت‌ها نامتعارف بوده و مورد تایید سازمان حمایت نباشد با خاطی برخورد شده­ و در صورت تکرار، فروشگاه پلمب خواهد شد.

از قاچاق سموم جلوگیری می‌شود

درگاهی در خصوص قاچاق سم نیز گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر سموم مزیت صادراتی پیدا کرده، ​ مکاتبه‌ای با استانداران مرزی صورت گرفته تا از قاچاق این سموم جلوگیری شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور این موضوع را که در محصولات کشاورزی برای دفع آفات از سموم زیادی استفاده می‌شود رد کرد و افزود: این موضوع چند سالی است که در کشور مطرح است، اما هیچ مرجعی تا کنون برای این ادعا، ​ مستنداتی ارائه نداده است و طبق مستندات و آمار فائو ایران از متوسط مصرف سموم در دنیا، کمتر مصرف می‌کند.

وی با بیان اینکه متوسط مصرف­ سموم کشاورزی در دنیا ۱.۲­ کیلوگرم در هکتار است در حالی که در کشور ما ۶۷۰ گرم در هکتار استفاده می‌شود، گفت: همین مقایسه و توجه به آماری که در سایت فائو درج شده است نشان می‌دهد که کشور ما از سموم کمتری در محصولات کشاورزی­ استفاده می‌کند.

درگاهی با اشاره به استفاده از سموم کشاورزی در برخی کشورها افزود: کشوری مثل شیلی و بعضی کشورهای ­­قاره آمریکا، ­ ۱۸ کیلوگرم در هکتار از سموم کشاورزی استفاده می‌کنند.

درگاهی گفت: ما کشوری هستیم که هم اکنون در بحث استانداردهای صادراتی موارد لازم را رعایت می‌کنیم و حتی­ محصولات ما به روسیه نیز صادر می‌شود که استانداردهای بسیار سخت گیرانه تری نسبت به اروپا دارد.

وی تاکید کرد: این اطمینان خاطر را به مردم می‌دهیم که­ در مقایسه با سایر کشورها­ و حتی کشورهای اروپایی، ​ مصرف سموم کشاورزی در ایران بسیار کمتر است.