به گزارش خبرگزاری مهر، مهشید معتمد دبیر و مدیر برگزاری این فستیوال با اعلام این خبر اظهار کرد: در هنگامهٔ ورود به سدهٔ جدید، لازم است تا با نگاهی انتقادی به معماری معاصر ایران بنگریم و در راستای کنشگری تخصصی، فراتر از سبکها و سلایق، به بررسی مفاهیم ضروری بپردازیم.
وی با اشاره به اینکه جامعهٔ منتقدان و نویسندگان معماری با رویکرد انتقادی نسبت به مسائل شهر و معماری در دیماه سال ۱۳۹۹ آغاز به کار نموده و درصدد است تا با برگزاری فراخوان نخستین جایزه سالانه خود بستری را فراهم آورد تا منتج به یک همافزایی و هماندیشی جمعی شود، تصریح کرد: این مسابقه با هدف ترویج فرهنگ نقدپذیری، شناسایی استعدادهای جوان و طرح آرا بدیع در زمینه نقد معماری انجام میپذیرد.
شرکتکنندگان
مدیر برگزاری این جایزه عنوان کرد: تمامی افراد فعال در حوزه هنر و معماری؛ نویسندگان و اهل قلم، استادان، دانشجویان و فارغالتحصیلان معماری، شهرسازی و هنر و معماران حرفهای میتوانند در این فستیوال شرکت کنند.
اهداف مسابقه
معتمد مهمترین هدف برگزاری این فستیوال را ترویج و اعتلای فرهنگ نقد و نقّادی معماری در ایران برشمرد و افزود: شناسایی و تشویق استعدادهای جوان در عرصه نقد و نویسندگی معماری، ارتقای ظرفیت پذیرش نقد در میان معماران و جامعه معماری ایران، فراهم نمودن بستر و پایگاه مناسب برای گردآوری نوشتههای معتبر در حوزه نقد معماری معاصر ایران و مطرح کردن دیدگاهها و آرای جدید و نکات نادیده در آثار شاخص معماری معاصر ایران، از دیگر اهداف برگزاری این جایزه سالانه هستند.
معیارهای ارزیابی
وی با اشاره به انتخاب آگاهانه و هوشمندانهٔ اثر معماری برای تحلیل و نقد خاطرنشان کرد: بدیهی است آزاد بودن انتخاب بنا برای نقد به معنای انتخاب هر اثری برای نوشتن نقد درباره آن نبوده و باید دقت کافی در این زمینه صورت گیرد؛ آشنایی و تسلّط کامل نویسنده به اثر معماری منتخبِ وی و صحّت توصیفات او از آن بنا؛ پرداختن به ویژگیهای نادیده یا کمتر دیدهشدهٔ اثر معماریِ منتخب؛ معیّن بودن «روش نقد» در متن ارائهشده: داوران بتوانند نقد آن نویسنده را در زمرهٔ روشها و رویکردهای مرسوم نقد دستهبندی کنند؛ جسارت در نقد، اظهار آزادانهٔ نظر و اجتناب از ارائهٔ متنهایی که شاکلهٔ اصلی آن را معرفی بنا یا تشریح خصوصیات معمار تشکیل میدهد؛ رعایت انصاف در نقد، بری بودن نقد از مسائل شخصی، رعایت مسائل اخلاقی و حقوق آثار هنری؛ غلبهٔ استدلال منطقی در نقد به جای تکیه بر روش اسنادی و استناد به این یا آن: نقد بیشتر به دنبال کشف تناقضها از خود اثر و بیانیهٔ آن باشد تا آنکه بر اساس گفتههای دیگران نقد انجام شود؛ سادگی در بیان و در عین حال پرداختن به پیچیدگیهای خلق اثر و مسائل نهفته در آن و استفاده هدفمند از تصاویر و دیاگرامها به جهت غنیتر ساختن بدنهٔ نقد معیارهای اصلی ارزیابی این فستیوال هستند.
نحوه ثبت نام و مدارک ارسالی
مسئول برگزاری جایزه سالانه ۱۴۰۰ جامعه منتقدین و نویسندگان معماری با بیان اینکه ثبت نام و ارسال اثر در فستیوال رایگان و بدون پرداخت هیچ گونه هزینهای است عنوان کرد: ثبتنام و ارسال آثار صرفاً از طریق پایگاه اینترنتی مسابقه انجام خواهد شد، برای شرکت در مسابقه، یک فایل pdf حاوی متن و تصاویر یا دیاگرامها با حجم حداکثر ۲۰ مگابایت در پایگاه اینترنتی جامعه منتقدین و نویسندگان به آدرس www.SACW.ir بارگذاری شود.
