به گزارش خبرنگار مهر، مطالعات قبلی اثبات کرده اند قرارگیری در معرض ذرات ریز PM۲.۵ با افزایش ریسک مرگ ناشی از بیماریهای قلبی مرتبط است.
دانشمندان معتقدند علاوه بر تلاش برای بهبود کیفیت هوا، مصرف مکملهای رژیمی میتواند شیوه دیگری برای کاهش خطرات قلبی ناشی از آلودگی هوا باشد.
محققان دانشگاه فودان چین در این مطالعه بر روغن ماهی تمرکز کردند. روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که میتواند فواید زیادی برای سلامت داشته باشد از جمله کاهش میزان فشارخون، بهبود قوه بینایی و مقابله با افسردگی.
در یک دوره ۴ ماهه، محققان تأثیر مصرف مکمل روغن ماهی را بر سلامت قلب شرکت کنندگان قرار گرفته در معرض PM۲.۵ بررسی کردند.
در این مطالعه ۶۵ دانشجو سالم به دو گروه تقسیم شدند: به یک گروه روزانه دو کپسول (هر یک ۱.۲۵ گرم) روغن ماهی و به گروه دیگر، روزانه دو کپسول روغن دانه آفتابگردان داده شد.
محققان فشارخون افراد را اندازه گیری کردند و ۱۸ نشانه مرتبط با سلامت قلب، نظیر علائم التهاب، لختگی خون و اختلالات متابولیکی را بررسی کردند.
آنها دریافتند اکثر نشانهها و شاخصها در گروه دریافت کننده روغن دانه آفتابگردان در زمان قرارگیری در معرض میزان بالا PM۲.۵ واکنش نشان دادند اما در گروه دریافت کننده مکمل روغن ماهی، این نشانه هادر سطح نسبتاً ثابت و پایداری باقی ماندند.
در گروه دریافت کننده روغن دانه آفتابگردان، افزایش در میزان غلظت PM۲.۵ با افزایش میزان لختگی خون، التهاب، مقاومت انسولین و آزادشدن هورمون استرس همراه بود، نشانههای که رابطه نزدیکی با بیماریهای قلبی-عروقی دارند. اما چنین ارتباطی در گروه دریافت کننده روغن ماهی مشاهده نشد.
محققان معتقدند مکمل روغن ماهی دارای تأثیرات حفاظتی در مقابل علائم بیماری قلبی و عروقی ناشی از قرارگیری در معرض آلایندههای PM۲.۵ است.