به گزارش خبرگزاری مهر، انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به مناسب هشتم مهرماه و روز بزرگداشت مولانا جلال الدین بلخی، نشست تخصصی «خورشید بلخ؛ کنکاشی در آراء و اندیشه مولوی» را برگزار میکند.
سخنرانان حاضر دراین نشست که دوشنبه ۸ مهرماه از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ برگزار خواهد شد، به بررسی و تبیین آراء و اندیشههای «مولوی»، بهعنوان یکی از مهمترین شعرا و اندیشمندان فارسی زبان خواهند پرداخت.
مولانا جلالالدین محمد بلخی معروف به« مولوی» شاعر واندیشمند بزرگ قرن هفتم هجری قمری است. او در سال ۶۰۴ هجری قمری در بلخ زاده شد. پدرش «بهاءالدین» که از علما و صوفیان بزرگ زمان خود بود به سبب کدورتی که بین او و سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمد، از بلخ خارج شد و پس از مدتی سیر و سیاحت به شهر «قونیه» رفت. «جلال الدین» بعد از درگذشت پدر، تحت تعلیمات وپرورش علمی و معنوی «برهانالدین محقق ترمذی» قرار گرفت. ملاقات او با «شمس تبریزی» در سال ۶۴۲ هجری قمری انقلابی در این ادیب و حکیم پدید آورد که موجب شد ترک مسند تدریس و فتوا کند و به مراقبت نفس و تذهیب باطن ودرون بپردازد. او در سال ۶۷۲ هجری قمری در شهر «قونیه» چشم از جهان فرو بست. ازجمله آثار «مولوی» میتوان به شاهکار حکمی و ادبی او«مثنویِ معنوی»، دیوان غزلیات یا کلیات شمس، رباعیات، مکتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره کرد.