وی تاکید کرد: دریافت آثار تنها به صورت الکترونیکی میسر است و علاقه مندان از ارسال نسخه چاپشده یا لوح فشرده خودداری نمایند، همچنین حجم نوشتار آزاد و بر عهده شرکتکنندگان است اما پیشنهاد میشود مطالب در بازهای بین ۱۵۰۰ تا ۵۰۰۰ کلمه تنظیم شوند، همچنین آثار ارسالی باید با فونت Mitra یا Nazanin، سایز ۱۴ و فاصله خطوط ۱.۱۵ در صفحه A۴ و کادربندی Normal تنظیم شوند.
معتمد یادآور شد: نامگذاری فایل باید به نام شرکتکننده و به این صورت باشد: Ali.Mohammadi، شرکت کنندگان از درج نام نویسنده یا نویسندگان در متن نوشتار اکیداً خودداری کنند، هر شرکتکننده مجاز به ارسال تنها یک اثر برای این مسابقه است، شرکت در مسابقه به صورت گروهی، به شرط تضمین عدم تعارض منافع نویسندگان، مجاز است، چنانچه نوشتار ارسالی پیش از این (در مطبوعات یا فضای مجازی رسمی) انتشار یافته، در زیرنویس صفحه اول با ذکر محل و تاریخ انتشار قید شود.
الزامات شرکت در مسابقه
وی افزود: پایبندی به الزامات قانونی و رعایت حقوق مادی و معنوی پدیدآورندگان، از مقررات مورد تأکید مسابقه است، احراز عدم اصالت اثر در هر مرحله، علاوه بر حذف اثر از مسابقه مشمول محرومیتهای دیگر و جبران خسارت خواهد بود، همچنین برگزارکننده مجاز به انتخاب و انتشار سایر آثار انتخابنشده بنا به صلاحدید میباشد.
لازم به ذکر است که اعضای اصلی جامعه منتقدان و نویسندگان معماری (که نام ایشان در پایگاه رسمی ذکر شده است) مجاز به شرکت در این رقابت نیستند.
جوایز
دبیر برگزاری این مسابقه با اشاره به جوایز این مسابقه اعلام کرد: برای رتبه نخست ۷ میلیون تومان جایزه نقدی و تندیس ویژه و دیپلم افتخار، رتبه دوم ۵ میلیون تومان جایزه نقدی و دیپلم افتخار، رتبه سوم ۳ میلیون تومان جایزه نقدی و دیپلم افتخار و برگزیدگان از رتبه چهارم تا دهم گواهی تقدیر هیأت داوران در نظر گرفته شده است.
وی افزود: آثار برگزیده این رقابت پس از اعمال ویرایشهای تخصصی نهایی به همراه گزارش مسابقه در کتاب سال ۱۴۰۰ جامعه منتقدان و نویسندگان معماری منتشر و ماهنامه آرمان شهر جهانی خواهد شد، همچنین نوشتههای منتخب در پایگاه رسمی جامعه و وبسایت جامع آرمان شهر جهانی نیز منتشر میگردد.
برنامه زمانی
معتمد با اشاره به اینکه آغاز دریافت آثار ۲۱ فروردینماه سال جاری خواهد بود، بیان کرد: علاقه مندان تنها تا ۲۱ تیرماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند، آثار دریافتی تا ۲۱ مردادماه داوری و نتایج نهایی آن تا ۲۳ مرداد اعلام خواهند شد.
ارکان مسابقه
مدیر برگزاری مسابقه گفت: مهرداد ایروانیان، پریسا ستایش، سجاد سلیمانزاده، حسام عشقی صنعتی، وحید قبادیان، اشکان قشقایی و حمید ناصرخاکی به عنوان داوران اصلی و علیرضا کریمی کلور داور جایگزین این مسابقه هستند.
وی خاطرنشان کرد: این مسابقه با مشارکت و حمایت معنوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، معاونت پارلمانی وزارت صمت، رسانه آرمان شهر جهانی و انتشارات فکر نو و به همت جامعه منتقدان و نویسندگان معماری برگزار میشود.
علاقه مندان جهت ثبت نام، ارسال آثار و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند به وبسایت www.SACW.ir، و یا با شماره تلفن ۰۷۱۳۲۳۴۶۳۹۸ در ساعات اداری، شماره واتساپ ۰۹۳۹۱۱۱۰۵۷۳ و یا از طریق حساب کاربری اینستاگرام @sacw.ir و ایمیلهای sacw@gmail.com و info@sacw.ir با دبیرخانه این مسابقه واقع در شیراز، خیابان اردیبهشت غربی، ساختمان ۵۷، دبیرخانه جامعه منتقدان و نویسندگان معماری مراجعه کنند.