به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «هنر خوشناسی» نوشته آرتور شوپنهاور با ترجمه علی عبداللهی بهتازگی توسط نشر مرکز به چاپ پنجم رسیده است. چاپ اول اینکتاب اسفند ۹۷ به بازار آمد و دی ماه ۹۸ به چاپ چهارم رسید.
نشر مرکز پیش از اینکتاب، ترجمه ۳ کتاب دیگر «هنر رفتار با زنان»، «هنر خوشبختی» و «هنر رنجاندن» را از این فیلسوف با ترجمه عبداللهی منتشر کرد. شوپنهاور در «هنر خودشناسی»، ضمن اشاره دقیق به تجربههای شخصیاش در زمینههای گوناگون، مطالب را ضمیر اول شخص مفرد نوشته و تلاش کرده در روند شکلگیری مطالب، به یک خودشناسی ویژه برسد.
خود شوپنهاور هم میدانسته که کتاب «هنر خودشناسی» به احتمال زیاد پس از مرگش چاپ میشود. به تعبیری هم شاید خودش چنین میخواسته است. بنابراین در تدوین کتاب شتاب نکرده و بهطور مداوم سطر و جملاتی را به مطالب آن میافزوده است.
عناوین یا بخشهای اصلی کتاب پیش رو به ترتیب عبارتاند از: «هنرِ خودشناسی، یا معرفت نفس»، «اصول بنیادین و فرازهای نغز» و «برخی آثار شوپنهاور که به فارسی ترجمه شدهاند» پیش از این بخشها هم پیشدرآمدی به قلم فرانکو وولپی آمده است.
آرتور شوپنهاور فیلسوف مهم و شکاک آلمانی متولد ۱۷۸۸ و درگذشته به سال ۱۸۶۰ است. اندیشههای این اندیشمند موجب دگرگونیهای مهمی در تاریخ فلسفه شده و او را به عنوان فیلسوفی صریح و داوری بیتعارف میشناسند. شوپنهاور در بیان نظریاتش حتی از ناسزاگویی، فحش و رنجاندن دیگران ابایی نداشت و گاهی طرف ناسزاهایش فلاسفهای چون هگل، فیشته و کانت بودند.
فرانکو وولپی تدوینگر آثار شوپنهاور است و به عنوان پروفسور فلسفه در دانشگاه پادوای ایتالیا مشغول به کار است. این شوپنهاورشناس با کمک انتشارات آدلفی، همه آثار گردآوریشده فیلسوف آلمانی را منتشر کرده که بینشان مجموعه ۸ جلدی هنرها هم قرار دارد.
چاپ پنجم «هنر خودشناسی» با ۱۰۴ صفحه و قیمت ۲۲ هزار تومان عرضه شده است.