به گزارش خبرنگار مهر، پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی کشور طی سه روز به میزبانی بندر امام خمینی(ره) استان خوزستان برگزار شد. مسابقاتی که هم برای فدراسیون کشتی و هم مدعیان سراسر کشور اهمیت فراوانی داشت و به نوعی آغازگر برنامه های آماده سازی تیم ملی تا رقابتهای گزینشی المپیک ۲۰۲۰ توکیو محسوب می شد.
اما این مسابقات یک غایب بزرگ داشت. غایبی که به عنوان سرمربی تیم ملی و عضو کمیته فنی مسابقات باید در این پیکارهای سه روزه از نزدیک شاهد جدال مدعیان بود. غیبت محمد بنا در این مسابقات عادی نبود چرا که او به عنوان مرد شماره یک هدایت تیم ملی کشتی فرنگی ایران، مسئولیت سنگینی را بر عهده گرفته و راه دراز کسب سهمیه های باقیمانده المپیک و سپس کسب نتیجه در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را پیش رو دارد.
هرچند حسن رنگرز به عنوان مدیر فنی تیم های ملی کشتی فرنگی در مورد دلیل غیبت سرمربی، بیماری فرزند محمد بنا را مطرح کرده اما به نظر می رسد علاوه بر این موضوع، دلایل دیگری هم در عدم سفر آقای خاص به خوزستان تاثیرگذار بوده است.
شاید هم مرد شماره یک کشتی فرنگی، برخلاف تصور همگان، خودش را دیگر مرد شماره یک و سکاندار بلامنازع کشتی فرنگی ایران نمی داند و با غیبتش در مسابقات قهرمانی کشور، نوعی گلایه و اعتراضش را نشان داده است.
محمد بنا قبل از انتخاب علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون کشتی و در زمان سرپرستی حمید بنی تمیم در فدراسیون به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی منصوب شد. زمانی که کشتی در بلاتکلیفی بود و سرپرست وقت فدراسیون قصد داشت با گردهم آوردن مردان نام آور کشتی، نوعی آرامش فکری و اطمینان خاطر را در بین جماعت گوش شکسته ایجاد کند.
بازگشت دوباره محمد بنا پس از مدتها خانه نشینی، بارقه امیدی بود برای روزهای بهتر و موفق تر در کشتی فرنگی و همه او را راس هرم تصمیمات و سیاست گذاری های کشتی فرنگی می دانستند. تصوری که گویا محمد بنا با توجه به تغییر و تحولات اخیر فدراسیون کشتی اعتقاد چندانی به آن ندارد و شاید به همین دلیل بود که ترجیح داد به مسابقات قهرمانی کشور هم نرود.
فدراسیون کشتی طی هفته های گذشته حسن رنگرز را به عنوان مدیر فنی تیم های ملی کشتی فرنگی منصوب کرد. این در حالی بود که محمد بنا در همان روزهای آغازین بازگشتش به تیم ملی عنوان کرده بود اعتقادی به مدیر فنی ندارد و در واقع این سرمربی است که باید اختیار تام داشته باشد. اما حالا با این انتصاب، محمد بنا مدیری را بالا دست خود دید که مطمئنا حضورش تشریفاتی نخواهد بود. به ویژه آنکه بحث برگزاری رقابتهای انتخابی هم یکی از موارد مورد مناقشه سرمربی تیم ملی و مدیر فنی تیم های ملی است و مطمئنا در صورت ادامه این اختلاف نظر، چالش بزرگی در انتظار کشتی فرنگی است.
اما این پایان ماجرا برای توجیه دلایل احتمالی غیبت محمد بنا در رقابتهای قهرمانی کشور نیست. انتصاب دیگری هم طی هفته گذشته صورت گرفت که گویا این اقدام هم چندان به مذاق محمد بنا خوش نیامد. انتصاب حسن یوسفی افشار به عنوان رئیس انستیتو کشتی که هر چند در نگاه اول می توان گفت هیچ ارتباط مستقیمی با تیم ملی کشتی فرنگی ندارد؛ اما با نگاهی به مراودات اهالی کشتی در سالهای گذشته می توان دریافت آقای خاص، میانه چندان خوبی با رئیس جدید انستیتو کشتی نداشته و ندارد.
از سوئی دیگر باید به بند چهارم و پنجم حکم انتصاب حسن یوسفی افشار هم اشاره کرد که مطمئنا چندان با روحیات و اختیارات سنتی و همیشگی محمد بنا هماهنگ نیست. در بند چهارم و پنجم این حکم آمده: «ارائه طرح درباره نحوه انتخاب کشتیگیران تیمهای ملی برای اعزام به مسابقات قارهای، جهانی و المپیک به صورت قانونمند و عدالت محور» و «ارائه طرح درباره نحوه انتخاب سرمربیان و مربیان تیمهای ملی». اجرای همین دو بند از ۱۰ بند اختیارات رئیس انستیتو کشتی کافی است تا محمد بنا سایه سنگینی را بالای سر خود حس کند و نیمی از اختیاراتش را تحت تاثیر تصمیمات و قدرت شخص دیگری ببیند.
با همین مستندات می توان دلایل غیبت محمد بنا در مسابقات قهرمانی کشور را حدس زد، مگر اینکه آقای خاص خودش لب به سخن بگشاید و دلیل غیبتش را عنوان کند.
در پایان باید به نکته عجیب و جالب توجه اشاره کرد که مورد مشابهی در تیم ملی کشتی آزاد بود. چندی پیش غلامرضا محمدی هم به عنوان سرمربی تیم ملی و عضو کمیته فنی به محل برگزاری رقابتهای قهرمانی کشور در بیرجند نرفت و هیچ واکنشی هم به این موضوع نشان نداد. غیبتی که اطرافیان غلامرضا محمدی دلیل آن را بیماری و کسالت سرمربی خواندند اما او هنوز این مساله را تایید یا تکذیب نکرده است.