حسن حیدری صبح امروز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون موردی از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه مشاهده نشده است، اظهار کرد: با توجه به ادامهی مهاجرت و نقل و انتقال پرندگان در فصل سرد سال، امکان شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه وجود دارد.
وی افزود: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان توسط پرندگان وحشی مهاجر از کشورهای بالادستی در فصل سرد سال به کشور منتقل میشود که با رعایت نکات بهداشتی و زیست محیطی میتوان از شیوع آن در استان کرمانشاه و به صورت سراسری در کشور جلوگیری کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه پرندگان وحشی مهاجر از طریق تماس مستقیم دهان به دهان و یا آلوده سازی آب و غذای پرندگان وحشی بومی همچون گنجشک و کلاغ از طریق ترشحات دفعی ویروس را منتقل میکنند، گفت: بیمار شدن پرندگان وحشی بومی سبب ایجاد کانون بیماری در روستاها از طریق انتقال به ماکیان روستاییان میشود.
روستاییان ماکیان و پرندگان جدید را از وانتبارهای دوره گرد نخرند
حیدری با تاکید بر عدم خرید ماکیان و پرندگان از وانتبارهای دوره گرد، بیان کرد: با توجه به دوره کمون سه الی پنج روزه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، امکان ابتلای ماکیان وانتبارهای دوره گرد به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی وجود دارد، بنابراین در صورت تماس این ماکیان با پرندگان روستا امکان ایجاد کانون آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه میسر میشود.
وی ادامه داد: به دلیل مشترک بودن برخی سویه های این ویروس میان پرندگان و انسان و به منظور جلوگیری از همهگیری بیماری، روستاییان در صورت مشاهده هرگونه تلفات و یا علائم بیماری به نزدیکترین اداره دامپزشکی مراجعه کرده و یا با سامانه تلفنی ۱۵۱۲ و سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ ارتباط برقرار کنند.
مرغداران مراقب انتقال آنفولانزای فوق حاد پرندگان از روستاها باشند
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به امکان انتقال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از روستا به مرغداریها، گفت: تردد افراد در مرغداریها باید به گونهای کنترل شود که افراد پس از دوش گرفتن و استفاده از لباس تمیز مرغداری مربوطه وارد واحد شده تا امکان انتقال ویروس از خارج از واحد صنعتی کاهش یابد.
حیدری افزود: کنترل تردد خودروها به درون واحدهای صنعتی حائز اهمیت بوده به طوری که چرخ خودرو باید از درون حوض محتوی محلول ضدعفونی کننده در ورودی واحد صنعتی عبور کرده و بدنه اتومبیل با پمپهای ضدعفونیکننده گندزدایی شود.
وی با اشاره به اینکه از سال ۹۵ تاکنون آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در هیچیک از واحدهای صنعتی استان کرمانشاه مشاهده نشده است، تصریح کرد: در سال گذشته ۹ کانون روستایی گزارش شد که در سال ۹۹ هنوز هیچ گزارشی واصل نشده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری ۱۲ هزار بازدید با بیش از سه هزار نمونه گیری به منظور رصد و پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه انجام شده است.