۳ تیر ۱۳۹۹، ۱۷:۲۱

دختری که بود دختری که هست

دختری که بود دختری که هست

یکی از مؤثرترین افراد در شکل گیری و ماندگاری هر تمدنی؛ زنان و دختران آن جوامع هستند. گروهی که علی رغم شکل گیری جنبش‌های گوناگون همواره مطالبات صحیح و اعتراضات آنها مغفول مانده است.

خبرگزاری مهر؛ گروه مجله: همواره یکی از مؤثرترین افراد در شکل گیری، ماندگاری و موفقیت هر تمدنی؛ زنان و دختران آن جوامع هستند. گروهی که علی رغم شکل گیری جنبش‌های گوناگون که ظاهراً برای پاسداری و احقاق حقوق آنها در سراسر دنیا تلاش می‌کنند؛ همواره مطالبات صحیح و اعتراضات آنها مغفول مانده و با مشکلات مختلف شخصی و اجتماعی دست و پنجه نرم کرده‌اند. مشکلاتی که این روزها از فضای خانواده تا فضای اجتماع گریبان گیر این گروه از افراد بوده و موجب شده تا دختران در جوامع گوناگون در میزان افسردگی، تحمل آزار جنسی، خود آزاری و بسیاری موارد دیگر وضعیت بحرانی‌تری نسبت به پسران داشته باشند. این بحران در جامعه ایالات متحده آمریکا با شدت بیشتری وجود دارد، کشوری که دختران و زنان ۵۰ درصد جمعیت آن را تشکیل داده و در بسیاری از موقعیت‌های سیاسی، شغلی و… این کشور، به شکلی تقریباً برابر با مردان حضور دارند. با این وجود دختران آمریکایی بحران‌هایی را تجربه می‌کنند که شاید پسران آمریکایی تصوری از آنها نداشته یا کمتر درگیر آنها باشند. بررسی روند رو به وخامت بسیاری از این مشکلات طی سالیان گذشته و خصوصاً پس از انقلاب جنسی، بیانگر نقش کلیدی دختران و روح حاکم بر جامعه در شکل گیری بسیاری از معضلات امروزی این گروه می‌باشد. اما این مشکلات مهم که در سالیان متمادی روند بحرانی‌تر شدن را پیش گرفته‌اند، کدامند؟

شاید نخستین و مهمترین این مشکلات؛ بحران افسردگی در میان دختران آمریکایی باشد. مطابق آمارها؛ نزدیک به ۲۰ درصد یا یک پنجم دختران آمریکایی در سال گذشته تجربه یک افسردگی اساسی را در زندگی خود داشته‌اند. آماری که تنها طی یک دهه ۲ برابر شده و هر ساله به وخامت آن افزوده می‌شود. این آمار اما در میان پسران آمریکایی تنها ۷ درصد بوده و طی یک دهه گذشته نیز رشد چندانی نداشته است. تأسف بارتر آنجاست که دختران در ایالات متحده بیش از پسران به سراغ روانپزشک و درمان مشکلات روحی خود نیز می‌روند. مطابق آمارها، در میان دخترانی که در یک سال گذشته تجربه یک افسردگی اساسی را داشته‌اند، ۴۵ درصد آنها تحت درمان قرار گرفته‌اند. همچنین دختران آمریکایی مصرف کننده بیش از دو سوم داروهای ضدافسردگی تجویز شده برای نوجوانان در ایالات متحده می‌باشند. معضلاتی که در کنار سایر بحران‌های روحی و روانی همانند اضطراب و تنهایی، موجب شده تا بسیاری از دختران آمریکایی به سراغ خودکشی و خودآزاری بروند. به طوری که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ میلادی، نرخ خودکشی در میان ۱۰ تا ۲۴ ساله‌های آمریکایی به طورکلی ۵۶ درصد افزایش داشته و تبدیل به دومین عامل مرگ و میر در میان جوانان آمریکایی شده است. نرخی که افزایش آن طی سالیان گذشته در میان دختران ایالات متحده بیش از پسران این کشور بوده و آنها از قربانیان اصلی خودکشی در این کشور می‌باشند. مضاف بر این مسئله، دختران آمریکایی در آمارهای فاجعه بار خودآزاری نیز سهم بالایی دارند. به طور مثال، دختران آمریکایی ۵ برابر بیش از پسران اقدام به مسموم کردن خود می‌کنند.

علاوه بر این آمارهای نگران کننده؛ دختران آمریکایی در مسئله تجاوزات و آزارهای جنسی نیز وضعیت مساعدی ندارند. وضعیتی که احتمالاً میزان بالای آن در جامعه آمریکا به گوشتان خورده است. بنا بر آمارهای غیر رسمی؛ هر ۷۳ ثانیه یک آمریکایی مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرد. آماری که به طور خاص بیانگر آن است که ۱ نفر از هر ۶ زن آمریکایی قربانی تجاوز جنسی در طول زندگی خود بوده و به شکل دقیق‌تر نشان می‌دهد که دختران آمریکایی در سنین ۱۶ تا ۱۹ سال ۴ برابر بیشتر از جمعیت عمومی آمریکا در معرض تجاوز جنسی هستند. وضعیت بغرنجی که دختران آمریکایی از هنگام مدرسه تا فعالیت در شغل‌های مختلف نیز با آن مواجه هستند. به طور نمونه طی تحقیقاتی، ۷ نفر از هر ۱۰ زن جراح گفته‌اند که طی دوران آموزش خود دستکم یک نوع از آزار جنسی را تجربه کرده‌اند. یا آمارهای تجاوزات جنسی در زندان‌های آمریکا نشان دهنده آن است که ۱۵ درصد از زنان زندانی در آمریکا، یعنی حدود ۳۳ هزار نفر سالانه مورد تجاوز جنسی قرار می‌گیرند. تجاوزات و آزارهای جنسی فاجعه باری که مشکلات عدیده‌ی روحی و روانی را برای دختران ایجاد کرده و در بسیاری موارد در سنین پایین منجر به بارداری، تولدهای خارج از ازدواج و ایجاد مشکلات جسمی برای آنان نیز شده است. آمارها نشان می‌دهند در سال ۲۰۱۶ میلادی، از هر ۱۰۰۰ دختر نوجوان ۱۵ تا ۱۹ ساله آمریکایی، ۲۰ نفر آنها باردار شده‌اند. تولدهایی که ۸۹ درصد آنها خارج از ازدواج بوده و علی رغم کاهش میزان بارداری طی سالیان متمادی در میان نوجوانان آمریکایی، به یکی از اصلی ترین معضل‌ها برای بسیاری از دختران آمریکایی تبدیل شده است.

حال در پایان؛ اینها تنها بخش اندکی از مشکلات این روزهای دختران در ایالات متحده بود. دخترانی که روزگاری در نبود بسیاری از مشکلات روحی و روانی که نتیجتاً به آمارهای تأسف بار خودکشی و مصرف داروهای ضدافسردگی ختم می‌شوند، سلامت روحی و جسمی بیشتری داشته و زندگی بهتری را تجربه می‌کردند. شاید مطالعه ویژگی‌های دختران و زنان در دهه‌های نه چندان دور ایالات متحده و خصوصاً در سالهای پیش از انقلاب جنسی، بتواند راه گشای وضعیت بحرانی این روزهای دختران در آمریکا باشد. وضعیتی که اگر فکری به حال آن نشود، جامعه آمریکا یکی از اصلی ترین سرمایه‌هایش یعنی دختران و زنان را از دست خواهد داد! / ‏محمد مهدی عباسی (پژوهشگر مسائل آمریکا)

کد خبر 4956714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha