به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال جاری برای اولین بار کشاورزی قراردادی در سطح ۶۰ هزار هکتار با مشارکت فعال ۱۰ کارخانه و صنایع روغن کشی با نظارت معاونت امور زراعت اجرایی شد که تاکنون بالغ بر ۱۰۰ هزار تن کلزا توسط کارخانجات روغن کشی خریداری شده است.
جواد وفابخش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با برداشت دانه روغنی کلزا اظهار کرد: کار برداشت مزارع کلزا در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از فروردین ماه سال جاری در مناطق جنوبی کشور از جمله خوزستان و ایلام آغاز و به تدریج در سایر مناطق معتدل و سرد عملیاتی شده است و این برداشت تا پایان تیر ماه ادامه خواهد داشت.
وی افزود: با تلاش کشاورزان و علی رغم کمبود بارندگی در کشور، مقدار خرید دانه روغنی کلزا تا تاریخ ۱۸ اردیبهشت از ۱۲۴ هزار تن گذشت که نسبت به تاریخ مشابه سال گذشته که ۸۱ هزار تن خریداری شده بود ۵۳ درصد رشد داشته است.
وفابخش با اشاره به این که خوزستان از استانهای مهم تولید کننده کلزا در کشور است، تصریح کرد: در سال گذشته کل خرید این استان ۶۷ هزار تن بوده و امسال برای اولین بار مقدار خرید این استان از مرز ۱۰۰ هزار تن عبور کرده است و خرید همچنان ادامه دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این نکته که یکی از الزامات اجرای الگوی کشت ملی تضمین خرید و بازرگانی از پیش تعیین شده محصول است، خاطرنشان کرد: در سال جاری برای اولین بار مبحث مهم کشاورزی قراردادی در سطح ۶۰ هزار هکتار با مشارکت فعال ۱۰ کارخانه و صنایع روغن کشی با نظارت معاونت امور زراعت اجرایی شد.
وی افزود: در نتیجه این اقدام، تاکنون از مجموع ۱۲۴ هزار تن محصول خریداری شده در کشور حدود ۱۰۰ هزار تن معادل ۸۰ درصد این خرید توسط کارخانجات بخش خصوصی انجام شده است، همچنین حدود ۱,۱۰۰ میلیارد تومان وجه نقد، معادل ۸۰ درصد از وجوه به حساب کشاورزان واریز شده و رابطه کشاورزان با صنعت با کمترین مداخله دولت انجام میشود.
وفابخش با بیان این که دستاورد یک سال گذشته در ترمیم ابزار قیمتی برای تولید محصولات اساسی از جمله دانههای روغنی بسیار چشمگیر بوده است، ادامه داد: این دستاوردها نتیجه هماهنگی میان دولت و مجلس و تصویب قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی است.
وی افزود: قطعاً این توفیقات بدون زحمات کشاورزان، کارشناسان، مدیران و محققین سازمانهای جهاد کشاورزی استانها و دفتر مجری طرح دانههای روغنی و بالاخص حمایت از تولید داخل شرکتها و صنایع روغن کشی میسر نمیشد.