غلامرضا محرابی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: سیستم های مراقبتی فعال و غیرفعال برای رصد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان داریم و تاکنون هیچ موردی از این بیماری در استان رویت نشده است.
مدیرکل دامپزشکی گلستان افزود: نمونه برداری های متعددی از انواع ماکیان بومی و آبزی روستاهای اطراف تالاب ها و مزارع پرورش طیور صنعتی (تخمگذار و گوشتی) انجام و به آزمایشگاه ارسال شد که نتیجه آن در حال حاضر منفی است.
وی با اشاره به اینکه در کریدور پروازی پرندگان مهاجر، کانون های آلوده وجود دارد، گفت: احتمال سرایت این بیماری توسط پرندگان مهاجر وجود دارد و ما تمام نقاط را به صورت مستمر پایش می کنیم.
محرابی متذکر شد: در سال جاری با توجه به وقوع بیماری در کشورهای مبدا پرنده های مهاجر و همچنین وقوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی و کشورهای عرض های شمالی، مانند سال های گذشته سازمان دامپزشکی کشور مطابق با دستورالعمل های موجود اقدام به پایش روزانه واحدهای مادر و تخمگذار کرده و هرگونه افت تولید، افت مصرف آب و دان به ادارات شهرستان گزارش و نمونه برداری از همه واحدهای مشکوک انجام می شود.
مدیرکل دامپزشکی گلستان ادامه داد: واکسیناسیون واحدهای مرغ مادر و تخمگذار علیه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بازدید های مشترک هفتگی با ادارات محیط زیست شهرستان ها از تالاب ها، آب بندان های و مناطق پرخطر پذیرای پرندگان مهاجر، ارتباط تنگاتنگ با دهیاری ها و رصد و پایش هر گونه تلفات غیرمتعارف ماکیان در واحدهای روستایی و متعاقب آن نمونه برداری از این واحدها و توزیع پمفلت و اطلاعیه های بهداشتی از دیگر اقدامات است.
نظر شما