به گزارش خبرگزاری مهر، علاقهمندان به بازیهای ویدیویی بخصوص بازیهایی که هوش را به چالش میکشند، میتوانند با مراجعه به غرفه مغزینه در جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران و ثبت رکورد خود، یکی از ۱۰ برنده جایزه مسابقه آزاد این بازی باشند.
هادی مرادی استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران و یکی از موسسان شرکت فناوران شناختی پارس در اینباره گفت: بازی مغزینه در جام قهرمانان بازیهای ویدیویی ایران دو بخش دورهای و آزاد برگزار میشود. در بخش دورهای، افرادی که از پیش ثبتنام کردهاند در مسابقه شرکت کرده و نفرات برتر جوایز خود را دریافت میکنند.
وی ادامه داد: در بخش آزاد، تمامی علاقهمندان به بازیهای ویدیویی اعم از شرکتکنندگان در سایر رشتهها و همچنین بازدیدکنندگان از این رویداد میتوانند به غرفه مغزینه مراجعه کرده و رکورد خود را ثبت کنند و در نهایت به نفرات اول تا سوم به ترتیب یک میلیون، ۷۵۰ هزار و ۵۰۰ هزار تومان و به هفت نفر بعدی ۱۰۰ هزار تومان (در مجموع حدود ۳ میلیون تومان) اهدا خواهد شد.
مرادی با بیان این که شرکتکنندگان دو بار فرصت ثبت رکورد خود را دارند گفت: در غرفه مغزینه، تحقیقات درباره این موضوع که «رابطه قابلیت افراد با بازی چیست» در حال تحقیق هستیم و کسانی که در این مطالعه مشارکت کنند، چهار بار فرصت ثبت رکورد را خواهند داشت.
موسس شرکت فناوران شناختی پارس درباره بازی ساخت بازی مغزینه توضیح داد: این بازی براساس ایده وجود انعطاف مغزی شکل گرفته که براساس آن، افراد به مانند زمانی که با ورزش بدن خود را تقویت میکنند، میتوانند با تمرینهایی عملکرد مغز خود را بهبود ببخشند. برای ساخت این بازی، کارهایی که در سطح ایران و جهان انجام شده را بررسی کرده و براساس تئوریهای روانشناختی و عصبشناختی مراحل آن طراحی شده تا سبب تقویت مغز شود.
وی ادامه داد: تاکنون دو بسته شامل بسته توجه و تمرکز و بسته حافظه آماده و به مخاطبان عرضه شده است. بسته دست و چشم و بسته هیجانات نیز در فاز تحقیقات قرار دارند و پس از آن سراغ طراحی بسته فعالیت حافظه فضایی، بسته تصمیمگیری و بسته ارتباطات اجتماعی خواهیم رفت.
مرادی با بیان این که تحقیقاتی در سطح پروژههای لیسانس و فوقلیسانس درباره تاثیر بستههای مغزینه انجام شده است گفت: در هنگام عمل قلب، به دلیل اختلال در خونرسانی به مغز، افراد دچار افت شناختی و کاهش قابلیتهای مغز میشوند که در نتیجه برای بازگشت به حالت پیشین یک دوره توانبخشی نیاز دارند. تحقیقات نشان میدهد استفاده همزمان از اینبازیها، دوره توانبخشی را کارامدتر و نتیجهبخشتر میکند. همچنین بسته هیجانات روی بچههای مبتلا به اوتیسم و بچههای دارای مشکلات رفتاری امتحان شده و در بهبود رفتار آنها موثر بوده است.
وی درباره تاثیر بازی مغزینه بر روی مغز توضیح داد: براساس تحقیقات ما، برای آنکه تاثیر مغزینه روی عملکرد مغز محسوس باشد، لازم است فرد یک ماه و چهار روز در هفته به مدت ۲۵ دقیقه، به طور مستمر فعالیت مغزی داشته باشد.