به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: با حمایت دولت و همراهی بانک عامل حوزه کشاورزی و کارخانه تراکتورسازی ایران توانستیم در سال گذشته به رکورد عرضه تراکتور در بخش کشاورزی دست یابیم.
کامبیز عباسی افزود: تعدادی از این تراکتورها تا پایان اردیبهشت ماه امسال تحویل کشاورزان متقاضی میشود.
وی میانگین توزیع تراکتور بر اساس برنامه ششم توسعه را سالانه ۲۲ تا ۲۴ هزار دستگاه عنوان کرد و اظهار داشت: با تغییر شرایط و سیاستهای اقتصادی کشور، تقاضا برای تراکتور از سوی کشاورزان افزایش یافته است.
عباسی افزود: علت دیگر افزایش تقاضا برای تراکتور این است که کشاورزان میخواهند خود مالک ماشینهای کشاورزی باشند.
وی درباره توزیع عادلانه تراکتور به کشاورزان اظهار داشت: در سازمانهای جهاد کشاورزی استانها برای متقاضیان تراکتور تشکیل پرونده میشود و در استانها به منظور توزیع عادلانه، کارگروه توسعه سرمایه گذاری داریم که در این کارگروه، پروندههای کشاورزان متقاضی تراکتور با دقت بررسی و متقاضیان اهلیت سنجی میشوند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: تقاضای کشاورزان بر اساس موارد مختلف از جمله نوع مالکیت زمین، مساحت اراضی دیم یا آبی و همچنین سوابق خرید تراکتور توسط کشاورز مورد بررسی قرار میگیرد و حتی پس از توزیع تراکتور، از کشاورزان تعهد عدم فروش در دفاتر اسناد رسمی گرفته میشود.
وی گفت: وزیر جهاد کشاورزی و مجلس شورای اسلامی نیز بر نظارت و سنجش اهلیت متقاضیان تراکتور تاکید کرده اند و ما به دنبال آن هستیم که کشاورزان، خریداران ماشینهای کشاورزی باشند.
عباسی گفت: شاید نیم درصد کشاورزان بنا بر هر دلیلی و به رغم تعهدی که داده اند تراکتور خود را به شخص دیگری بفروشند و آن شخص هم با قیمتی که خودش تعیین کرده تراکتور را به بازار آزاد عرضه کند.
وی افزود: ما برای حذف همین درصد ناچیز فروش تراکتور در بازار آزاد، تدابیری در نظر گرفته ایم و با بانک کشاورزی هماهنگیهایی را انجام داده ایم تا با ابلاغ بخشنامهای به استانها، هر تغییر و تحول در مورد تراکتور با حضور نماینده بانک صورت بگیرد و بانک کشاورزی با توجه به تسهیلاتی که پرداخت کرده به صورت دورهای بررسی کند که آیا تراکتور همچنان در اختیار کشاورز قرار دارد و یا آن را فروخته است.
عباسی اظهار داشت: از کارخانهها نیز خواسته ایم در داخل کارخانه و با نظارت بیشتر تراکتورها و کمباینها را پلاک گذاری کنند.
وی درباره قیمت تراکتور و کمباین گفت: قیمت تراکتورها با توجه به نوع آن از ۱۰۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون تومان و قیمت کمباینها حدود ۴۰۰ میلیون تومان است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآوری کرد که تسهیلات خرید تراکتور و کمباین با نرخ سود ۱۵ درصد و باز پرداخت تسهیلات ۵ تا ۷ ساله پرداخت میشود، ضمن آن که ۲۰ درصد قیمت این ماشینها، آورده شخصی کشاورزان است.