ترجمه دو کتاب «استبداد» و «فروپاشی» توسط نشر نو به چاپ چهارم رسیدند.

به گزارش خبرنگار مهر، دو کتاب «استبداد» نوشته تیموتی اسنایدر با ترجمه پژمان طهرانیان و «فروپاشی» نوشته جَرِد دایموند با ترجمه فریدون مجلسی که به قلم نویسندگان آمریکایی نوشته شده‌اند، به‌تازگی توسط نشر نو با چاپ چهارم در بازار نشر عرضه شده‌اند.

تیموتی اسنایدر نویسنده کتاب «استبداد (بیست درس از قرن بیستم)» متولد سال ۱۹۶۹ در آمریکاست. او استاد تاریخ دانشگاه ییل و متخصص تاریخ اروپای شرقی و مرکزی است و کتاب‌های تحسین شده‌ای درباره تاریخ اروپای قرن بیستم، به ویژه دوران کمونیسم و نازیسم نوشته است که برخی از آن‌ها به ۳۰ زبان ترجمه شده‌اند. اسنایدر به طور دائم برای نشریات نقد و بررسی کتاب نیویورک و ضمیمه ادبی نیویورک تایمز مطلب می‌نویسد. او همچنین عضو کمیته آگاهی موزه یادبود هولوکاست آمریکا و عضو دائم انستیتوی علوم انسانی در وین است.

از نظر این نویسنده، هم فاشیسم و هم کمونیسم واکنش‌هایی به جهانی شدن بودند؛ به نابرابری‌های واقعی و ملموسی که جهانی شدن به بار آورده بود و به ناتوانی آشکار دموکراسی‌ها در پرداختن به این مشکلات. اسنایدر در پیشگفتار کتابش می‌نویسد: سنت ما [آمریکایی‌ها] چنین اقتصا می‌کند که تاریخ را به قصد شناخت ریشه‌های عمیق استبداد واکاوی کنیم و در فکر واکنش‌های مناسب به آن باشیم. ما از اروپایی‌های قرن بیستم عاقل‌تر یا باهوش‌تر نیستیم که شاهد بودند دموکراسی چطور جای خود را به فاشیسم یا نازیسم یا کمونیسم داد.

چاپ اول ترجمه این کتاب پاییز ۹۶ توسط نشر نو به بازار نشر عرضه شد.

چاپ چهارم کتاب «استبداد» با ۱۲۰ صفحه و قیمت ۱۶ هزار تومان منتشر شده است.

جَرِد دایموند نویسنده کتاب «فروپاشی (چگونه جوامع راه فنا یا بقا را بر می‌گزینند)» هم استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در لس آنجلس است و علاوه بر پرنده شناسی، پژوهشگر و از دوستان جدی محیط زیست به شمار می‌رود. او به شیوه هشداردهنده دیگری و با قلمی در شأن برنده جایزه پولیتزر، حساس‌ترین و مهم‌ترین مسائل زیست محیطی جهان را به صورت داستان گونه شرح داده است؛ داستانی که آیینه‌ای برای بازتاب گذشته است و آینده‌ای سخت را نشان می‌دهد.

مترجم کتاب مورد نظر درباره آن نوشته است: این کتاب، داستان وار و جذاب است و خواننده را به دنبال خود می‌کشاند. با این حال، به کسانی که در جست و جوی افسانه و قصه هستند توصیه می‌کنم از خیر این کتاب بگذرند! برای خودم که کم تجربه و کتاب نخوانده هم نیستم، این کتاب بسیار آموزنده بود؛ یعنی همان انتظاری که از کتابی فوق العاده داشتم، که پس از خواندنش با پیش از خواندنش فرق کرده باشم؛ نامش را کتاب سواد گذاشتم.

چاپ اول این ترجمه اردیبهشت ۹۶ و چاپ دومش آذر همان سال به بازار عرضه شد.

چاپ چهارم این کتاب هم با ۶۵۶ صفحه و قیمت ۹۰ هزار تومان منتشر شده است.