به گزارش خبرگزاری مهر، پریسا علیلو عصر چهارشنبه در همایش اسوههای صبر و مقاومت و تجلیل از بانوان فعال در دوران دفاع مقدس به مناسبت گرامیداشت چهلمین سالگرد دفاع مقدس، اظهارکرد: هیچ واژهای بیانگر بزرگی مادران و خواهران شهدا، این اسوههای صبر، استقامت و ایثار نیست و زبان از بیان رشادتهایشان قاصر است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، خاطر نشان کرد: دوران هشت سال دفاع مقدس اوج افتخارات ملت ایران است بنابراین وظیفه تکتک ما سنگین میشود تا برای انتقال این ارزشها به نسل آینده با جدیت برنامهریزی کنیم.
مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی یادآور شد: ابعاد دفاع مقدس در حوزه زنان آنقدر گسترده و جذاب است که نباید اجازه داد فرصت ثبت و ضبط آنان از بین رود. خاطراتی از پشت جبهه، از زنانی که پشتیبان میدان نبرد بودند.
علیلو عنوان کرد: تاریخ مدام در حال تکرار است چرا که شهدای ما همانند شهدای کربلا دعوت امام خود را لبیک گفتند و مادران، همسران، خواهران شهدا و ایثارگران هم با صبر در شهادت عزیزانشان و پرستاری از جانبازان توانستند در مکتب حضرت زینب (س) انقلاب اسلامی را به جهان صادر کنند.
وی تأکید کرد: سخنان و روایتهای زنان رزمنده تازه و ناشنیده است، آنان مادران، خواهران و همسران شهید و یا زنانی رزمنده، جانباز، امدادگر، عکاس و یا ایثارگر هستند که بیان خاطرات آنان در غنیسازی ادبیات دفاع مقدس تأثیرگذار است که سبب میشود گفتمان ایثار در جامعه غنیتر شکل گیرد.
مدیر کل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی افزود: زنانی که در همان عالم احساس و زنانگی، قهرمان و شهید شدند، با دستان خالی جنگیدند و مجروح شدند و یا مدال پرافتخار حماسه آفرینی و جنگاوری را بر گردن آویختند، پرچمداران فرهنگ ایثار و شهادت هستند و نقش آنها در توسعه و گسترش این فرهنگ غنی در جامعه موضوعی غیرقابل انکار است.
وی افزود: همسران شهدا، با حفظ سنگر خانواده، مردانهترین میدانها را فتح کردند. آنان تمام وجود خود را با روح جهاد و شهادت در آمیختند و این زنان موجبات ترغیب مردانشان به جنگ را فراهم ساختند تا شهدا با جانفشانی و مجاهدت از تمامیت ارضی کشور در مقابل دشمن متجاوز دفاع کنند. همچنین در نبود همسران، خلاءهای ناشی از نبود آنها را صبورانه تحمل کرده و پشت سر همسرانشان ایستادند و نسلی انقلابی تربیت کردند که برای اعتلای نظام و انقلاب هر لحظه آماده جانفشانی و رشادت هستند.
علیلو ادامه داد: رسالت خانواده شهدا یک رسالت زینبی است پس لازم است در هر محفلی خواسته شهدا توسط این عزیزان تبیین و تبلیغ شود. همچنین خانواده شهدا در اخلاق و عمل الگویی برای نسلهای جوان باشند. اکنون در شرایطی که دشمن در جنگ سخت شکست خورده و در قالب جنگ نرم به دنبال تضعیف اعتقادات، انسجام، همدلی و سست کردن بنیان خانوادههاست. ما برای اینکه بتوانیم در این عرصه نیز پیروز باشیم بایستی بر مبنای توصیه مقام معظم رهبری یاد و خاطره شهدا را در جامعه گرامی بداریم.
سرهنگ جلیل وحیدی مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی نیز در این مراسم با بیان اینکه بانوان در حوزههای پشتیبانی خط مقدم جبهه، تربیت فرزند با ادبیات دفاع مقدس و مدیریت خانواده نقش بی بدیل خود را در دفاع از انقلاب ایفا کردند گفت: به همین دلیل بانوان به عنوان اسوههای صبر و مقاومت مطرح هستند.
حجت الاسلام ذاکر رئیس مجمع نمایندگان استان و یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: نقش بانوان در پشتیبانی از دفاع مقدس نقشی غیر قابل انکار است و اگر این قشر از جامعه در دفاع مقدس نقش آفرین نبودند مطمئناً پیروزی نیز از آن رزمندگان اسلام نبود.
در پایان این برنامه از مادران، همسران و خانواده شهدا، جانبازان، ایثارگران و از بانوان فعال دوران هشت سال دفاع مقدس تقدیر شد.
در این مراسم از مادران، همسران شهدا و نویسندگان آثار مربوط به شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی به عنوان اسوههای صبر و مقاومت و مدافعان سلامت استان تجلیل و تکریم شد و لباس مطهر سردار شهید فعال نیز به موزه دفاع مقدس اهدا شد.
رونمایی از کتاب غمطره حس پروانگی در رابطه با تاریخ شفاهی دفاع مقدس در شهرستان پیرانشهر از دیگر برنامههای این همایش بود.