لوئیس سپولوِدا نویسنده نامدار شیلیایی به دلیل ابتلا به ویروس کرونا در ۷۰ سالگی جان باخت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، نویسنده پرفروش شیلیایی لوییس سپولودا بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در اسپانیا جان باخت.

وی پس از شرکت در یک جشنواره ادبی در پرتغال و پس از مشاهده علایم مشکلات تنفسی به مدت ۶ هفته در بیمارستانی در اویدو بستری بود، اما سرانجام نتوانست جان سالم به در ببرد.

سپولودا پس از انتشار نخستین رمانش با عنوان «پیرمردی که داستان‌های عاشقانه می‌خواند» در سال ۱۹۸۸ به شهرت جهانی رسید.

وی که سوسیالیست بود پس از برقراری حکومت نظامی در دوره آگوستو پینوشه در شیلی مدتی زندانی شد و بعد به تبعید فرستاده شد.

وی یکی از نویسندگان دست‌چپی شیلی، فعال اجتماعی و روشنفکری بود که همواره از سوی دست‌راستی‌هایی که سال ۱۹۷۳ دولت سالوادور آلنده را سرنگون کردند، در فشار بود.

سپولودا سال ۱۹۷۳ زندانی شد و دو سال و نیم را در زندان گذراند و بعدها این دوره را در کتاب «جنون پینوشه و دیگر مقاله‌ها» مکتوب کرد.

وی با فشار سازمان‌های حقوق بشری از زندان آزاد شد و پس از یک سال زندگی مخفیانه در شیلی، سرانجام از این کشور تبعید شد و در دهه ۱۹۹۰ در آلمان زندگی کرد و سپس به اسپانیا نقل مکان کرد و در شهر گیخون ساکن شد.

رمان «پیرمردی که داستان‌های عاشقانه می‌خواند» بر مبنای دورانی که وی با مردم محلی در حاشیه رود آمازون زندگی کرده بود نوشته شده و درباره شکارچیان و جویندگان طلا در جنگل‌های بارانی است.

«کشف بزرگ حلزون» (۲۰۱۳)، «قصه رفاقت گربه یونانی و موش مکزیکی» (۲۰۱۲)، «جنون پینوشه و سایر مقالات» (۲۰۰۲)، «جوجه مرغ دریایی و گربه‌ای که به او پرواز کردن آموخت» (۱۹۹۶)، «دنیای آخر دنیا» (۱۹۹۶) و «وحشت، زندگی، مرگ و سایر توهمات (۱۹۸۶) از جمله آثار وی است.

وی برای جذابیت، طنز و توجه به زندگی مردم معمولی آمریکای لاتین در کتاب‌هایش شناخته می‌شد و آثارش به زبان‌های مختلفی ترجمه شده است.

شماری از کتاب‌های وی به فارسی نیز ترجمه و منتشر شده است.