به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در اندونزی؛ مراسم رونمایی از کتاب «رومی خوانی: کتاب عشق و آیات عرفانی» با حضور شخصیتهایی همچون حیدر باقر، کیایی حسین محمد، پروفسور إتین انور، اولی الابصار عبدالله و نخبگان اندونزیایی در سیستم زوم برگزار شد.
اولی الابصار عبدالله، شخصیت نهضت العلماء در سخنانی، گفت: این کتاب بسیار ارزشمند است چراکه در ارتباط با موضوع مولانا، شخصیتی خارق العاده و صوفی و عارفی بزرگ بحث میکند که تأثیر آن در جهان اسلام و خارج از اسلام، به ویژه در غرب بسیار است. این کتاب به منابع و گنجینههای مربوط به مولانا در اندونزی میافزاید. مدتهاست که توجه به مولانا در اندونزی وجود داشته است.
وی افزود: عبدالهادی، نویسنده و شاعر اندونزیایی، مولوی را از دهه ۱۹۸۰ میلادی معرفی کرده است. ویژگی این کتاب دسترسی مستقیم نویسنده به زبان فارسی است که نویسندگان دیگری ندارند. آنها به خوانندگان اندونزیایی رومی را از منابع عربی یا انگلیسی معرفی کردهاند. اگر این کتاب را بخوانیم، احساس عشق نویسنده نسبت به مولانا به عنوان شخصیتی عارف و شاعر را احساس خواهیم کرد.
حیدر باقر، مدیر گروه میزان و متفکر اندونزی گفت: این کتابی متناسب و جذاب است. با خواندن این کتاب میتوانیم از زیبایی اشعار مولانا به آسانی نوشیدن از منبع آب زلال حکمت زندگی که توسط این شاعر صوفی (عارف) آموزش داده شده است، لذت ببریم.
کیایی حاجی حسین محمد، شخصیت دینی و سرپرست حوزه دارالتوحید شهر چیربون نیز در این مراسم، بیان کرد: خدا را شاکرم از اینکه توانستهام این کتاب را بخوانم. کتابی پُر از دانش معنوی و فکری از یک شخصیت افسانهای جهان، مولانا جلال الدین رومی. دنیایی که مانند امروز درحال از دست دادن عشق خود است، با اشتیاق در انتظار وجود این نوع کتاب است.
پروفسور إتین انور، دانشمند دیاسپورای اندونزی و استاد دانشگاه در ایالات متحده اظهار کرد: زیبایی اشعار مولانا در دست عفیفه نه تنها آسان برای خواندن است، بلکه خواننده را به چالش میکشد که آیا معنای عشق را درک کرده است؟ برای شناخت عاقلانه و حکیمانه عشق، یک مسافر میتواند عشق را در خود، رابطه خود با خدا و روابط متقابل در خانواده پیدا کند.
نگاهی به کتاب «رومی خوانی: کتاب عشق و آیات عرفانی»
این کتاب در قالب ۲۲۸ صفحه و سرشار از دانش معنوی و فکری از مولانا جلال الدین رومی، افسانه بزرگ جهان است. عفیفه احمد از معدود زنان اندونزیایی است که میتواند به خوبی و جذاب درباره مولانا به زبان اندونزی بنویسد که دارای محتوای مترقی و پُر از فضای بی نظیر معنوی است.
رومی خوانی شامل زیبایی عشق و انسانیت به همراه ابعاد آن است و نیز استخراج اندیشههای مولانا در مورد زنان و برابری جنسیتی است.
عفیفه احمد، متولد ۱۹۷۸ م در شهر سمارانگ، جاوه میانی است که در حال حاضر در تهران زندگی میکند. وی تحصیلات دوره کارشناسی خود را در دانشگاه علوم اقتصادی جوگجاکارتا به پایان رساند، سپس تحصیلات خود را در دانشگاه بینالمللی المصطفی، برنامه مطالعاتی فرهنگ و اندیشههای اسلامی ادامه داد.