مشهد- مسئول امداد و نجات جاده‌ای جمعیت خدمتگزاران زائرین پیاده امام رضا(ع) گفت: ۸ هزار نفر خادم افتخاری در جمعیت خدمتگزارآماده خدمت‌رسانی به زائرین پیاده امام رضا(ع) دردهه پایانی صفر هستند.

مجید مذهبی، مسئول امداد و نجات امور جاده‌ای جمعیت خدمتگزاران زائرین پیاده امام رضا(ع) در خراسان رضوی، در گفتگو با مهر اظهار کرد: از سه میلیون زائری که در ایام آخر دهه صفر وارد مشهد می شوند ۱۰ درصد از آن‌ها پیاده هستند، ولی از لحاظ کیفیت ۹۰ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند.

وی با اشاره به اینکه زائرین امام رضا(ع) با عشق خاصی به مشهد سفر می‌کنند، افزود: گاها افرادی بدون برنامه‌ریزی در دهه پایانی صفر ،عازم مشهد برای زیارت می‌شوند که این خود باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای آنان در طول مسیر می‌شود.

مذهبی با اشاره به اینکه مسیر پیاده‌روی نجف به کربلا مسیری کاملاً صاف و آسفالت به طول ۸۰ کیلومتر، است، تصریح کرد: همزمان با پیاده‌روی زائرین اربعین، در دو طرف جاده موکب‌های به هم چسبیده در حال خدمات‌رسانی به زائران هستند، ولی در خراسان رضوی وضعیت جوی متغیر است. در سال‌های گذشته زائرین در هوای برفی و بارانی و بعضا بدون امکانات وارد جاده شده بودند.

مسئول امداد و نجات امور جاده‌ای جمعیت خدمتگزاران زائرین پیاده امام رضا(ع) با توصیه به زائرین پیاده امام رضا(ع) برای پیش‌بینی شرایط آب و هوایی و داشتن امکانات اولیه مانند لباس و کفش مناسب، ابراز کرد: از همه استان‌ها و حتی کشورهای همسایه در ایام دهه پایانی صفر، پیاده به مشهدالرضا(ع) عازم می‌شوند لذا زائرین قبل از سفر همه تهمیدات را در نظر بگیرند. 

وی با اشاره به خیل عظیم زائرین امام رضا(ع) در دهه پایانی صفر گفت: همه عوامل دست در دست هم دادند تا جمعیتی برای پذیرایی از زائرین علی بن موسی الرضا(ع)، با نام«جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده حضرت رضا(ع)» تشکیل و در وزارت کشور به ثبت برسد. این جمعیت هر ساله در دو ماه محرم و صفر فعال است.

مذهبی تصریح کرد: ۸ هزار نفر خادم افتخاری از اقشار گوناگون جامعه و برخی از خادمان آستان قدس رضوی(ع) در جمعیت خدمتگزار، آماده خدمت‌رسانی به زائرین علی بن موسی‌الرضا(ع) در دهه پایانی صفر هستند. جلسات مختلفی جهت هماهنگی با سایر نهادهای دولتی و غیر دولتی مانند بهداشت، درمان، راه ترابری، پلیس و... برگزار خواهد شد.

مسئول امداد و نجات امور جاده‌ای جمعیت خدمتگزاران پیاده امام رضا(ع) با بیان اینکه معمولا زائرین پیاده از جاده‌های مواصلاتی همچون قوچان، نیشابور و یا تربت حیدریه به مشهد سفر می‌کنند، گفت: معمولاً زائران پیاده هشت روز در مسیر جاده هستند و مدیران کاروان‌ها با توجه به آموزش‌هایی که در مشهد برای هدایت کاروان‌ها می‌بینند، مدیریت آن‌ها را برعهده خواهند داشت.

وی با توصیه به زائرین پیاده امام رضا(ع) برای ثبت‌نام در کاروان‌ها از طریق سامانه جمعیت خدمتگزار، افزود: کاروان‌هایی که در سامانه ثبت‌نام کرده باشند، با توجه به برنامه‌ریزی که در مشهد انجام شده، بدون اسکان نخواهند بود و در مدت اقامت سه روزه خود در مشهد توسط جمعیت خدمتگزاران پذیرایی خواهند شد.