به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رؤسای سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، برای اعمال حق مالکیت دولت و تسریع در صدور اسناد کاداستری تفاهمنامه همکاری امضا کردند. مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها و مراتع کشور در این مراسم گفت: این سازمان به عنوان یک سازمان حاکمیتی کار شناسایی و تشخیص بیش از ۸۰ درصد از اراضی کشور را بر عهده دارد و وظیفه اساسی این سازمان شناسایی اراضی دولتی، رفع اختلافات و تثبیت حاکمیت دولت است.
وی، تثبیت حاکمیت را مالکیت دولت بر اراضی ملی و مصداق واقعی این کار را صدور سند مالکیت دانست.
منصور به فعالیتهای مشترک سازمان جنگلها با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اشاره و خاطرنشان کرد: به واسطه این فعالیتهای مشترک توانستهایم ۹۵ درصد از مراحل تثبیت مالکیت دولت بر عرصههای ملی را انجام دهیم و سند دفترچهای بگیریم که با اجرای قانون حدنگاری، برای کلیه عرصههای مذکور سند تکبرگ اخذ خواهد شد.
سرپرست سازمان جنگلها و مراتع کشور در ادامه به نامگذاری سال جهش تولید اشاره کرد و گفت: سازمان جنگلها به عنوان یک سازمان حاکمیتی اگرچه در تولید نقش مستقیم ندارد اما در بسیاری جهات اقدامات منابعطبیعی باعث شکلگیری آسانتر تولید در کشور است.
وی در این باره یادآور شد: بسیاری از اراضی کشاورزی و زیرساختهای صنعتی کشور در سالهای اخیر بر اثر سیلابها آسیب دیده و فعالیتهای منابع طبیعی در حوزه آبخیزداری توانسته است از شدت آسیبها کاسته و نقش غیر مستقیم در حفظ تولید داشته باشد.
این مقام مسؤول در بخش دیگری از سخنان خود به وجود زمینهای کشاورزی، راهها و جادههای مواصلاتی در حاشیه کویرها و اراضی بیابانی اشاره و بیان کرد: اقدامات سازمان جنگلها در تثبیت اراضی بیابانی و جلوگیری از ریزگردها و فرسایش خاک مصداق نقشآفرینی منابعطبیعی در تولید و سال جهش تولید است.
محصولات فرعی جنگل و مرتع؛ مصداق نقش آفرینی منابعطبیعی در سال جهش تولید
منصور با بیان این که محصولات فرعی جنگل و مرتع، گیاهان دارویی و توسعه زراعت چوب نقشی اساسی در سال جهش تولید دارند، خاطرنشان ساخت: برای این که این اقدامات به منصه ظهور برسد نیازمند همکاری بیشتر سازمان ثبت اسناد در تثبیت مالکیت دولت بر این اراضی است.
وی افزود: در هماهنگی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بنا داریم در عملکرد کاداستر جهشی ایجاد کنیم و در همین ارتباط هدفگذاری شد که امسال حداقل ۳۰ میلیون هکتار اراضی ملی را کاداستر کنیم.
سرپرست سازمان جنگلها خاطرنشان کرد: برخی اکوسیستمهای منابع طبیعی به لحاظ حساسیت خاصی که دارند از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و کاداستر اراضی در این مناطق از اولویتهای ضروری سازمان جنگلها محسوب میشود.
کاداستر جنگلها تا پایان امسال نهایی میشود
منصور از اتمام و نهایی شدن کاداستر باقیمانده جنگلهای کشور تا پایان امسال خبر داد و تصریح کرد: بخشی دیگر از اراضی دولتی که در اولویت کاداستر قرار دارد، اراضی ساحلی است که در برنامه سال جاری سازمان مورد توجه قرار گرفته و بسامان میشود.
وی از تدوین دستورالعمل مشترک و اجرایی کاداستر خبر داد و یادآور شد: این دستورالعمل به زودی تهیه و جهت اجرا به استانها ابلاغ خواهد شد تا هر دو مجموعه سازمان جنگلها و سازمان ثبت اسناد نسبت به اجرای آن اقدام کنند.
کاهش دعاوی با اجرای طرح کاداستر اراضی ملی
سرپرست سازمان ثبت اسناد کشور نیز در این مراسم گفت: با توجه به این که اراضی ملی و طبیعی مورد طمع افراد سودجوست، تهیه نقشههای کاداستر از جعل اسناد و اختلافات جلوگیری میکند.
ذبیح الله خدائیان اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد مساحت کشور به اراضی ملی و منابع طبیعی اختصاص دارد و مستند کردن این اراضی از جهات مختلف اهمیت دارد.
وی افزود: از آنجا که اراضی ملی و منابع طبیعی بیشتر از سایر منابع مورد طمع افراد سودجو قرار میگیرد و ما از این بابت شاهد تشکیل پروندههای متعددی در سطح کشور علیه متجاوزان هستیم و برخی برای تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی به جعل اسناد روی میآورند، نیازمند مستند کردن این اراضی هستیم.