کتاب «کلان‌داده (چگونه انقلاب اطلاعاتی زندگی ما را دگرگون می‌کند)» نوشته براین کلِگ با ترجمه پری آزرم‌وند توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «کلان‌داده (چگونه انقلاب اطلاعاتی زندگی ما را دگرگون می‌کند)» نوشته براین کلِگ به‌تازگی با ترجمه پری آزرم‌وند توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شده است. نسخه اصلی این‌کتاب، در سال ۲۰۱۷ توسط انتشارات آیکون بوک در لندن چاپ شده است.

نویسنده این‌کتاب متولد سال ۱۹۵۵ است و به نوشتن کتاب‌های علمی مشهور است. «قالب واقعیت»، «خورشید چه رنگ است» و «ده میلیارد فردا» از جمله کتاب‌های این‌نویسنده هستند که اولی در سال ۲۰۱۷ و دوعنوان دیگر در سال ۲۰۱۶ چاپ شده‌اند. او برای نوشتن دو کتاب «دنیای مهره» و «تاریخچه بیکرانگی» نامزد دریافت جایزه انجمن سلطنتی کتاب‌های علمی شد. نوشتن در نشریات علمی مانند نِیچر و وال‌استریت ژورنال از دیگر سوابق کارنامه براین کلگ است.

او در این‌کتاب خود به بیگ‌دیتا یا کلان‌داده پرداخته و پیش از شروع متن کتاب، در سپاس‌نامه آن نوشته است: «سالیان درازی است که من با داده و اطلاعات ارتباط دارم. وقتی که در مدرسه درس می‌خواندم کامپیوتر نداشتیم، ولی دبیران پرحوصله کمکمان می‌کردند تا با دست کارت‌ها را منگنه کنیم، این‌کارت‌ها با پست به لندن فرستاده می‌شدند و حدود یک‌هفته بعد یک پرینت به دست ما می‌رسید. این‌اهمیت درستی و دقت در رمزگذاری را به من یاد داد.»

اَبَرشرکت‌های اینترنتی از کجا می‌دانند ما به چه می‌اندیشیم، روبات‌های فروش از کجا می‌دانند ما به چه‌چیزی نیاز داریم در حالی‌که شاید خودمان ندانیم، چرا کشف بوزون هیگز رویدادی کلان‌داده‌ای است و چگونه داده به اطلاعات و اطلاعات به دانش تبدیل می‌شود؛ ازجمله سوالاتی هستند که نویسنده کتاب پیش‌رو تلاش کرده به آن‌ها پاسخ بدهد.

کتاب «کلان‌داده» ۷ فصل اصلی دارد که عناوین‌شان به‌ترتیب عبارت است از: «ما می‌دانیم شما چه می‌اندیشید»، «اندازه مهم است»، «آن‌قدر خرید کنید تا از پا درآیید»، «اوقات خوش»، «حل مسائل»، «کلان‌داده "برادر بزرگ"» و «خوب، بد و زشت».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم:

اخیراً با قطار «یورواستار» از لندن به بروکسل رفتم. بلیت‌ها را شخص دیگری برایم رزرو کرده و اطلاعات مربوط به رزرو را با ایمیل فرستاده بود. این ایمیل لینکی داشت که باید روی آن کلیک می‌کردم، با این کار یک صفحه وب پدیدار شد. در این صفحه هم لینکی بود که باید روی آن کلیک می‌کردم. دو ثانیه بعد یک صدای دنگ از جیبم آمد و بلیت‌هایم در کیف پول روی تلفنم ظاهر شدند. تنها کاری که من کرده بودم دوبار کلیک با ماوس بود. من ابداً هیچ نوع اطلاعاتی وارد نکردم _ هرچند که این پیامد یکدست فقط به این دلیل حاصل شد که من روی کامپیوترم از وب‌گردی استفاده می‌کردم که از طریق سرویس آیکلود به تلفن من متصل بود.

حالا برنامه سفرم روی تلفن آمده بود به‌علاوه یک بارکد که در قسمت بازرسی بلیت باید اسکن می‌شد. این تقریباً همه آن چیزی بود که برای سفر لازم داشتم، هرچند که می‌توانست بهتر از این هم باشد. یعنی هنوز باید با گذرنامه کاغذی ور می‌رفتم (به رغم این‌که گذرنامه مدرن تراشه‌ای دارد حاوی داده‌های بیومتریک). انگار حالا دیگر این یک امر موقتی در دنیای کلان‌داده است. اما این‌که کسی توانست به این آسانی اطلاعات را برای من ایمیل کند و من با دو کلیک بلیت‌ها را روی تلفنم داشته باشم، اوج شکوفایی کلان‌داده بود. این برای «یورواستار» فایده داشت ولی بهره زیادی هم نصیب من شد. اما همه عملکردهای کلان‌داده در زمینه فروش و بازاریابی این‌قدر مفید به نظر نمی‌رسند. بعضی از آنها بسیار یک‌طرفه هستند.

این‌کتاب با ۱۹۱ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.