محمدرضا میر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه هنوز با هجوم گسترده و طغیان ملخهای صحرایی در کشور مواجه نیستیم، گفت: حدود ۱۰ تا ۱۲ روز آینده ملخهای صحرایی به صورت گسترده وارد کشور خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه این گروه از ملخها از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای سرخ وارد کشور خواهند شد، افزود: تاکنون بیش از ۱۲۵ هزار هکتار مبارزه با ملخ صحرایی در کشور انجام شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه آمادگی کامل برای هجوم گسترده آفت ملخ صحرایی به کشور وجود دارد، گفت: با استانهای درگیر در این زمینه هماهنگیهای لازم انجام شده و هم از نظر نیروی انسانی و هم تجهیزات مبارزه، آفت کشها و… آمادگی کامل وجود دارد.
میر ادامه داد: همچنین در استانهای درگیر حداقل یک هواپیمای سمپاش مستقر شده تا در صورت نیاز سمپاشی و مبارزه به صورت هوایی انجام شود. در برخی استانها مانند فارس نیز دو هواپیما مستقر شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون شش استان کشور درگیر آفت ملخ صحرایی هستند، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، جنوب کرمان و خراسان جنوبی درگیر این آفت هستند و بیشترین سطح درگیری نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان است که حدود ۵۳ هزار هکتار از سطح مبارزه کنونی مربوط به این استان است.
میر تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون اجازه ندادهایم این ملخها وارد باغات و مزارع کشاورزی شوند و به تولید آسیب بزنند البته ما هنوز ابتدای راه قرار داریم و پیش بینی میشود سطح مبارزه با این آفت به حدود یک میلیون هکتار برسد.
ابتلای شترهای تلف شده در جاسک به کرونا صحت ندارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا جواب نمونه برداری از کبد شترهای تلف شده در جاسک آماده شده است، گفت: خیر، جواب نمونه برداری هنوز آماده نشده و به محض آماده شدن نتیجه آن اعلام خواهد شد.
وی تاکید کرد: مباحثی مبنی بر آلودگی این شترها به ویروس کرونا منتشر شده که صحت ندارد و تکذیب میشود.
میر درباره اینکه آیا تعداد تلفات همان سه نفر شتر است یا مورد جدیدی از تلفات نیز گزارش شده است؟، ادامه داد: گزارشی از تلفات جدید نداشتیم.