به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری در مراسمی که به مناسبت وفات حضرت امالبنین (س) در هیأت میثاق با شهدای دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که انسان ماجرای شهدای عصر انقلاب اسلامی را مورد مطالعه قرار میدهد با یک پدیده شگفت انگیزی روبرو میشود.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه ادامه داد: از ویژگیهای مهم عصر کنونی ماجرای شهادت است برای همین این دوران را میتوان عصر شهادت و شهیدان نام نهاد؛ در این عصر با انسانهایی مواجه هستیم که به اندازه آرمانهایشان بزرگ هستند هر چند که سن بعضی از آنها کم است.
وی با بیان اینکه در جریان انقلاب فرصتی برای ملت ایران پیش آمد تا بتواند از عمق هویت خویش پرده بردارد، عنوان کرد: شاخصهای این هویت شهدا هستند برای همین اگر کسی بخواهد ظرفیتهای پنهان این عصر را شناسایی و حقایق درونی آن را کشف کند باید به شاخصهایی چون شهدا رجوع شود.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری افزود: با شهدا میتوان این دوران مشعشع و استثنایی تاریخ را شناخت زیرا سطح تعلق خاطر و اعتقادات هواداران انقلاب به اندازهای است که حاضر هستند برای تحقق این آرمان بزرگ جان خویش را تقدیم کنند. حضرت آیت الله خامنهای (مدظلهالعالی) که از سازندگان این عصر به شمار میروند در تبیین این بُعد از تاریخ و عصر حاضر میفرمایند: «برکات شهدا خیلی زیاد است، یعنی واقعاً نمیشود حقّ شهیدان را ادا کرد؛ واقعاً نمیشود کاری را که آنها کردند، خدمتی را که آنها کردند ادا کرد.»
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه، شهید شناسی را یکی از وظایف مهم این نسل برشمرد و گفت: اگر نسل امروز شهدا را بشناسد میتواند رسالت و آرمانهای انقلاب را محقق سازد. جوانمردی، وفا، صداقت، شجاعت، حیا و ادب، سخاوت و فروتنی از شاخصهها و ویژگیهای درخشان شهدا به شمار میرود.
وی با طرح این پرسش مبنی بر اینکه بنیان و ریشه فتوت و جوانمردی که شاخصه مهم شهدا به شمار میرود از کجا نشأت میگیرد؟ پاسخ داد: زمانی که به ریشه این جوانمردی نگاه میشود نهایت این نگاه دقیق، به مادر میرسد.
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری اضافه کرد: البته مادران در کنار همسری هستند که او هم بهره وافری از بنیان اخوت، مروّت و جوانمردی برده است برای همین این مادر نه تنها یک جوانمرد تربیت میکند بلکه در همین حین جوانمرد دیگری را یاری میرساند تا او نیز بتواند رسالت خود را انجام دهد.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه با بیان اینکه مادران شهدا آنگونه که باید، شناخته نشدند، گفت: مادران شهدا طایفهای هستند که با امالبنین (س) شناخته میشوند. مادران و همسران شهدا نماد این جماعت پر افتخار و شخصیتهای بزرگ که پشت صحنه افتخارات ملت هستند سازندگان اصلی این افتخارات به شمار میروند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضرت امالبنین (س) را با کنیه ایشان که فاطمه بود میتوان شناخت، حضرت زمانی که وارد منزل امیرمومنان علی (ع) شد فرمود: علی جان مرا فاطمه صدا نزنید چرا که من کنیز فرزندان زهرا هستم؛ از همان موقع ایشان امالبنین نام گرفت و نامش در تاریخ ماندگار شد.