به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «سهنیمه سیب» نوشته محمد محمودی نورآبادی شامل خاطرات خدیجه شاد مادر شهیدان مدافع حرم مصطفی و مجتبی بختی بهتازگی توسط انتشارات خط مقدم به چاپ دوم رسیده است.
چاپ اول اینکتاب چندماه پیش در سال ۹۸ به بازار عرضه شد و حالا نسخههای چاپ دومش به بازار آمدهاند. مصطفی و مجتبی دو برادر اهل محلۀ قاسمآباد مشهد بودند که تابستان سال ۹۴ در نزدیکی تدمر سوریه به شهادت رسیدند.
ماجرای مصطفی و مجتبی از جایی آغاز میشود که دو برادر تصمیم میگیرند بهعنوان مدافع حرم به سوریه بروند. اما هرچه تلاش میکنند نمیتوانند از راههای قانونی اعزام شوند و در نهایت سال ۱۳۹۴ در پوشش مدافعان افغانستانی به نامهای بشیر و جواد رضایی راهی سوریه میشوند. کسیکه در اینمسیر، بیشترین همراهی را با شهیدان دارد، مادرشان است که حتی با آنها لهجه افغانی کار میکند.
بهگفته نویسنده کتاب، خدیجه شاد در این روایت مادر است، اما نه مادری که بخواهد فقط احساسات را مدنظر داشته باشد. او نهتنها مانعی سر راه رفتن بچههایش نیست که خودش همراه آنهاست؛ حتی آنجاکه دو برادر ناچار میشوند در پوشش شهروند افغانی خود را در لشکر فاطمیون جا بزنند، گام به گام، آنها را همراهی میکند. با آنها تمرین لهجه افغانی میکند و در جاهای لازم مشورت هم میدهد.
اتفاقات اینکتاب از زاویه دید دوم شخص روایت میشود.
در بخشی از اینکتاب میخوانیم:
مادر در حالی دو دردانهاش را با نام و عنوان جعلی زیر قرآن رد میکند و روانه شام میکند که باید نقش یک زن افغانی را هم بازی کند. جواب تلفنهایی را که از طرف تشکیلات لشکر فاطمیون تماس میگیرند، با لهجه افغانی بدهد. نام بچههایش را از مصطفی و مجتبی به بشیر و جواد تغییر داده و آنها با همین نام عنوان پاسپورت افغانی گرفته و راهی شام شدهاند. حتی دو برادر، دیگر در ساز و کار لشکر برادر هم نیستند و پسر خاله خود را جا زدهاند و این مادر باید ششدانگ حواسش به همهچیز باشد.