به گزارش خبرگزاری مهر، سید روح الله لطیفی اظهار داشت: صنعت شیرینی و شکلات در کشور از دهه هفتاد وارد مرحله جدیدی از فعالیت شد که به پیشرفت در زمینه تولید محصول و استفاده از ماشینآلات پیشرفته انجامید، این تحولات باعث شد شیرینی و شکلات ایرانی به کشورهای زیادی در جهان صادر شود و رقیب قدرتمندی برای بسیاری از کشورهای دنیا باشد.
سخنگوی گمرک ایران افزود: تولید کنندگان و صادر کنندگان کشورمان در ۴ ماهه اول سال ۹۹ اقدام به صادرات بیش از ۵۸ میلیون و ۹ هزار و ۱۴۲ دلار برابر با ۳۹ هزار و ۵۸۸ تن انواع شیرینی و شکلات ایرانی به بیش از ۳۸ کشور جهان کرده اند، ضمن آنکه کشورمان در این بازه زمانی هم به میزان ۱۰۶ هزار و ۳۳۶ تن انواع نان خشک وتر و خمیر خشک، بیسکوئیت و ویفر و سایر فرآوردههای غلات را به ارزش ۹۴ میلیون و ۸۸۳ هزار و۴۲۱ دلار به بیش از ۵۳ کشور جهان صادر کرده است. این مطلب بیانگر این است که ایران در این خصوص دارای تولیدات قابل قبولی در سطح جهانی است و امکان رقابت با سایر کشورها در این زمینه را دارد، همچنین فرصت بزرگی در این زمینه در افزایش صادرات پیش روی تولید کنندگان ایرانی قرار دارد.
دبیر شورای اطلاع رسانی گمرک افزود: کشورهای مقصد صادرات نان، شیرینی و شکلات ایرانی شامل نروژ، هلند، استرالیا، آلمان، اتریش، کانادا، مالزی، ژاپن، لهستان، جیبوتی، ارمنستان، روسیه، پاکستان، کویت، ساحل عاج، قطر، قرقیزستان، سوئیس، چین، بحرین، عراق، تاجیکستان، سومالی، یمن، امارات، افغانستان، بلاروس، نیجر، عمان و… هستند. اصلی ترین مقاصد شیرینی و شکلات ایران، عراق با بیش از ۲۴ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۸۵۹ دلار، افغانستان با ۲۲ میلیون و ۱۷۴ هزار و ۱۱۶ دلار و پاکستان با ۷ میلیون و ۴۹۹ هزار و ۳۴۷ دلار است.
لطیفی گفت: در خصوص صادرات نان و فرآوردههای غلات و بیسکوئیت نیز اصلی ترین مقاصد صادراتی، کشور عراق با بیش از ۵۰ میلیون و ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ دلار، افغانستان با ۲۹ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۷۷۰ دلار و پاکستان با ۶ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۴۶ دلار بودند.
لطیفی خاطر نشان کرد: واردات رسمی شکلات به ایران نسبت به تولید داخلی بسیار اندک است. کیفیت بالای محصولات ایرانی، قیمت مناسب شکلات تولید داخل و وضع تعرفه ۴۰ تا ۷۰ درصدی برای انواع شکلات خارجی باعث شده تا محصولات بسیار اندکی وارد کشور شود.
وی در خصوص محصولات تولید داخل گفت: ماشینآلاتی که در کارخانهها کار میکند، مطابق با استانداردهای جهانی است و دانش فنی ما نیز مطابق با تمام دنیاست با تأمین مواد اولیه مناسب و باکیفیت مطمئناً نهتنها از کشورهای اروپایی عقب نیستیم، بلکه محصول مطلوبتری را میتوانیم صادرات کنیم.