محسن حموله، دبیر شورای نظارت بر اسباببازی در گفتوگو با خبرنگار مهر درباره ثبت اسباببازیها گفت: از سال ۷۸ بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیرخانه شورای نظارت بر اسباب بازی با هدف حمایت و نظارت بر اسباببازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تشکیل شد و از سال ۸۱ اسباببازیها در شورا بررسی و در کمیسیون ثبت طرح و صدور مجوز اسباببازی مطرح و گواهی نامه دریافت میکند.
او ادامه داد: با توجه به مصوبات، حمایت از تولید کنندگان داخلی سرلوحه کار شورا قرار گرفت و سال ۹۷ بر اساس دستور مقام معظم رهبری و تاکید مدیرعامل کانون مبنی بر حمایت از تولید ملی حمایت ویژهای از سوی شورا برای تولید کنندگان اسباببازی در نظر گرفته شد و هزینههای ثبت برای اسباببازی، عروسک و صدور هولوگرام با تخفیف ویژهای ارائه شد.
دبیر شورای نظارت بر اسباببازی با توجه به رشد ۵۰ درصدی ثبت و صدور اسباببازی در سال ۹۷، اظهار کرد: دبیرخانه شورا با برگزاری نشستهای تخصصی و برگزاری کارگاههای مرتبط با صنعت اسباببازی در جشنواره ملی و نمایشگاه تخصصی اسباببازی علاوه بر توسعه صنعت اسباببازی در داخل ایران، توانست به نوعی عدالت محوری را در برنامه خود ایجاد کند.
او گفت: ۵۸۸ پرونده اسباببازی برای بررسی در کمیسیون تشکیل شده است. که از این تعداد ۳۳۰ اسباببازی مجوز و گواهینامه ثبت دریافت کردهاند همچنین ۹۵ اسباببازی مجوز و گواهینامه تولید اسباب بازی را کسب کردند و مابقی از نظر کمیسیون مناسب تشخیص داده نشده است.
به گفته حموله، شورای نظارت در سال گذشته، ۸ جلسه کمیسیون ثبت طرح و صدور مجوز برگزار کرده است و در زمینه هولوگرام در سال جاری ۲۱۰ پرونده تشکیل شده است. با توجه به این آمار و رشد ۵۰ درصدی در زمینه صدور مجوز، در دیگر بخشها هم رشد مناسبی وجود دارد که این رشد به معنی افزایش آگاهی خانوادهها در خرید اسباببازی و تولیدکنندگان در بحث تولید و طراحی است.
او درباره ثبت اسباببازیها در زمینه مهارت، آموزش، فکری، کمک درمانی و… اظهار کرد: در زمینه اسباببازی حرکتی مهارتی ۴۷ نمونه، آموزش و کمک آموزشی ۴۲، فکری ۱۲۲، الکترونیکی و رایانهای ۱۰، فرهنگی هنری ۱۲۳ و کمک درمانی ۱ اسباببازی ثبت شدهاند. همچنین در خصوص عروسکهای ایرانی تاکنون ۴۰۰ عدد عروسک به ثبت شورا رسیده است.