در قالب قراردادی سه جانبه، آنزیم های صنایع غذایی و شوینده با مشارکت بخش خصوصی به تولید آزمایشگاهی می رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، موافقت نامه سه جانبه برای تولید آزمایشگاهی ۷ آنزیم مصرفی در شوینده ها، صنایع غذایی و خوراک دام با سرمایه گذاری و مشارکت صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری، همکاری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و یک شرکت خصوصی امضا شد.

در این مراسم که با حضور مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و جمعی از معاونان و روسای موسسات تحقیقاتی این سازمان برگزار شد، ۷ قرارداد دیگر واگذاری دانش فنی هم بین موسسات پژوهشی وزارت جهاد کشاورزی و شرکتهای خصوصی امضا شد.

این موافقت نامه در مراسم بزرگداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، به امضای نیراعظم خوش خلق سیما، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی و نمایندگان صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری و یک شرکت داخلی رسید.

کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی به تشریح توانمندی های علمی ۲۰ موسسه تحقیقاتی، آموزشی و ترویجی سازمان تحقیقات کشاورزی پرداخت و توفیق محققان در  قیاس با قبل از پیروزی انقلاب اسلامی را دارای رشد چشمگیری توصیف کرد. 

وی تصویب ۳ قانون بخش کشاورزی شامل قانون ثبت و گواهی بذر، قانون حفاظت خاک و قانون حفاظت و بهره برداری از منابع ژنتیکی را از دستاوردهای بخش کشاورزی در دوران بعد از انقلاب برشمرد و با اشاره به اینکه در سال ۱۳۵۷ کل تولیدات کشاورزی حدود ۲۶ میلیون تن بوده است، افزود: حجم تولیدات کشاورزی در سال ۱۳۹۲ به میزان ۹۷ میلیون تن و برای سال ۹۷ به میزان ۱۲۲ میلیون تن برآورد می شود.

خاوازی با اشاره به اینکه سازمان تحقیقات کشاورزی از سال ۱۳۵۸ تاکنون تعداد ۲۲۰ رقم و بذر جدید به بخش کشاورزی معرفی کرده است، ادامه داد: همچنین در حوزه آموزش و ترویج از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ سرانه آموزش بهره برداران از ۲۱ دقیقه به ۱۱۰ دقیقه افزایش یافته است. رویدادهای پربرکتی نیز در جذب و ساماندهی مروجین کشاورزی حاصل شده و  بیش از ۱۰ هزار نفر در مراکز خدمات دهستان مستقر و برای هریک از آنان پهنه بندی انجام شده است. 

وی انتقال ۲۷۰ دانش فنی به بخش خصوصی را از اقدامات مهم در راستای برون سپاری وظایف غیرحاکمیتی نام برد که ۶۸ درصد آن مربوط به پنج سال گذشته بوده است.