این روزها که سبک و سیاق همه چیز تغییر کرده، نگهداری از گل و گیاه هم عوض شده و با مدل‌های جدیدی که آمده می‌توانید گل‌ها را هم روی دست یا گردنتان به مسافرت ببرید.

خبرگزاری مهر؛ مجله مهر _ مرضیه کیان: یکی از تصویرهایی که از خانه‌های باصفای قدیمی در ذهن ما ایرانی‌ها نقش بسته، گلدان‌های شمعدانیِ کنار حوض و صف حسن یوسف‌ها لبه طاقچه پنجره هاست؛ همان گلدان‌هایی که همیشه یکی از دغدغه‌های مسافرت رفتن بودند! اینکه کلید خانه را دست کسی بسپریم تا به گلدان‌ها آب بدهد و دستی به سر و رویشان بکشد تا زحمت چند ماهه و گاهی چند ساله با چند روز مسافرت رفتن هدر نرود. این روزها که سبک و سیاق همه چیز تغییر کرده، نگهداری از گل و گیاه هم عوض شده و با مدل‌های جدیدی که آمده می‌توانید گل‌ها را هم روی دست یا گردنتان به مسافرت ببرید.

مینا که فارغ التحصیل رشته کامپیوتر هست تقریباً پنج ماهی می‌شود که تخصصش را رها کرده و با علاقه‌ای که از بچگی به گل و گیاه داشته سراغ این کار جدید که ساخت زیور آلات با گل‌های طبیعی آن هم از نوع کاکتوس است رفته. وقتی از او در مورد ایده ساخت این دست سازه‌های کوچک پرسیدم گفت: «معمولا مردها دلشان می‌خواهد یک هدیه متفاوت برای خانمشان بگیرند و از جایی که اکثر خانم‌ها به گل و گیاه علاقه دارند من هم تصمیم گرفتم گل و گیاه را در قالب جدیدی عرضه کنم.»

علی هم که مثل خواهرش خیلی اهل گل و گلدان هست و در زمینه فضای مجازی هم حرفی برای گفتن دارد، تصمیم گرفت پس اندازش را وسط بگذارد و علاوه بر انجام دادن تبلیغات و فروش در اینستاگرام، به عنوان شریک سهمی کنار خواهرش داشته باشد.


جواهرات گیاهی
امثال پیج علی کم نیست و پیج هایی با این سبک کار در اینستاگرام تک و توک به چشم می‌خورد که با نوع خاصی از کاکتوس‌ها با اسم خارجی "ساکولنت" یا همان کاکتوس‌هایی که برگ‌های گوشتی دارند، انگشتر و گردنبند و گوشواره و اکسسوری های مورد استفاده خانم‌ها را درست می‌کنند. این‌طوری در عین حالی که می‌شود انگشتر دست کرد و گردنبند به گردن انداخت و گوشواره به گوش آویز کرد، می‌شود یک گلدانِ همراه هم با خود داشت.

مینا معتقد است که شاید این دست سازه‌های شاداب و سرحال که به خاطر وجود گل‌ها هست در ظاهر ساده به نظر برسد اما پرورش این کوچولوهای بامزه گاهی دردسرهای خاص خودش را دارد و ممکن است گیاه به هر دلیلی به مرحله قابل استفاده شدن روی قاب‌های فلزی نرسد، مثلاً ممکن است گیاه بگندد، پژمرده شود یا برگ‌هایش به هر دلیلی بریزد.

البته ناگفته نماند که این ساکولنت ها نسبت به بی آبی و بی خاک بودن مقاومت زیادی نشان می‌دهد و همین خاصیت کاکتوس‌های گوشتی هستش که اجازه داده از آنها برای تولید این دست سازه‌ها استفاده شود.

این کاکتوس‌های بی آزار که مثل کاکتوس‌هایی که تقریباً همه در ذهن داریم و در انیمیشن‌ها هم معمولاً وسط بیابان‌ها طراحی می‌کردند و کلی خار و تیغ داشت نیست و خیلی بی آزار هستند! شاید به دلیل همان خاصیت مقاوم بودنشان در برابر بی آبی و بی خاکی است که آنها را در دسته کاکتوس‌ها قرار داده‌اند. وقتی تکه‌ای از این ساکولنت های مظلوم سر به راه از شاخه اصلی شأن جدا شوند و به اصطلاح قلمه زده شود، تا مدت‌ها سرحال هستند و بعد از چند روز خود به خود ریشه میزند.

مینا هم این ویژگی کاکتوس‌ها را مدنظر قرار داده و به مشتری‌ها می‌گوید: «شما بعد از حدود یک ماه داشتنِ دستبند و گردنبند و انگشتر کاکتوسی می‌توانید با کاشت آن‌ها در خاک گلدان یک گلدان کوچولوی ساکولنتی داشته باشید.»

قیمت این زیورآلات خاص با چند گل بسیار ریز از حدود ۱۵۰ هزار تومان شروع می‌شود به بالا…! جنس آلیاژی که در ساخت این زیورآلات استفاده می‌شود نقره و طلا نیست، بلکه یک فلز خیلی معمولی است که شاید بارها در بساط دستفروشان مترو به چشم خورده باشد.

اما طرح تلفیق قلمه‌های بسیار کوچک کاکتوس و فلزهای بی ارزش چند هزار تومانی ارزش هر دو را به لحاظ چشم‌نوازی بالا می‌برد. لطافت حضور گیاهان جاندار کنار انسان تجربه و حس جالبی است که کمتر کسی این حس را رد می‌کند.

شاید تا همین چند سال پیش کسی فکرش را نمی‌کرد که در روز گل و گیاه در یک سری از کتابفروشی ها و گلفروشی ها و حتی فضای مجازی عده‌ای چنین زیورآلات گیاهی بفروشند و حتی به مناسبت امروز برایش تخفیف هم بگذارند.

با این اکسسوری های جدید با گل‌های طبیعی، هم می‌توان رسم قدیمی گلدان داری را با وجود تفاوت‌هایی که به وجود آمده ادامه داد و هم دستبند وگوشواره و انگشترهای متفاوت داشت.