به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه بخشهای مؤسسات، انجمنها، خانههای مد، صنعت، علمی دانشگاهی نهمین جشنواره مد و لباس فجر دیروز سهشنبه ۲۹ بهمن با حضور سیده مرضیه شفاپور دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران، مهدی محمودی دبیر بخش مؤسسات و خانههای مُد، حمیدرضا نیکطبع دبیر بخش صنعت و انسیه زاهدی دبیر بخش علمی دانشگاهی در آمفیتئاتر مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار شد.
شفاپور در ابتدای اینمراسم با اشاره به اینکه خوشحال است که یک هفته و از نزدیک در کنار خانواده بزرگ مد و لباس کشور قرار داشت اظهار کرد: فرصت بسیار خوبی برای برقراری ارتباطات گسترده در عرصه مد و لباس رخ داد و امیدواریم از بستر این ارتباطات، مد ایرانی را به برندی جهانی تبدیل کنیم.
وی افزود: هرچند که زمان کوتاهی برای برگزاری نهمین دوره جشنواره مد و لباس فجر در اختیار بود، با این همه جامعه طراح، تولیدکنندگان، اتحادیهها و انجمنهایی همچون انجمن پوشاک مدارس و انجمن ملی طراحان پارچه و لباس به بهترین شکل ممکن در کنار هم قرار گرفتند و تمام تلاش خود را برای رساندن عرصه مد و لباس به نقطه اوج صرف کردند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور همچنین در آئین اختتامیه بخش مؤسسات، صنعت، انجمنها و علمی دانشگاهی نهمین جشنواره مد و لباس فجر گفت: تمام تلاشمان را معطوفِ رساندن ایران به سربلندی در عرصه مد و لباس خواهیم ساخت.
آماده ارائه پروانه کسب هستیم
ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه پوشاک تهران در اینبرنامه گفت: تعداد طرحهایی که دارای قابلیت تولید انبوه بودند، در این دوره بسیار زیاد بود و افزودن بخش عفاف و حجاب به جشنواره مد و لباس فجر نشان داد که ظرفیتهای بسیاری برای توجه همزمان به ارزشهای دینی مبتنی بر فرهنگ ایرانی وجود دارد.
وی افزود: اتحادیه پوشاک با ۲۰ هزار عضو، تمام قد در کنار کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور حضور دارد و از همین فرصت استفاده میکنم و این قول را به جامعه طراح میدهم که آماده ارائه پروانه کسب به جامعه طراح و مدیران مؤسسات هستیم.
دانشگاه موفق، دانش را به ثروت تبدیل میکند
انسیه زاهدی دبیر بخش علمی دانشگاهی نهمین جشنواره بینالملل فجر، سخنران دیگر این مراسم بود و با تقدیر از همراهی بخش دانشگاهی با این دوره از جشنواره اظهار کرد: امروز آموزش، پرورش و تربیت کارآفرین از مهمترین ارکان بخشهای دانشگاهی است و به زعم من، دانشگاههای موفق باید دانش موجود را به ثروت تبدیل کنند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت شرکتهای دانش بنیان از اهمیت بسیاری برخوردار است، گفت: در بحث علوم انسانی و هنر، شرکتهای خلاقی تأسیس شدهاند که تسهیلات بسیاری را هم به خود اختصاص میدهند. در این میان ارتباط بخش علمی دانشگاهی با سایر بخشها از مهمترین اولویتهای ما است. سالانه ۶۰۰ هزار پایان نامه دفاع میشوند که اگر هر یک از آنها به پرسشی در زمینه تخصصی خود پاسخ دهند، بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
زاهدی همچنین بر لزوم توجه به مفهوم توسعه پایدار تأکید و تصریح کرد: زیست بوم نساجی و مد، فضای مناسبی را برای خدمت به بخش علمی دانشگاهی در حوزه مد و لباس فراهم آورده و امیدواریم فعالان این بخش ضمن همراه شدن با این سامانه، دغدغههای خود را در این عرصه به اشتراک گذارند.
داوریها جهتگیری نداشتند
مهدی محمودی دبیر بخش مؤسسات، انجمنها و خانههای مد نهمین جشنواره مد و لباس فجر نیز در سخنانی گفت: شاخصهای متنوعی در زمینه داوریها وجود داشت و جهتگیری را در روند داوریها شاهد نبودیم.
او گفت: امسال بالغ بر یکصد مؤسسه فعال برای حضور در این دوره جشنواره ثبت نام کردند و پس از بررسیهای انجام شده، بیش از ۵۰ مؤسسه فرصت حضور در جشنواره را پیدا کردند.
تقاضای صدهزار طرح برای صادرات مانتو
حمیدرضا نیک طبع دبیر بخش صنعت نیز دیگر سخنران این مراسم بود و با تأکید بر اینکه طراحان گنجهایی هستند که باید به کارخانهداران و اتحادیهها معرفی شوند، گفت: در فرصت به وجود آمده، بالغ بر یکصدهزار مانتو برای صادرات از طریق جشنواره معرفی شدند.
* معرفی برگزیدگان
در ادامه اینمراسم، برگزیدگان هر یک از بخشهای صنعت، مؤسسات، علمی دانشگاهی و فرهنگی و هنری، معرفی تقدیر شد.
اسامی برگزیدگان علمی دانشگاهی، صنعت، مؤسسات و فرهنگی و هنری که در این دوره از جشنواره شرکت کرده بودند، به شرح ذیل است:
بخش علمی و دانشگاهی
تصویرسازی کاغذی به ترتیب غزاله لباف، رضوانسادات جوادی و محبوبه یزدانی مقامهای اول تا سوم را کسب کردند و علاوه بر لوح تقدیر، مبلغ ۵ میلیون ریال به آنها جایزه نقدی اهدا شد و خاطره رضائیان نیز در این قسمت شایسته تقدیر شناخته شد.
دانشکده فنی و حرفهای «توحید آمل»، «مؤسسه رشیدی»، مؤسسه «نوآوران پوشش شهرتاش» و «جهاد دانشگاهی واحد هنر» نیز به عنوان غرفههای برتر بخش علمی دانشگاهی این دوره از جشنواره معرفی و به آنها لوح تقدیر اهدا شد.
در بخش کارگاهها و نشستهای تخصصی نیز آفاق امیریان، راضیه ابراهیمیان، مهرتاش رزمجو و حسین خسروی، شایسته تقدیر شناخته شده و لوح تقدیر دریافت کردند.
بخش صنعت
در این بخش و در قسمت معرفی غرفههای برتر، بدون اولویت در رتبهبندی، اسامی زیر شایسته تقدیر اعلام شده و در مراسم اختتامیه به آنها لوح تقدیر اهدا شد:
مجتبی دستمالچیان
سعید نساجپور
عباس گیاهی؛
بخش مسابقه طراحی زنده «پایپوش»
برگزیدگان این بخش در قسمت پاپوش مردانه نیز اعلام و از آنها به شرح زیر تقدیر شد:
رتبه نخست؛ حُسنا حقپرستی
رتبه دوم؛ فاضل زارع الیاتو
رتبه سوم؛ لیلی خرمندار
همچنین در این بخش، مؤسسات برتری که در این دوره از جشنواره اقدام به برگزاری کارگاههای آموزشی کرده بودند به شرح زیر اعلام و از آنها تقدیر شد:
مؤسسه هنری طراحان مد الناز حدیدی
مؤسسه طراحی و دوخت پورموسی فاطمه پورموسی
مؤسسه هنری خلاقان پارچه و لباس روحی علی روحی
مؤسسه هنری کوک طلایی حسین خسروی