وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تسلیت رحلت آیت‌الله «مرتضی محامی» گفت: در کنار مقام علمی و حوزوی، سجایای اخلاقی آن «عالم عامل» فقید، زبانزد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدعباس صالحی در پیامی رحلت آیت‌الله مرتضی محامی را به محضر حضرت ولی عصر (عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مراجع عظام و حوزه‌های علمیه، علاقه مندان و شاگردان و بیت مکرم آن مرحوم به ویژه حجت الاسلام مصطفی محامی نماینده محترم ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان تسلیت گفت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابراز تأثر از خبر درگذشت این عالم ربانی از خداوند منان رحمت و رضوان الهی برای ایشان و صبر و اجر برای بازماندگان مسألت کرد.

صالحی آیت‌الله مرتضی محامی را «عالم عامل» توصیف کرد و خاطر نشان کرد: آن عالم فقید پرورش یافته حوزه‌های علمیه مشهد، قم و نجف بود و از محضر درسی بزرگان آن مراکز دینی بهره وافر برد و در تربیت شاگردان و ترویج معارف اهل بیت (ع) کوشید و در کنار مقام علمی و حوزوی، سجایای اخلاقی ایشان نیز زبانزد بود.

گفتنی است آیت‌الله مرتضی محامی از علمای مشهد بعد از عمری خدمت علمی به حوزه علمیه و تربیت شاگردان، جمعه شب (۷ خرداد ۱۴۰۰) در جوار علی بن موسی الرضا (ع) به دیار حق شتافت.

آیت‌الله مرتضی محامی در سال ۱۳۱۳ شمسی در مشهد در خانواده‌ای اهل علم و اجتهاد متولد شدند، آن مرحوم یکی از اساتید مهم خارج حوزه علمیه خراسان بود و سال‌های بسیاری است که به تربیت طلاب و فضلای بسیاری مشغول بود.

آن عالم فقید دروس حوزوی را نزد مرحوم والد معظم خود آیت‌الله شیخ غلامحسین محامی بادکوبه ای که از علما و ارکان حوزه علمیه مشهد مقدس و از جمله شاگردان ممتاز و مبرز فقیه اهل بیت آیت‌الله میرزا مهدی اصفهانی بود آغاز کرد و پس از اتمام مقدمات و ادبیات شرح لمعه و قوانین را نزد مرحوم آیت الله میرزا احمدمدرس یزدی آموخت.

مرحوم آیت الله محامی سطوح عالیه را (رسایل مکاسب و کفایه) نزد مرحوم آیت الله شیخ هاشم قزوینی به پایان رساند پس از اتمام دروس سطح در درس خارج والد خود حاضر گشت و پس از آن برای استفاده از دیگر اساتید عازم حوزه علمیه قم شد و از درس خارج آیت الله بروجردی و مرحوم امام خمینی (ره) استفاده کرد و بعد از آن نیز عزم حوزه علمیه نجف اشرف شده و از محضر آیت الله خویی استفاده کرده و پس از سه سال خوشه چینی از محضر ایشان به مشهد بازگشت و وارد حوزه درسی آیت الله میلانی شد و مدت هجده سال نیز در فقه و اصول از محضر این فقیه بزرگوار بهره جست و به مقام اجتهاد رسید.