به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه رادیویی تقاطع فرهنگ در گفتگو با ابوالفضل چلاغلو مدیرمسئول انتشارات طحان (ناشر کتابهای هنری) از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
طحان در گفتگو با اینبرنامه گفت: کتابهای هنری بیشتر بصری هستند و این تصاویر موقعی جان میگیرند که روایاتی نیز در کنار آنها قرار بگیرد، در واقع تصاویر و روایات در کنار هم یک کتاب در حوزه هنر را تشکیل میدهند و در همین چارچوب باید تصاویر استفاده شده گویا و اکثراً رنگی باشند و این موضوع هزینه تولید کتاب در این حوزه را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه به خاطر هزینههای زیاد کتابهای هنری و معماری، اکثر مخاطبان اینحوزه قادر به خرید این کتابها نیستند، افزود: این موضوع و دیگر مسائل در کنار هم دست به دست هم دادند که کتابها در حوزه هنر و معماری بهصورت ناخواسته مورد غضب قرار بگیرند.
این ناشر همچنین در مورد فروش اینترنتی کتابهای هنر در فروشگاه اینترنتی "هافکو " که خود وی مسئولیت آن را برعهده دارد، گفت: وضعیت فروش آنجا، بهتر از کتابهای چاپی است، البته در اینحوزه نیز با مشکلاتی روبرو هستیم که امیدواریم مسئولان امر در صدد حل مشکلات کتابفروشیهای اینترنتی برآیند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در دانشگاهها ،کتابها مورد استقبال دانشجویان قرار نمیگیرد و بسیاری از اساتید و دانشجویان جزوه محور شدهاند، گفت: مطالب بسیاری از این جزوهها از کتابهای منتشر شده برداشت میشود ولی در این جزوهها اشاره ای به منابع نمیشود. مادر فرهنگ، کتاب است و ما متاسفانه خودمان با دست خودمان کتابها را در دانشگاه ها نابود میکنیم. یکی از دلایلی که دانشجویان هنگام فارغ التحصیلی نمیتوانند در بازار کسب و کار جایگاهی کسب کنند این است که پس از فارغ التحصیلی نمیدانند چه خواندهاند و چه امتحان دادهاند.
چلاغلو در پایان گفت: برای اصلاح این روند باید وزارت علوم بهصورت جدی ورود پیدا کند. در همین چارچوب باید روی واحدهای تکثیر در دانشگاهها نظارت بیشتری شود چرا که بسیاری از آنها کتابها را تکثیر و تبدیل به جزوه میکنند و این نوعی سرقت است.