سامرا - گام نهادن در مسیر عاشقی مقام و منصب نمی شناسد و همه خادم حسین (ع) هستند خواه مدیر باشی یا دانشجوی سال آخر دانشگاه.

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها- علیرضا نوری کجوریان: اربعین تابلوهای زیبایی به تصویر کشیده است و گویی نوای روح‌بخش زینب (س) در این مسیر می پیچد که فرمود «چیزی جز زیبایی ندیدم».

جارو در دست دارد و مسیر پیمایش زائران کربلا را تمیز می‌کند، انگارنه‌انگار که مسئول و مدیر است و دستگاه عریض و طویلی تحت مدیریتش است، لبخندی می‌زند و می‌گوید اینجا همه خادم الحسین هستند.

تابلوی اول - سامرا

موکب امامزادگان مازندران و قم برای خدمات‌دهی به زائران در سامرا برپاشده است و در برپایی این موکب که روزانه به هزاران نفر خدمات می‌دهند همه نقش داشته اند، از کارمند یک اداره تا مدیرکل یک دستگاه. آستین‌ها را بالا زدند و خودشان را برای میزبانی از زائران حسینی مهیا کرده‌اند، لباس مقدس روحانیت بر تن دارد و جارو در دست، مسیر زائران را آب‌وجارو می‌کند. وقتی یکی از کارگران می‌خواهد جارو را از دست این مدیرکل بگیرد می‌گوید اینجا همه خادم الحسینیم.

مسیر نجف به کربلا

در مسیر نجف به کربلا چند موکب مازندران برپاشده است، مسیر اربعین حال و هوای دیگری دارد و یادآور کاروان اهل‌بیت است که پای پیاده این مسیر را طی کرده‌اند، هر قدمی که برمی‌داری ذکر صلوات است و یا حسین گویان.

ایستگاه صلواتی برپاشده است. در گوشه‌ای از این ایستگاه جوانی خوش‌سیما مشغول واکس زدن کفش‌های زائران است و آن‌هایی هم که کفش به پا ندارند، دمل‌های پاهایشان را تسکین می‌دهد.

دانشجوی سال آخر رشته مهندسی از دانشگاه مازندران است، می‌گوید به‌اتفاق رفقایم که آنان نیز مشغول واکس زدن و برق انداختن کفش‌های زائران هستند به پیاده‌روی آمدیم به این نیت که سهمی اندک و ناچیز در خدمت به زائران آقا داشته باشیم.

ادامه می‌دهد: خاک‌پای زائران را باافتخار بر چشمانمان می‌کشیم و این کار را در راه حسین (ع) با عشق و علاقه انجام می‌دهیم.

سه‌راهی کوت

سه‌راهی کوت نیز عاشقانه‌ای دیگر از خادمان حسینی مازندران نقش بسته است، پیرمردی که تا دیروز در سنگر جهاد و دفاع مقدس خدمت می‌کرد، اینک چفیه بر گردن انداخته است و به زائران حسینی چایی و شربت می‌دهد.

می‌گوید: امسال شور و شمار زائران اربعین به‌مراتب نسبت به سال‌های قبل بیشتر است و تعدادشان هرلحظه روبه فزونی است و هرچه تهدیدهای دشمنان بیشتر می‌شود، شور ملت نیز به عشق حسین فزون‌تر می‌شود.

کربلا

حوالی صحن مبارک حضرت عباس (ع) موکب‌های زیادی برپاشده است و از استان‌های مختلف در آن خدمت می‌کنند، موکب مازندرانی‌ها از دور مشخص است، در گوشه‌ای از موکب، پزشکی به‌اتفاق چندتن از همکارانش بی‌نام‌ونشان مشغول ویزیت و ارائه خدمات پزشکی است.

این پزشک می‌گوید: تمام خدمات عمومی پزشکی توسط چند تن از پزشکان حاذق شهرستان‌های مختلف مازندران در این مکان ارائه می‌شود و مقداری دارو نیز آورده‌ایم که در صورت نیاز برای بیماران تجویز می‌شود.

امینی جوان نوشهری که به‌اتفاق چند تن از همکارانش خدمات ماساژ به زائران می‌دهد می‌گوید: افتخار ما این است که با ماساژ دادن زائران خستگی راه را از تن آن‌ها رفع کنیم و امسال سومین سالی است که اربعین به این سفر آمده‌ایم.

حدود ۱۲۰ هزار زائر مازندرانی مسافر اربعین شدند و به گفته حبیب‌الله ساداتی مدیر حج و زیارت مازندران این شمار نسبت به ۵۴ هزار زائر اربعین سال قبل رشد بیش از دو برابری داشته است.

وی که خود برای خدمت به زائران روانه کربلای معلی شده است از زائران خواست تا به توصیه‌های پزشکی، بهداشتی و ایمنی توجه داشته باشند و از پیاده‌روی در شب پرهیز کنند و نسبت به تلقیح واکسن مننژیت برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری اقدام کنند.

۲۰ موکب از مازندران شامل ۱۵ موکب اصلی و ۵ موکب فرعی در مناطق مختلف خاک عراق و مرز مهران به زائران اربعین خدمات‌دهی می‌کنند و محمدحسن اصغری مسئول ستاد عتبات عالیات مازندران در این زمینه می‌گوید: بیش از ۱۲۰۰ خادم و خادم یار مشغول خدمات‌دهی به زائران اربعین هستند.

وی افزود: مقادیری اقلام و کالاهای جمع‌آوری‌شده از نذورات مردمی برای پذیرایی زائران اربعین به کربلا ارسال‌شده است.

همپای با کربلا، مازندران نیز حال و هوای اربعینی گرفته و در گوشه و کنار استان، زائران زیادی مهیای سفر و پیاده‌روی شده‌اند و قرار است همایش جاماندگان اربعین نیز برگزار شود.