اصفهان - کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی در ارتباط با راهکارهایی برای تثبیت آموزه‌های دینی در فرزندان و کنترل بی‌توجهی فرزندان به مباحث دینی با افزایش سن توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، پس از درج اخبار «راهکارهایی برای مقابله با کاهل‌نمازی/لذت نماز خواندن با آگاهی» و «نحوه پاسخگویی به سوالات کودکان درباره مباحث دینی و عقیدتی»، خبرگزاری مهر با کامنت‌ها و درخواست‌هایی از سوی مخاطبان  مواجه شد که سوالات دیگری در زمینه‌های دینی مطرح و یا درخواست‌هایی برای ادامه این روند داشتند.

بر این اساس بر آن شدیم که روزهای سه شنبه هر هفته را به پاسخگویی به شبهات دینی اختصاص دهیم و این هفته در گفت و گو با  کارشناس مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی به پرسش چند نفر از مخاطبان در ارتباط با روش‌های «تثبیت آموزه‌های دینی در فرزندان» و «راهکارهایی برای کنترل بی‌توجهی  فرزندان به مباحث دینی با افزایش سن» پاسخ داده شده است.

در این ارتباط جواد حیدری در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه برخی والدین، از بی‌توجهی فرزندان هم‌زمان با بیشتر شدن سن آنها نسبت به مباحث دینی آزرده‌خاطر هستند، اظهار داشت: این دسته از والدین معتقد هستند که هر چه سن فرزندانشان بیشتر می‌شود، توجه آنها به مسائل دینی کم‌رنگ‌تر می‌شود.

استمرار و تداوم در عمل به آموزه‌های دینی، زمینه‌ای برای الگوپذیری مناسب فرزندان

وی با بیان اینکه برای تثبیت آموزه‌های دینی در فرزندان باید به چند نکته توجه کنیم، ابراز داشت: در وهله نخست باید بدانیم که رفتار والدین تأثیر بسیار زیادی در فرزندان و عملکرد آنان در حوزه‌های مختلف دارد و بر این اساس توصیه می‌شود پدر و مادر نسبت به مباحث دینی اهمیت ویژه‌ای داشته و با استمرار و تداوم در عمل به آموزه‌های دینی، زمینه‌ الگوپذیری مناسب فرزندان را فراهم کنند.

کارشناس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی با تاکید بر اینکه هر حرفه و هنری برای تقویت و تعمیق نیاز به تمرین دارد، ابراز داشت: برای تثبیت آموزه‌های دینی در فرزندان، تمرین می‌تواند نقش مطلوبی را ایفا کند که قرار دادن دختر و پسر در کنار پدر و مادر برای اقامه‌ نماز، کمک به افراد ناتوان برای عبور از خیابان با همراهی فرزندان و دادن صدقه به مستمندان به دست فرزندان نمونه‌هایی از  این نوع تمرین‌ها هستند.

وی با بیان اینکه حضور در محافل و مراسم ‌های مذهبی می‌تواند در حفظ و تثبیت رفتار مثبت فرزندان موردتوجه قرار بگیرد، بیان داشت: شرکت در مراسم دعا، مکان‌های مقدس، محفل‌های انس با قرآن نمونه‌های دیگری است که می‌توان  از آنها نام برد.

با سخت‌گیری بیجا نسبت به حضور در محافل مذهبی ذهنیت منفی در فرزندانمان ایجاد نکنیم

حیدری با تاکید بر اینکه رعایت اعتدال در این امور بسیار حائز اهمیت است، تاکید کرد: باید توجه داشته باشیم که برای فرزندانمان با سخت‌گیری، طولانی شدن مراسم، نداشتن جذابیت و تنوع در برنامه‌ها، نسبت به محافل و مراسم مذهبی ذهنیت منفی ایجاد نکنیم.

وی با اشاره به نامه‌ ۵۳ نهج‌البلاغه امام علی (ع) خطاب به مالک اشتر تصریح کرد: حضرت در این نامه می‌فرماید که  «ای مالک! با خانواده‌های خوب و شریف و دارای سابقه‌ درخشان، شجاع و بخشنده  ارتباط داشته باش»؛ بر این اساس باید دقت کنیم ارتباط با خانواده‌های مذهبی زمینه‌ساز تربیت دینی و تثبیت اعتقادات دینی در فرزندان ماست.

کارشناس مرکز پاسخگویی به سوالات دینی با تاکید بر اینکه پدر و مادر می‌توانند از طریق الگودهی مناسب، نمونه‌های عینی خوبی را برای فرزندان معرفی کرده و آنان را در تثبیت رفتارها و آموزه‌های دینی یاری کنند، گفت: تشویق به مطالعه‌ زندگی‌نامه‌ بزرگان، شهدا و دانشمندان و یا دیدن فیلم‌ها و سریال‌هایی که الگوهای مناسبی در آن‌ها به ایفاء نقش می‌پردازند در این ارتباط توصیه می‌شود.

ضرورت تشویق‌های مناسب و پرهیز از شرطی کردن کودکان

وی ادامه داد: در این میان تشویق و تحسین فرزندان نباید فراموش شود چراکه مسئله تشویق، تأثیر معجزه‌آسایی در تصحیح و تثبیت رفتارهای فرزندان دارد و البته  باید مواظب باشیم فرزندان را با تشویق‌های خود، نسبت به انجام وظایف شرطی نکنیم.

حیدری تصریح کرد: بدین ترتیب تشویق‌های نامنظم و در نظر گرفتن تشویق‌های معنوی در کنار امور مادی، مانند بوسیدن، نوازش کردن و نگاه‌های محبت‌آمیز مانع از شرطی شدن کودکان و انتظار دریافت مزد و پاداش در قبال انجام مسائل عبادی می‌شود.

به گزارش مهر، همشهریان و هم وطنان عزیز می تواند هر نوع سوال خود در ارتباط با شبهات دینی را ذیل همین خبر با ما در میان بگذارند تا در «سه‌شنبه‌ها با پاسخ به شبهات دینی» پاسخگوی سوالات آنها باشیم.