به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «مقیمِ دل (حکایتهایی از زندگی مولانا برای انسان زمانه ما)» نوشته غلامرضا خاکی بهتازگی توسط انتشارات معین منتشر و راهی بازار نشر شده است.
نویسنده اینکتاب معتقد است مولانا به مخاطبش میآموزد که پوست و ظاهر قصه را رها کند و به مغز و عمق بپردازد. او میگوید به گفته مولانا انسان خردمند دانه معنی را میگیرد و به پوسته مشغول نمیشود. خاکی با همینرویکرد سراغ برخی از داستانها و حکایاتی رفته که درباره زندگی مولانا جلالالدین محمد بلخی هستند و آنها را برای کاربرد زندگی انسان امروز، جدا کرده است.
کتاب «مقیم دل» دارای ۲ بخش اصلی است؛ بخش اول شامل نوشتارهای مقدماتی و بخش دوم نیز دربرگیرنده حکایتهاست. حکایتهای بخش دوم کتاب، از «مناقبالعارفین» انتخاب شدهاند. «مناقبالعارفین» نوشته شمسالدین محمد اَفلاکی العارفی است که جامعترین کتاب درباره زندگی و سیره مولانا، خاندان و اساتید اوست. سبک نوشتاری اینکتاب، مانند «تذکرةالاولیا»ی عطار نیشابوری است.
خاکی در کتاب خود، با استخراج برخیحکایات و پیامهایی که در خود دارند، مولانا را نه انسانی اسطورهای و دستنیافتنی بلکه فردی انسانی و عادی معرفی کرده است. به بیان دیگر، مولانای اینحکایتها، کسی است که میتواند برای انسانهای روزگار فعلی الگو باشد و بهعنوان راهنمای کسب معنویت و سلوک عرفانی مورد استفاده افرادی قرار بگیرد که در جستجوی معنویت و معنای زندگی هستند.
اینکتاب با ۲۹۶ صفحه و قیمت ۳۷ هزار تومان منتشر شده است.