به گزارش خبرنگار مهر، دین مبین اسلام به جهت جامعیتی که دارد، علاوه بر توجه به شئونات مختلف فردی و اجتماعی آحاد جامعه، به تنظیم نظام اقتصادی آنها و رفع احتیاجات حکومت اسلامی توجه و اهتمام ویژه ای نموده است.شارع مقدس در این راستا مواردی از قبیل زکات، انفال، مالیات و خمس را به عنوان منابع درآمد مالی برای حکومت و فقرزدایی از فقراء در نظر گرفته است. از آن منابع مالی، زکات، و مالیات می باشند که جزو اموال عمومی بوده و در جهت رفع نیاز های حکومت و جامعه در ابعاد مختلف و همچنین زدودن فقرای غیر سادات استفاده می شود.
خمس یکی از مباحث مهم احکام است که آثار ادای درست و به موقع آن در همه عرصه های زندگی تبلور دارد. علاوه بر این که پرداخت صحیح و به هنگام آن در بعد اقتصادی زندگی تأثیر گذار است ادای خمس در دست یابی به حیات طیبه مؤمن را کمک می کند. همچین زمینه غفران و جلب عنایات الهی را در طول زندگی دنیوی و اُخروی به دنبال دارد.
کتاب «مستندات کتاب خمس» در خصوص خمس و مباحث آن بر اساس دلایل قرآنی و روایی با رویکرد کتاب تحریرالوسیله حضرت آیت الله امام خمینی (ره) توسط عبدالله شامی زاده لیملو تهیه و جمع آوری شده است.
در این اثر ابتدا خمس را تعریف و اهمیت آن یادآوری و ادله اقامه وجوب خمس را با توجه به آیه خمس و روایات وارد شده از ائمه معصومین (علیهمالسلام) مورد تبیین قرار گرفته و سپس نگارنده موارد وجوب خمس را در غنائم جنگی، معادن، گنج، غواصی، درآمدهای کسبوکار، زمین و مال مخلوط به حرام از حیث احکام آنها و فروعاتشان مورد بررسی قرار داده است.
در پایان این نوشتار تقسیم بندی خمس و مواردی را که خمس به آنها تعلق نمیگیرد ذکر شده است. مبحث انفعال و اقسام آن از دیگر مباحث مطرح شده در کتاب است.
کتاب «مستندات کتاب خمس» در ۱۸۴ صفحه به قلم حجت الاسلام و المسلمین عبدالله شامی زاده توسط انتشارات باقرالعلوم علیه السلام منتشر شده است.